[HOME]
ОУНБ Кіровоград
DC.Metadata
Про нас | Події | Відеоклуб | Ресурси | Посилання | english
[ HOME ]
Фон Події


Фон

7.06.2010 „Великі надії Чарльза Діккенса”


Розмовний клуб англійською мовою ІРЦ "Вікно в Америку" вирішив вшанувати 140-у річницю із дня смерті Чарльза Діккенса, зібравши прихильників його творчості, щоб поговорити про творчість одного із найвидатніших англомовних романістів ХІХ століття, прославленого творця яскравих комічних характерів, гуманіста, соціального критика і класика світової літератури.

Допомагали нам у цьому наші друзі - волонтери Річард Коллінз і Грег Пол. Вони розповіли нам дуже цікаві факти про незабутні поїздки письменника до Америки.

„...Діккенс із сім’єю відплив до Бостона, де багатолюдна захоплена зустріч поклала початок тріумфальній поїздці письменника через Нову Англію до Нью-Йорку, Філадельфії, Вашингтону і далі – аж до Сент-Луїса, по всіх Південно-Американських Штатах. Так він розпочав низку публічних читань власних творів...”. І, якщо вірити спогадам сучасників – це були незабутні враження. Подорожі Америкою надавали Діккенсу матеріал для порівняння Старого і Нового Світу. І до сьогодні американці залишаються прихильниками творчості Чарльза Діккенса.

Ми також намагалися відтворити дух Діккенсовських читань, читаючи англійською мовою уривки з його творів. До нас приєдналися і наші волонтери - Річард і Грег.

Як правий був Гілберт Честертон, який сказав: „Твори Діккенса пронизані дотепністю, що вплинула на оригінальність національного характеру і образу мислення, відомого в світі, як „англійський гумор”.

Не дивлячись на те, що Чарльза Діккенса вже 140 років немає на світі, залишився жити цілий діккенсовський світ, який вміщений в тридцяти томах зібрання його творів. Діккенса читали і читають, нібито навчаючись у школі, і школа ця – особлива, вона навчає співчувати людям і вірити в людей. І тому все нові і нові покоління читачів не розлучаються з книгами Діккенса.

Дуже приємно читати слова самого Діккенса: "Мені здається, я перетворився б на недоумка, коли б одна обставина цьому не завадила. У батька була невеличка бібліотека… Ці книги перешкодили згаснути моїй фантазії і моїм надіям… Ці книги були єдиною і незмінною моєю втіхою… Я читав їх так, ніби від цього залежало моє життя".

Колекція його романів займає одне з центральних у списку найпопулярніших книжок і серед читачів нашої бібліотеки.

    
    


[ HOME ]
Фон Події
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград        1998-2009   Webmaster: webmaster@library.kr.ua