[HOME]
ОУНБ Кіровоград
DC.Metadata
Про нас | Події | Відеоклуб | Ресурси | Посилання | english
[ HOME ]
Фон Події


Фон

Народжені Четвертого липня


5 липня 2010 року в ІРЦ „Вікно в Америку” відвідувачі розмовного клубу, умовно кажучі, відсвяткували національне свято США - День Незалежності.

Наш друг і помічник Грег Пол дуже натхненно розповів про історію виникнення цього свята та про те, як сьогодні його святкують в усіх куточках Сполучених Штатах Америки.

День незалежності вважається днем становлення Сполучених Штатів як вільної та незалежної країни. Більшість американців називають це свято просто за його датою - "Четверте липня".

Свято нагадує про те, що 4 липня 1776 року була підписана Декларація незалежності США, згідно з якою було проголошено, що тринадцять колоній у Північній Америці стають вільними та незалежними державами і що всі політичні зв'язки між ними та Великою Британією анулюються. В першому офіційному документі колонії йменувались як Сполучені Штати Америки. Автором Декларації був Томас Джефферсон (1743 — 1826), один з найвидатніших політичних діячів Америки того часу.

Щороку 4 липня по всій країні влаштовують пікніки та патріотичні паради, а увечері - концерти і феєрверки. Всюди вивішуються національні прапори.

Ми ж, в свою чергу, запропонували загалу книжкову виставку „Народжені 4 липня”, яка проілюструвала розповідь пана Грега та спонукала присутніх до розмови.



[ HOME ]
Фон Події
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград        1998-2010   Webmaster: webmaster@library.kr.ua