[HOME]
ОУНБ Кіровоград
DC.Metadata
Про нас | Події | Відеоклуб | Ресурси | Посилання | english
[ HOME ]
Фон Події


Фон

20.01.2010 „Крок до свободи” (до Дня Мартіна Лютера Кінга)


Розмовний клуб англійською мовою ІРЦ „Вікно в Америку” відсвяткував День Мартіна Лютера Кінга тематичним засіданням.

Вбивство Кінга в 1968 році потрясло весь світ. Звідтоді щороку 15 січня, в день його народження, згідно з прийнятою Конгрессом резолюцією, починаючи з 1986 року, кожен третій понеділок січня відзначається як федеральне свято на честь д-ра Мартіна Лютера Кінга.

В цей день США вихідний в школах, в офісах, поштових відділеннях і банках. Всі телевізійні канали транслюють ролики виступів Кінга 60-х років. Із радіоприймачів лунають голоси лідерів руху за рівні громадянські права. В попередню неділю в церквах проводиться особлива поминальна служба. В поненділок проходять вишукані церемонії, які нагадують про життя Кінга, присвячене великій цілі - боротьбі за мир.

Все це і ще багато тонкощів цього свята ми дізналися від наших друзів-волонтерів Корпусу Миру США, які працюють в Кіровоградській області. Всі вони зібралися цього дня на засіданні нашого клубу.

Працівники відділу документів іноземними мовами приготували і представили нам книжкову виставку про життя ідіяльність Мартіна Лютера Кінга, яка своєрідно доповнила цей захід.



[ HOME ]
Фон Події
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград        1998-2009   Webmaster: webmaster@library.kr.ua