[HOME]
ОУНБ Кіровоград
DC.Metadata
Про нас | Події | Відеоклуб | Ресурси | Посилання | english
[ HOME ]
Фон Події


Фон

“Stop Slavery”/„Зупинимо сучасне рабство!”


2 грудня з 12:00 до 17:00 в інформаційно-ресурсному центрі „Вікно в Америку” відбулася акція, присвячена Міжнародному Дню боротьби проти рабства „Зупинимо сучасне рабство”. У світі щороку від 2 до 4 мільйонів людей потрапляють до тенет сучасною рабства. Україна є однією з найбільших в Європі країн походження жертв торгівлі людьми. Торгують жінками, дітьми і навіть чоловіками. Реальну статистику ніхто не назве. Немає достовірних даних і стосовно молоді, яка виїжджає за межі країни (як правило, нелегально) і залишається там. Тим часом потрапити до тенет сучасного рабства і сьогодні дуже просто, особливо молодим привабливим особам. Жертви торгівлі використовуються для примусової праці, в секс-індустрії, як донори для трансплантації людських тканин і органів та в інших цілях.

Крім цього, захід проводиться з метою інформування студентської та учнівської молоді Кіровоградщини про проблему торгівлі людьми, заохочення долучитись до протидії сучасному рабству та можливості отримати інформацію про досвід роботи громадських організацій США в цій проблемі.

Основною і найцікавішою частиною заходу було творче завдання – учасники малювали плакати під умовною назвою „Ми проти рабства!”. Захід проводили волонтер Корпусу миру США Карін Джонс та Оксана Сєргєєва (керівник центру).

На початку ми дискутували про те, що таке сучасне рабство, які існують способи і методи боротьби з ним. Також учасники переглянули і обговорили фільм „Stop Traffic!”.

Захід ми проводили за фінансової підтримки Міжнародної Організіції з Міграцій (IOM) та Фонду Міжнародного Розвитку США (USA ID).

      

            

            

            

            

      



[ HOME ]
Фон Події
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград        1998-2009   Webmaster: webmaster@library.kr.ua