[HOME]
ОУНБ Кіровоград
DC.Metadata
Про нас | Події | Відеоклуб | Ресурси | Посилання | english
[ HOME ]
Фон Події


Фон

"День Президентів США в ІРЦ “Вікно в Америку”"


В США, в третій понеділок лютого відзначають День Презтдентів і присвячений він пам'яті двох видатних американських лідерів - Джорджа Вашингтона і Авраама Лінкольна.

  

З початку XIX століття цей день стає справжнім національним святом, який став відомий проведенням розкішних балів, на яких видомі суспільні діячі вимовляли свої промови. В 1971 році вступив в дію законодавчий акт Конгресу, метою якого було спрощення строкатого календаря федеральних свят США, зрушивши святкування деяких з них на понеділок. І з 1971 року президент Ніксон оголосив свято, як День президентів, на честь усіх колишніх президентів, а не тільки Лінкольна і Вашингтона. Це рішення ніколи не було схвалено Конгресом, тим не менш, воно має сильний вплив на суспільну свідомість і до сьогодні його відзначають практично в усіх штатах країни.

Ми також приєдналися до відзначення цього свята тематичним засіданням Розмовного Англійського Клубу. Завдяки нашій колекції ми змогли надати всім присутнім цікаву інформацію. Вони мали можливість почути голоси президентів ХХ століття у записі - від Теодора Рузвельта до Біла Клінтона, побачити символи президентської влади, печатку, герб, а також познайомитися з біографіями та дізнатися про цікаві факти з життя президентів та перших леді країни.

  

А допомогали нам в організації цього заходу волонтери Корпусу Миру США Карін Джонс та Філіп Роффман.



[ HOME ]
Фон День Президентів США
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград        1998-2011   Webmaster: webmaster@library.kr.ua