[HOME]
ОУНБ Кіровоград
DC.Metadata
Про нас | Події | Відеоклуб | Ресурси | Посилання | english
[ HOME ]
Фон Події


Фон

8 грудня, чергове засідання розмовного клубу англійської мови було присвячене 100-річчю із дня народження всесвітньо відомого мультиплікатора Уолта Діснея.

Головним спікером був наш друг – волонтер Корпусу Миру США Роберт Поллард. Він розповів , що основні свята у пам'ять про Діснея відбудуться у парку розваг "Діснейленд" (штат Каліфорнія) і "Дісней уорлд" (штат Флоріда). Там же пройдуть паради забавних тваринок і чоловічків, вигаданих Діснеєм, лунатимуть мелодії, улюблені з дитинства людьми різних поколінь і країн.

Він став творцем першого в історії звукового мультфільму, першого музичного та першого повнометражного. У своєму надзвичайно напруженому житті Уолт Дісней як режисер зняв 111 фільмів і був продюсером ще 576 кіноробіт.

Ніколи не палаючі любов’ю до "чистого мистецтва", Дісней з юних років мріяв отримати зиск із свого таланту. У сім років він вже продавав свої малюнки сусідам. А в 16 намагався потрапити на фронт першої світової. Його не взяли через вік. Але, обдуривши організацію Червоного Хреста, Уолт відправився-таки на війну - як шофер амбулаторії. Машину, на якій він їздив мінними полями Франції, замість камуфляжного забарвлення він розписав своїми малюнками.

Свою роботу у Голлівуді Дісней почав з серії мультфільмів "Аліса у країні мультиків", потім "Освальда Щасливого кролика". Але цей персонаж вкрала у Діснея дистриб'юторка його фільмів Маргарет Уїнклер. У смутку і печалі їхав Дісней, який залишився без копійки у кишені на поїзді у Голллівуд. Від безвиході він почав шкрябати у блокноті різні нікчемні фігурки. "Нашкрябався" Міккі Маус.

На честь святкування 100-ї річниці легендарного мультиплікатора спеціальну свювілейну церемонію проводитиме американська Академія кіномистецтва. Дісней є чемпіоном з числа тих, хто отримав від неї вищі нагороди - за всю кар'єру він завоював 26 "Оскарів". А номінантом на нагороду Дісней був 59 разів.

Донці Діснея - Дайан Дісней Міллер буде вручена особлива вітальна листівка. Через Інтернет привітання змогли підписати понад 11 тис. прихильників творчості великого мультиплікатора.

Мишеня Міккі-Маус стало таким же уособленням сьогоднішньої Америки, як статуя Свободи. Міккі Маус став символом країни - маленькими мишенятами грають американські діти, середньої величини мишки красуються на футболках дорослих, двометрові і усміхнені відкривають урочисті паради та свята. У посмішці Міккі втілені кращі риси нації - воля до перемоги і нестримний оптимізм...



[ HOME ]
Фон Відкриваючи світ Уолта Діснея
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград        1998-2011   Webmaster: webmaster@library.kr.ua