[HOME]
ОУНБ Кіровоград
DC.Metadata
Про нас | Події | Відеоклуб | Ресурси | Посилання | english
[ HOME ]
Фон Події


Фон

Cемінар-тренінг "FUNDREISING 101"/"Основи фандрейзингу"


7 червня в ІРЦ «Вікно в Америку» відбувся семінар-тренінг “FUNDREISING 101”/ „Основи фандрейзингу (альтернативні джерела фінансування громадських організацій)”.

Можливість отримання грантів є особливо актуальною у нинішніх умовах, коли громади опинилися віч-на-віч з багатьма соціальними проблемами, на які бюджетних коштів не вистачає або просто немає. Процесом, здатним поєднати, з одного боку, інтереси установ та організацій, які потребують ресурсів на впровадження різноманітних проектів, спрямованих, в основному, на розв'язання соціальних проблем, з іншого - приватних осіб, організацій, фондів і установ, що мають значні фінансові ресурси і готові надати благодійну допомогу на реалізацію проектів високої суспільної значимості, є фандрейзинг.

  

Термін "фандрейзинг" походить від словосполучення to raise funds (fund -кошти, фонди; raise - піднімати, залучати) і перекладається як "залучення коштів". Як залучити додаткові ресурси через застосування можливостей, які надає процес під назвою фандрейзинг? Як налагодити партнерство між двома сторонами - заявником і донором? В цих питаннях спробували розібратися учасники практичного семінару-тренінгу на тему "Основи фандрейзингу (альтернативні джерела фінансування)". Організаторами стали волонтери Корпусу Миру США Карін Джонс та Ерін Дауленд. Вони ж виступили в якості тренерів.

Перша частина тренінгу була присвячена теоретичному матеріалу, змістом якого було: громадські організації – їх роль, спрямування, види діяльності; джерела фінансування громадського сектору вчора, сьогодні, завтра; соціальна активність, планування заходів, участь управлінських структур тощо.

Друга - роботі у малих групах, наданню консультацій та роз'яснень, відповідям на запитання та підведенню підсумків.

  



[ HOME ]
Фон Cемінар-тренінг “FUNDREISING 101”
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград        1998-2011   Webmaster: webmaster@library.kr.ua