[HOME]
ОУНБ Кіровоград
DC.Metadata
Про нас | Події | Відеоклуб | Ресурси | Посилання | english
[ HOME ]
Фон Події


Фон

7 грудня 2011 року в ІРЦ „Вікно в Америку” пройшов семінар-практикум «Інноваційні технології у викладанні іноземних мов» для вчителів англійської мови Кіровоградського району.

Цей захід ми провели разом із методичним кабінетом відділу освіти Кіровоградської районної державної адміністрації (РМК). РМК здійснює не тільки науково-методичне забезпечення системи загальної середньої та дошкільної освіти, а ще займається підвищенням кваліфікації педагогічних працівників. Власне, це і відбувалося цього дня для вчителів англійської мови.

Якісна мовна підготовка школярів не можлива без використання сучасних освітніх технологій. Сучасні технології у викладанні іноземних мов - це професійно-орієнтоване навчання іноземної мови, проектна робота в навчанні, застосування інформаційних та телекомунікаційних технологій, робота з навчальними комп’ютерними програмами, дистанційні технології в навчанні іноземних мов, створення презентацій в програмному середовищу Microsoft PowerPoint, використання ресурсів всесвітньої мережі Internet.

Кожна методика викладання іноземної мови характеризується властивими їй позитивними та негативними рисами і має свою об’єктивну цінність. Використання мультимедійних програм в освіті вже давно показало позитивний вплив на якість вивчення іноземної мови не тільки закордоном, але і в нашій країні. Такий метод навчання органічно вписується в структуру практичних занять, дозволяє досягати більш ефективних результатів, що розкривають потенційні можливості кожного учня.

Впровадження сучасних освітніх технологій покликане створити умови для вироблення навичок та вмінь працювати самостійно, дає можливість здійснити диференційований та iндивiдуальний пiдхiд як у виборі матеріалу, так i в темпах роботи окремих учнів та сприяє розширенню та поглибленню знань.

В наш час постійно спостерігається оновлення та розвиток інформації, інтенсивне розширення міжнародних ділових, культурних зв’язків у галузі науки, техніки та економіки. Все це пред’являє суворі вимоги до вчителя іноземної мови, який повинен вміти поєднувати глибоку фахову підготовку з комп’ютерною грамотністю. Ці вимоги взаємопов’язані, неподільні, сприяють взаємному збагаченню та удосконаленню.

До нашої розмови приєднався волонтер Корпусу Миру США Філіп Роффман. Він розповів про те в який спосіб можливо використовувати під час проведення уроку відеоматеріали.

Керівник ІРЦ Оксана Сєргєєва презентувала новинки технічного обладнання центру iPad I Kindle та їх можливості. Крім цього вона представила загалу мультимедійний курс англійської мови “Rosetta Stone”, який вважається в світі найкращим курсом по вивченню іноземних мов.

      

      



[ HOME ]
Фон Інноваційні технології у викладанні іноземних мов
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград        1998-2011   Webmaster: webmaster@library.kr.ua