[HOME]
ОУНБ Кіровоград
DC.Metadata
Про нас | Події | Відеоклуб | Ресурси | Посилання | english
[ HOME ]
Фон Події


Фон

"40-й президент США"
(100 років від дня народження Рональда Рейгана)


6 лютого ІРЦ “Вікно в Америку” відзначив 100-річчя від дня народження 40-го президента США Рональда Уїлсона Рейгана.

Початок політичної кар'єри Рональда Рейгана пов'язують ще з голлівудським етапом його життя а також з подальшою роботою представником корпорації General Electric. Спочатку Рейган був членом Демократичної партії США, але в 1962 перейшов до Республіканської.

У 1964 році на партійній конвенції Рональд Рейган виголосив свою знамениту промову «Час обирати» (англ. A Time for Choosing) на підтримку республіканського кандидата в президенти Баррі Голдуотера, після чого йому було запропоновано виставити свою кандидатуру на пост губернатора Каліфорнії, на яких він перемагав у 1966 і 1970 роках.

У 1968 і 1976 роках Рейган двічі виставляв свою кандидатуру в президенти США на первинних виборах від Республіканської партії, але обидва рази програв. У 1976 році Рейган кинув виклик чинному президенту Джеральду Форду. Стратегія полягала в перемозі на кількох первинних виборах, завдяки завчасному старту кампанії Форда. Розуміючи, що в партії зараз сильно відчувається вплив поміркованого крила, Рейган вибрав помірно налаштованого республіканця сенатора Річарда Швайкера в якості свого кандидата у віце-президенти.

Лише з третьої спроби, у 1980 році Рональду Рейгану вдалося виграти первинні партійні вибори і стати кандидатом у президенти від Республіканської партії на виборах, на яких він переміг кандидата від Демократичної партії, чинного президента Джиммі Картера, перемігши в 44 штатах, зібравши 489 голосів вибірників. Картер переміг у 6 штатах, зібравши 49 голосів вибірників. , і в січні 1981 року вступив на посаду.

На початку свого першого терміну, 30 березня 1981, пережив спробу замаху. На посту президента висунув ряд нових політичних і економічних ініціатив. Як і під час перебування на посту губернатора, президент Рейган дотримувався стратегії найменшого втручання уряду в регулювання економіки, скорочення державних витрат, зниження податків, контролю над інфляцією (подібна економічна політика пізніше отримала назву «Рейганоміка»).

У ході президентської кампанії 1984 Рейган запустив ефективну телеінформаційних кампанію «Ранок в Америці» і на президентських виборах 1984 року отримав значну перемогу над кандидатом від Демократичної партії Волтером Мондейла, отримавши 525 з 538 голосів вибірників і поступившись лише в рідному штаті Мондейла і в окрузі Колумбія.

Осягнути нестандартну особистість Рональда Рейгана нам допомагали наші постійні ведучі англійських клубів Карін Джонс, Філіп Роффман та Алекс і Ричард коллінзи.



[ HOME ]
Фон Події
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград        1998-2009   Webmaster: webmaster@library.kr.ua