[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон День пам’яті Елвіса Преслі


Фон

День пам’яті Елвіса Преслі


16 серпня, чергове засідання розмовного клубу англійської мови було присвячене дню пам’яті Елвіса Преслі.

Головним спікером був наш друг – волонтер Корпусу Миру США Роберт Поллард. Він розповів, що основне дійство у пам'ять про нього відбуватиметься саме 16 серпя, коли більше 70 тисяч фанатів Елвіса Преслі зберуться в його маєтку "Грейсленд" у Мемфісі, щоб відзначити 35 років від дня смерті свого кумира.

Легендарний король рок-н-ролу Елвіс Преслі помер 16 серпня 1977 від зупинки серця, яка, за однією з версій, була викликана зловживанням різними медичними препаратами.

Як повідомляють американські ЗМІ, в ніч на четвер на двогодинну поминальну службу біля воріт "Грейсленда" збираються прийти десятки тисяч людей, в руках у яких будуть запалені свічки. Після служби для присутніх шанувальників співака буде влаштований спеціальний концерт, в ході якого виступлять музиканти з групи Елвіса.

В урочистих заходах візьмуть участь вдова співака Прісцилла і його дочка Ліза-Марі.

Елвіс Преслі ось уже понад сорок років залишається іконою американської масової культури і входить у трійку найбільш купованих солістів світу.
Всього в світі продано більше мільярда пластинок і компакт-дисків Преслі, який записав за життя 150 альбомів, що досягли золотого, платинового або мультиплатинового статусу. За своє життя він тричі був удостоєний премії "Греммі", вісімнадцять пісень Елвіса займали перше місце в хіт-параді Billboard.

  

Ми ж, в свою чергу, запропонували загалу книжкову виставку „Король рок-н-роллу назавжди!”, яка проілюструвала розповідь Роберта та спонукала присутніх до розмови, а пісні Елвіса, що лунали з динаміків налаштовували на відповідний настрій.

Вебліографія





[ HOME ]

День пам’яті Елвіса Преслі
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2012 Webmaster: webmaster@library.kr.ua