[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Семінар в Гурзуфі (АР Крим)


Фон


З 3 по 5 жовтня цього року в пгт Гурзуф (АР Крим) проходив семінар для керівників центрів "Вікно в Америку" та директорів бібліотек, організований Посольством США в Україні. Тема зустрічі передбачала розробку нових стратегій і технологій функціонування центрів.

Відкриття семінару розпочалось із привітання Еріка Джонсона, радника з питань преси, освіти та культури Посольства США в Україні. В роботі семінару також приймали участь Дуглас Морроу, заступник атташе з питань культури, та Валентина Пашкова, директор Центру інформаційних ресурсів Посольства США в Україні.

Програма семінару передбачала розгляд і обговорення наступних питань:

Д. Морроу окресливив перспективи до залучення нових користувачів у центри.

Мілена Жердій, директор Америкаської бібліотеки, ознайомила з майбутнім єдиним інтерактивним веб-сайтом центрів "Вікно в Америку".

Про шляхи розширення доступу до електронних книг в бібліотеках та досвід роботи з електронними рідерами запропонували О. Гаращенко (директор Кіровоградської обласної бібліотеки ім. Д. І. Чижевського) та Т. Ярошенко (директор бібліотеки Києво-Могилянської Академії).

Грунтовним та професійним став виступ про Шлях електронної книги у бібліотеці пані Ярошенко.

Окремим блоком пройшли презентація і обговорення волонтерських програм в бібліотеках, модератором якого був М. Кюрчевський (Директор програми «Розвиток громад» Корпусу Миру США), який, безпосередньо, презентував сам проект та розповів з чого треба розпочати і як правильно вести волонтерську програму.

Цікавою і корисною виявилась презентація волонтерки Корпусу Миру США К. Граф (м.Керч, АР Крим), яка визначила критерії успішної роботи з волонтерами із врахуванням культурних відмінностей українців і американців, розкриваючи стратегії можливої співпраці.

Остання сесія семінару передбачала найбільш активну роботу самих учасників - розглядались питання організації ефективного доступу до електронних книг у бібліотеці: як правильно обліковувати електронні книги та контент, механізм придбання електронних книжок, профіль (політика) комплектування електронними книжками конкретної бібліотеки та центру "Вікно в Америку", примірні правила користування електронними рідерами та iPad-ами.

Крім цього керівники центрів «Вікно в Америку» розробляли і презентували тактичні та стратегічні плани для розширення кола користувачів.

Ось таким насиченим і непердбачуваним виявився цей семінар для всіх учасників.





[ HOME ]

Семінар в Гурзуфі (АР Крим)
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2012 Webmaster: webmaster@library.kr.ua