[HOME]
ОУНБ Кіровоград    
DC.Metadata       
Повернутись
[ HOME ]
Фон День Незалежності США


Фон

  


День Незалежності США.


4 липня ІРЦ „Вікно в Америку”, умовно кажучі, відсвяткував національне свято США - День Незалежності.

День незалежності вважається днем становлення Сполучених Штатів як вільної та незалежної країни. Більшість американців називають це свято просто за його датою - "Четверте липня".

Його святкують на честь подій 1776-го року. Тоді, 4 липня, представники 13-ти штатів підписали декларацію, що проголошувала Сполучені Штати самостійною державою, незалежною від Британської Корони.

Президент Сполучених Штатів Барак Обама та його дружина Мішель влаштували на Південній галявині коло Білого Дому пікнік для військових. Там відбулася церемонія прийняття громадянства Штатів 25-ма вояками американської армії, які свого часу емігрували з Росії, Китаю та Нігерії. Виступаючи і дякуючи людям у мундирах, Обама наголосив, що за його президентства, на відміну від каденції попередника, американські солдати не починають, а завершують військові операції за кордоном. Святкові процесії включали як історичні, так і найсучасніші елементи.

Одна дівчина поділилася думкою, що День незалежності – це нагода для об‘єднання нації, коли політика не має значення. А молодий хлопець сказав, що життя стало кращим, ніж чотири роки тому: “Що стосується фінансів і що стосується освіти – мені живеться краще.”

Серед уже традиційних заходів на День незалежності провели конкурс поїдання хот-догів. Переможцем став Джой Честнат, який за 10 хвилин ум’яв 68 бутербродів. Крім трофею – пояса чемпіона – він повіз додому 10 тисяч доларів премії.

А ввечері по всій країні пройшли концерти і феєрверки. Найграндіозніший салют тисячі людей спостерігали поблизу Капітолійського пагорба у Вашингтоні. 20-хвилинне шоу різнобарвно підсвітило тамтешні пам’ятники, увінчуючи 236-й день народження країни.





[ HOME ]

День Незалежності США
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2012 Webmaster: webmaster@library.kr.ua