[HOME]
ОУНБ Кіровоград
DC.Metadata
Про нас | Події | Відеоклуб | Ресурси | Посилання | english
[ HOME ]
Фон Тренінг з профілактики ВІЛ/СНІДу


Фон

5 та 6 березня 2012 року з 10:00 до 17:00 в ІРЦ «Вікно в Америку» ОУНБ ім. Д. І. Чижевського пройшов тренінг з профілактики ВІЛ/СНІДу. Цей захід став можливим завдяки зусиллям волонтера Корпусу Миру США Карін Джонс.

  

Проводив тренінг національний тренер програми “ВІЛ/СНІД” в Україні Радислав Петрів.

Учасниками заходу стали вчителі, соціальні педагоги, шкільні психологи та бібліотекарі.

За мету було поставлено надання теоретичних і практичних знань, які знадобляться цільовій аудиторії в роботі із школярами та підлітками.

    

В ході тренінгу пан Радислав висвітлив наступні питання:

  • - стратегічні напрями подолання епідемії ВІЛ-інфекції в світі та в Україні;
  • - біологія ВІЛ, шляхи передачі ВІЛ;
  • - ставлення суспільства до ЛЖВС.

    

Протягом останніх років в Україні спостерігається значне погіршення ситуації з розповсюдженням інфекції ВІЛ/СНІДу. На сьогодні рівень інфікування ВІЛ/СНІДом в Україні один з найвищих в Європі. Переважна більшість ВІЛ-інфікованих - особи від 18 до 30 років. Одним із головних факторів, які визначають поширення ВІЛ - інфекції є недостатня освіченість та поїнформованість населення щодо попередження розповсюдження інфекційних хвороб у поєднанні з ризикованою поведінкою.

    

Всі учасники мали дуже теплі відгуки про сам тренінг та отриману інформацію. Ось один із них: «Я прийшла сюди налаштовано скептично, не очікуючи почути щось нове. Але отримала не тільки нові знання, а ще й отримала задоволення від самої роботи на тренінгу і від того, в якій формі було подано інформацію.»

    

На думку волонтера Корпусу Миру США Карін Джонс – дуже важливо проводити подібні заходи для людей різних вікових категорій і рівня обізнаності про ВІЛ/СНІД, тому що це захворювання розповсюджується Україною, і для людей дуже важливо навчитися обговорювати цю проблему відкрито.

    



[ HOME ]
Фон Тренінг з профілактики ВІЛ/СНІДу
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград        1998-2012   Webmaster: webmaster@library.kr.ua