[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Центри "Вікно В Америку": використання сучасних інформаційних технологій для залучення нових користувачів


Фон

Центри "Вікно В Америку": використання сучасних інформаційних технологій для залучення нових користувачів


З 10 по 13 липня Закарпатська обласна бібліотека ім. Федора Потушняка гостинно приймала керівників ІРЦ “Вікно в Америку” з усіх регіонів України. Вони приїхали до Ужгорода на семінар з вивчення та використання новітніх технологій задля розширення кола користувачів, які отримають сучасні бібліотечні сервіси.

На самих основних деталях роботи семінару хочу зупинитися нижче.

Аналіз відвідування центрів «Вікно в Америку» та визначення стратегії розвитку та подальшого ефективного функціонування інформаційно-ресурсних центрів Вікно в Америку (Дуглас Морроу, заступник аташе з питань культури Посольства США в Україні).

Консультативний центр Американських Рад з міжнародної освіти/Kyiv Education USA Advising Center і підтримка ним центрів «Вікно в Америку», освітнє консультування у центрах «Вікно в Америку» (Тетяна Котко, Американські Ради з міжнародної освіти).

Кращі практики використання колекції eLibraryUSA: засідання-акваріум (Валентина Пашкова, директор центру інформаційних ресурсів Посольства США в Україні, Олексій Васильєв, директор Асоціації «Інформатіо-Консорціум»).

eLibraryUSA: вивчаємо колекцію, шляхи самостійного вивчення ресурсів, заходи з використання eLibraryUSA, стратегія пошуку та можливості використання eLibraryUSA (Пег Волтер, аташе з питань культури Посольства США в Польщі).

Використання електронних рідерів Kindle та iPads: знайомство і шляхи використання електронних рідерів для розширення колекції бібліотеки та організації програм і заходів ( Валентина Пашкова, директор центру інформаційних ресурсів Посольства США в Україні, Пег Волтер, аташе з питань культури Посольства США в Польщі, Вікторія Чьочь, менеджер Асоціації «Інформатіо-Консорціум»).

Ефективний та інтерактивний единий веб-сайт усіх центрів «Вікно в Америку») (Мілена Жердій, Американська бібліотека НаУКМА).

В ході занять і дискусій бібліотекарі разом із своїми колегами з Посольства США в Україні окреслили шляхи, якими потрібно йти, аби читачі мали вільний доступ до інформаційних ресурсів не тільки в стінах бібліотеки але й поза нею. Для цього у нагоді стануть айпеди та електронні рідери.






[ HOME ]

Центри "Вікно В Америку": використання сучасних інформаційних технологій для залучення нових користувачів
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2012 Webmaster: webmaster@library.kr.ua