[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон День свободи віросповідання в США


Фон

«Ніколи не слід зневажати чужу віру,
а також не слід робити шкоди іншому»

Будда


«День свободи віросповідання в США»

16 січня відзначається День свободи віросповідання в США. Цього дня, щорічно президент країни звертається до всіх громадян Сполучених Штатів Америки із закликом взяти участь у заходах, присвячених черговій річниці з дня ухвалення Положення про свободу віросповідання Вірджинії. Ця історична подія відбулася в 1786 році. Цим документом Генеральна Асамблея штату Вірджинія затвердила права громадян на висловлення своїх релігійних переконань, які не будуть дискриміновані. Текст положення написав Томас Джефферсон.

У результаті День свободи віросповідання в США став також днем прийняття відповідної поправки до Конституції США.

У 2003 році під час проголошення Дня свободи віросповідання в США президент Джордж Буш-молодший зазначив, що Сполучені Штати Америки, як багатонаціональна держава, намагаються створити умови для вільного розвитку кожної релігії. А 4-й президент США Джеймс Медісон називав релігію справою переконань і совісті людини, якій вона має право слідувати все життя.

   

Цій темі ми присвятили окреме засідання клубу розмовної англійської мови.

Закінчили ми нашу розмову словами ливанського та американського філософа і поета Халіля Джебрана: «Віра — оазис в серці, якого ніколи не досягне караван мислення».

   






[ HOME ]

День свободи віросповідання в США
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2012 Webmaster: webmaster@library.kr.ua