[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Опановуємо настільні ігри на уроках англійської мови


Фон

«Опановуємо настільні ігри на уроках англійської мови»


Сьогодні ми разом із нашими юними відвідувачами та їх учителями англійської мови опановували традиційні американські настольні ігри “Scrabbles” (яких в нас є декілька видів) для більш ефективного вивчення англійської мови. І всі разом ми дійшли згоди, що в такий спосіб можливо не тільки поторити вже знайому лексику, а й вивчити багато нових слів.

   

Дуже цікавою виявилася і історія цієї гри. Усе почалося з незвичайного погляду на звичайну гру. У 1933 р. чоловік на ім’я Альфред Баттс вдихнув життя у давно забуту гру «Анаграм». Гра отримала нову назву «Lexico» та нові правила — тепер кількість балів гравця залежала від довжини слова, а бонус гравець отримував за використання рідкісних літер.

Оскільки раніше Баттс працював статистом, то до всіх досліджень він підходив дуже скрупульозно, продумуючи кожну деталь. У 1937 році в США надзвичайно популярними стали кросворди. Це підштовхнуло Баттса до ідеї комбінування плиток з «Lexico» на дошці, що дуже нагадувала кросвордну. Так на світ з’явилась нова гра «Перехресні слова».

У цей самий час у Коннектикуті чоловік на ім’я Брунот щодня їздив на роботу до Нью-Йорка. Він так втомився від щоденної двогодинної подорожі на роботу, що мріяв про власний невеличкий бізнес, який дозволив би йому більше спілкуватися з дружиною та спокійно розводити овечок на власній фермі.

В одну з п’ятниць, коли Брунот вже збирався додому, співробітник компанії, де він працював презентував йому «Перехресні слова». Забравши гру додому, Брунот так захопився «Перехресними словами», що програв з дружиною два дні поспіль.

Повернувшись у понеділок на роботу, Брунот зв’язався з Баттсом і запропонував йому вигідну співпрацю.

Так з’явився Scrabble. Найцікавіше, що Брунот стверджував, що не знає, звідки в нього з’явилась ідея саме так назвати оновлену гру.

І тут в історії з’являється третя людина: під час двотижневої відпустки Президент одного з найбільших торгових центрів Нью-Йорка — “Месі” — Джек Страус встиг побувати у різних частинах країни і найголовніше — зіграти в Scrabble. Повернувшись додому, Джек був надзвичайно здивований тим, що ця неймовірно захоплююча гра не продається в “Месі”! І він це змінив.

Три людини, кожна по-своєму геніальна та талановита, зробили те, що нікому до них не вдавалося. Чому Scrabble стала такою популярною?

Відповідь проста: це чудова гра, у якій везіння і навички — однаково важливі, що дозволяє зберегти інтригу до кінця.

З роками Scrabble було перекладено на більше ніж 30 мов, серед яких і африканська та каталонська.

У Scrabble грають всі — від відомих музикантів, художників та акторів — до президентів, послів та міністрів.

      

      





[ HOME ]

Опановуємо настільні ігри на уроках англійської мови
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2012 Webmaster: webmaster@library.kr.ua