[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Ніхто не забутий, ніщо не забуто!


Фон

«Ніхто не забутий, ніщо не забуто!»


8 травня, в передсвятковий день, засідання клубу розмовної англійської мови було присвячено Дню Перемоги (VE Day, або Victory in Europe Day) - святу, під час якого США, Великобританія і більшість країн Західної Європи відзначають День Перемоги у Другій світовій війні.

   

7 травня в 2:40 (за середньоєвропейським часом) німецький генерал Альфред Йодль підписав Акт капітуляції Німеччини. Черчілль, знаючи, що в СРСР буде оголошено про закінчення війни після підписання нового акту, сказав у своєму радіозверненні: «Сьогоднішній день ми, ймовірно, будемо думати головним чином про самих себе. Завтра ми віддамо особливу хвалу нашим російським товаришам, чия доблесть на полі бою з'явилася одним з великих вкладів у загальну перемогу».

      

У цей день, 8 травня в 1945 року, в багатьох містах Європи були проведені широкомасштабні урочистості. У Лондоні величезна кількість людей зібралася на Трафальгарській площі і біля Букінгемського палацу, де король Георг VI, королева Єлизавета і Вінстон Черчілль вийшли на балкон і вітали людей.

   

У США президент Гаррі Трумен «присвятив» перемогу пам'яті свого попередника, померлого менш ніж за місяць до перемоги Франкліна Д. Рузвельта, який, за його словами, був відданий справі перемоги у війні. Прапори в США залишалися приспущені до 12 травня, коли закінчився траур за Рузвельтом.

А допомагали нам, як завжди, наші друзі і партнери волонтери Корпусу Миру США





[ HOME ]

Ніхто не забутий, ніщо не забуто!
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2013 Webmaster: webmaster@library.kr.ua