[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон День ветеранів в'єтнамської війни в США


Фон

«День ветеранів в'єтнамської війни в США»


28 березня засідання клубу розмовної англійської мови було присвячено Дню ветеранів в'єтнамської війни в США.

Війна у В'єтнамі - один з найбільших військових конфліктів другої половини XX століття, який залишив помітний слід у культурі і займає істотне місце в новітній історії США і В'єтнаму. Війна почалася як громадянська в Південному В'єтнамі; надалі в неї втрутилися Північний В'єтнам - за підтримки СРСР і Китаю, а також США і ряд інших країн. Таким чином, з одного боку війна велася за возз'єднання двох частин В'єтнаму і створення єдиної держави, а з іншого - за збереження незалежності Південного В'єтнаму.

За час війни у В'єтнамі США втратили, за різними даними , від 56 до 58 тисяч чоловік. Після її закінчення ще 129 000 ветеранів цієї війни загинули в результаті стресів і самогубств. Оцінки втрат В'єтнаму в цій війні коливаються від 2 до 3 мільйонів чоловік.

27 січня 1973 року в Парижі відбулася церемонія підписання чотиристороннього Угоди про припинення війни і відновлення миру у В'єтнамі.

У 1975 році був завершений виведення американських військ та їхніх союзників з Південного В'єтнаму.

Після підписання Паризької угоди, наступного звільнення Південного В'єтнаму й об'єднання країни (30 квітня 1975 р.), після припинення війни в'єтнамо-американські відносини увійшли в новий, досить важкий етап, нормалізація якого вимагала тривалих дипломатичних переговорів. Мета пропонованої статті — оцінити відносини між В'єтнамом і США після десяти років нормалізації; спрогнозувати перспективи їхнього розвитку після історичного першого візиту глави уряду В'єтнаму до США.

      





[ HOME ]

День ветеранів в'єтнамської війни в США
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2012 Webmaster: webmaster@library.kr.ua