[HOME]
ОУНБ Кіровоград
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Нагороди знайшли своїх переможців


Фон

Нагороди знайшли своїх переможців

У пятницю, 22 травня о 13.00 в холі І поверху обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д.І. Чижевсього відбулася урочиста церемонні нагородження переможців конкурсів за Програмою читання «Кіровоградщина читає Хемінгуея», організованої інформаційно-ресурсним центром „Вікно в Америку" відділу документів іноземними мовами.

За словами координатора Програми Оксани Сергеєвої «Обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д.І.Чижевського, вперше в Кіровоградській області, з 1 грудня 2014 до 22 травня 2015 рр. тривала Програма читання «Кіровоградщина читає Хемінгуея», для читання та обговорення було обрано роман Ернеста Хемінгуея «Прощавай, зброє!». Участь у Програмі читання взяли понад 3 000 осіб. Крім Кіровграда були залучені Бобринецький, Маловисківський, Новоукраїнський, Олександрійський, Світловодський, Олександрійський, Добровеличківський та Знам’янський райони Кіровоградської області.

Мета проведення Програми «Велике читання» полягала у наголошенні важливості читання, об’єднанні громади шляхом обговорення питань, що піднімаються в книзі та реклами книги як поєднання читання і дозвілля. Програма «Кіровоградщина читає Хемінгуея» стала поштовхом до залучення молоді до читання, популяризувала творчість одного з кращих авторів американської літератури, сприяла набуттю навичок читання та вдосконалення знань англійської мови.

22 травня, власне, відбулося нагородження переможців конкурсів за Програмою у наступних номінаціях:

- Конкурс есеїв за мотивами роману Ернеста Хемінгуея «Прощавай, зброє!» (перемогла учениця 10 ласу Пеагогічного ліцею КДПУ ім. В.К. Винниченка Марина Козирєва, друге місце - Барабанова Світлана Олегівна, 3 - Сердюк Вікторія, учениця 11-Б класу )
- Конкурс студентських перекладів уривків роману з англійської на німецьку мову (перемогла студентка факультету іноземних мов КДПУ ім. В.К. Винниченка Анжела Недобідюк)
- Конкурс студентських перекладів альтернативного закінчення роману «Прощавай, зброє!» з англійською на українську мову (перемогла студентка факультету іноземних мов КДПУ ім. В.К. Винниченка Галина Скічко)
- Конкурс буктрейлерів (відвідувач клубу розмовної англійської мови Ігор Богуславський)


- Конкурс міні-вистав ( учні ЗОШ с. Нова Прага Олександрійського району Кірвоградської області Вадим Лисенко, Валентина Просяник та Анастасія Лайкіна)

Оскільки було отримано багато різних робіт, оргвнізатори вирішило оголосити спеціальні номінації:

- За технічне виконання трейлеру отримав колектив Світловодська центральна міська бібліотека (Кіровоградська область)
- За краще постановче фото отримав відвідувач клубу розмовної англійської мови Вадим Яцкул
- За власну ініціативу участі в програмі «Кіровоградщина читає Хемінгуея» отримав учень 11 класу Добровеличківської спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів Костянтин Білий (Кіровоградська область)

Переможці отримали нагороди, а абсолютно усі учасники конкурсів - призи за участь від організаторів та грантодавців.

Програма читання «Кіровоградщина читає Хемінгуея» проводилася в рамках проекту «Вікно в Америку» за фінансової підтримки Посольства США в Україні.

 

 


[ HOME ]

Нагороди знайшли своїх переможців
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2015 Webmaster: webmaster@library.kr.ua