[HOME]
ОУНБ Кіровоград
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон «Моя квітуча Україна - Дніпропетровщина»


Фон

"Моя квітуча Україна" “Київ”  |  "Моя квітуча Україна" «Гуцулія»
"Моя квітуча Україна" «Одеса»  |  "Моя квітуча Україна" «Запоріжжя»
"Моя квітуча Україна" «Поділля»  |  "Моя квітуча Україна. Харків у перспективі часу"
"Моя квітуча Україна. Сумський калейдоскоп"



Кіровоградська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д.І. Чижевського
Кіровоградська обласна організація Національної Спілки фотохудожників України
Міжрегіональне об'єднання фотомитців


«Моя квітуча Україна - Дніпропетровщина»


Увага! Шановні кіровоградці та гості міста, усі, хто слідкує за проектом „Моя квітуча Україна”. У п’ятницю 27 липня о 14:00 в холі ІІІ поверху обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д.Чижевського відбудеться презентація IX фотовиставки у рамках циклу виставок проекту Сергія Зайцева „Моя квітуча Україна” - „Дніпропетровщина”. Своє неповторне місто та область презентують майстри фотографії Дніпропетровщини.

Частиною фотовиставки є розділ, присвячений Криворіжжю. Перед глядачем постає місто шахтарів, шахт і заводів. Територія існування та життєдіяльності незвичайних людей і незвичайних доль простягається з півдня на північ, переплітаючись з природними й історичними надбаннями Херсонської, Миколаївської та Кіровоградської областей, вбираючи у себе протягом століть традиції та побут багатьох народів і національностей з усіх куточків України та колишнього СРСР, що брали участь в розбудові сталевої столиці нинішньої України.

Криворіжжя постає у своїй унікальній первозданній красі, яка іскриться природними барвами, підкреслює і акцентує червоний колір залізної руди. Фотовиставка дає можливість зазирнути за гарну ширму центральних вулиць та селищ, помітити «за лаштунками» ту оригінальну і самобутню сутність, яка і є, насправді, справжнім містом руди і металу.

В рамках презентації відбудеться творча зустріч з членом НСФХУ Марком Михайловичем Міловим, а також експрес-курс для початківців, який проведе фотограф, журналіст і викладач фотошколи, член НСФХУ Сергій Дубільєр.

Чекаємо на презентацію експозиції фотографій у бібліотеці за адресою: м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 24.

Запрошуємо всіх подивитися нашу виставку - і відчути, збагнути той особливий шарм, який дарує нам життя на Дніпропетровщині!

Вхід - вільний та безкоштовний!

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

Довідка.

Експрес-курс для початківців
(один день занять, тривалість - приблизно три години (1.5 +1.5).

Заняття проводить фотограф, журналіст і викладач фотошколи, член НСФХУ Сергій Дубільєр (www.ds.dp.ua, www.photography-school.com.ua). З 1998 року відомий далеко за межами рідного міста за тестами фотоапаратури, досліджень ринку фототехніки. Написав безліч аналітичних та каталожних статей про фототехніку, фотоматеріали та їх обробку у фотолабораторіях, оптику і теоретичні аспекти фотозйомки для російських і українських фотовидань (журнали "Потребитель", "Фотодело", "Фотомир Украины", "DFoto" та інших). Навчанням фотографії займається з 2007 року.

На занятті ви зможете навчитися:

  • Для чого ми фотографуємо (показати іншим, самовиразитися); параметри фотоапаратів (тип апарату, дозвіл (разрешение – рос.), можливості, вплив характеристик на процес), автоматика і ручні режими (беремо керування на себе по мірі накопичення знань-умінь).

  • Світло і освітлення, напрямок світла, тіні і світла, м'яке і жорстке світло, півтіні і контраст, спалах вдень, вирівнювання контрасту, кольорові характеристики світла, баланс білого (правильна і неправильна передача кольору, переважно користуємося AWB, проблемні ситуації), кількість світла.

  • Автоматика експозиції (поки довіряємо автоматиці, руками не чіпаємо), режими експонування (в першу чергу - P). Автофокусування, вчимося наводити на різкість, налаштовуємо автофокус.

  • Як зробити вдалий кадр, ідея і сюжет кадру, емоції і настрій, об'єкти зйомки, крупність плану (головне залишаємо, зайве - прибираємо), розміщення об'єктів в кадрі (правило третин, баланс), стежимо за межами кадру (фотографічне сміття, ноги не відрізаємо), фотографуємо людину (просто портрет, жанровий портрет, "я і гори"), загальний і крупний план (де "різати", а що залишити, безпечну відстань зйомки), задній план (навіщо він потрібен і коли не потрібний), вертикальний і горизонтальний кадр, поза і напрям погляду.

Цей невеликий курс дозволить вам вже зараз почати осмислено керувати процесом фотографування і аналізувати результати. При цьому автор не перевантажуватиме заняття надлишковою для вашого досвіду інформацією. Зате максимум уваги присвятить тому, без чого хороша фотографія точно не вийде!

Участь у майстер-класі безкоштовна!



Фон


Фон

[ HOME ]

«Моя квітуча Україна - Дніпропетровщина»
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2012 Webmaster: webmaster@library.kr.ua