[HOME]
ОУНБ Кіровоград
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон «Моя квітуча Україна - Дніпропетровщина»


Фон

"Моя квітуча Україна" “Київ”  |  "Моя квітуча Україна" «Гуцулія»
"Моя квітуча Україна" «Одеса»  |  "Моя квітуча Україна" «Запоріжжя»
"Моя квітуча Україна" «Поділля»  |  "Моя квітуча Україна. Харків у перспективі часу"
"Моя квітуча Україна. Сумський калейдоскоп"




Душа Дніпропетровщини у фотографії


У п’ятницю, 27 липня о 14:00 в холі ІІІ поверху обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д.Чижевського відбулася презентація IX фотовиставки у рамках циклу виставок проекту „Моя квітуча Україна” - „Дніпропетровщина”. Своє неповторне місто та область презентували майстри фотографії Дніпропетровщини: Олександр Андреєв, Олексій Масюк, Арсен Дзодзаєв, Валентин Клюшник, Максим Швець, Марк Мілов, Олег Біблий, Олег Коржов, Юлія Павлищева, Юрій Півак, Юрій Пржепюрко, Сергій Дубільєр, Юрій Кобрин, Юрій Панкратов, Максим Чичинський і наші добрі знайомі - Сергій Книш та керівник і натхненник проекту „Моя квітуча Україна” Сергій Зайцев.

Про концепцію та формування фотоекспозиції розповіли Сергій Дубільєр та Сергій Зайцев. Щоб спробувати відтворити "портрет" Дніпропетровщини, організатори зібрали до однієї зали близько сотні світлин, що зроблені дніпропетровськими фотографами. Вони дуже різні – за характером, за фахом, за віком, за життєвим та фотографічним досвідом, за поглядом на життя. Так само відрізняються й зроблені ними фотографії. Поруч з мінорними та романтичними світлинами будуть суворі та сумні. Фотографії з виваженою композицією у межах цієї виставки гармонійно знаходяться поруч з такими, що зроблені начебто випадково.

Але ж всі ці фотографії об'єднує дуже помітна спільна риса. Вони чесні та щирі. Вони зроблені не на замовлення, а від душі, за покликом серця. Не тому, що потрібно щось зняти, а тому, що є велике бажання поділитися за допомогою фотографії своїми думками, настроєм та відчуттями. Тому й портрет Дніпропетровщини склався трохи незвичний, не схожий на стандартний набір глянсових листівок із зображеннями вулиць, монументальних споруд, великих парків, набережної та фонтанів. Цей портрет дуже суб'єктивний, бо розповідаючи про рідне місто, кожен з фотографів розповів ще й про себе.

На урочистій презентації, яку відкрила заступник директора ОУНБ ім. Д. Чижевського Оксана Ткаченко, панувала особливо привітна атмосфера, оскільки виставка була створена нашими добрими друзями, та й регіон зовсім близький до нас, добре знайомий і майже рідний. З привітанням до усіх присутніх та гостей звернувся заступник начальника управління культури і туризму Кіровоградської облдержадміністрації Олег Бабенко.

Після відкриття відбувся безкоштовний майстер клас для початківців, який провів фотограф, журналіст і викладач фотошколи, член НСФХУ Сергій Дубільєр. Протягом майже 4 годин учасники уважно освоювали ази фотографії і те, без чого фотошедевр ніколи не вийде.

Наступного дня відбулися практичні заняття на вулицях міста, де усі бажаючі слухачі мали змогу реалізувати набуті теоретичні знання. Цей фото-майстер-клас зібрав понад 40 осіб, які дуже вдячні організаторам та фотомайстру за прекрасний подарунок!

Виставка працюватиме до 23 серпня, приходьте і насолоджуйтеся високим мистецтвом фотографії.

Бібліотека працює з 10 до 19.00 (п’ятницю і суботу – до 18:00) , з одним вихідним - у неділю.

Вхід - вільний.

 

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪



Фон


Фон

[ HOME ]

«Моя квітуча Україна - Дніпропетровщина»
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2012 Webmaster: webmaster@library.kr.ua