[HOME]
Поточні новини  
DC.Metadata
Повернутися
[ HOME ]
Наші партнери
Rated by PING



Івонн Хофт - спеціаліст по зв'язках з громадськістю бібліотеки Квінса, Нью-Йорк, США

З 30 вересня по 10 жовтня 2003 р. в обласній науковій універсальній бібліотеці ім. Д.І. Чижевського, в рамках інформаційно-ресурсного центру "Вікно в Америку", перебувала спеціаліст по зв'язках з громадськістю бібліотеки Квінса (Нью-Йорк, США) Івонн Хофт, яка має кваліфікацію бібліотекаря та спеціаліста з інформатики і захистила магістерський диплом з бібліотекознавства.

Під час її перебування проведена велика робота у рамках проекту "Бібліотеки-побратими" з метою обміну досвідом з працівниками обласної наукової бібліотеки, яка давно підтримує тісні зв'зки з кращими аналогічними закладами світу, зокрема з бібліотекою Квінса.

Кажучи про структуру і напрями роботи громадських бібліотек США, пані Івонн зазначила, що бібліотека ім. Д.І. Чижевського має багато спільних рис із закладами-побратимами Америки. Стосовно відмінностей, вони полягають, перш за все, у формах і розмірах фінансування, що безперечно впливає на доступність та якість пропонованих послуг. Так бібліотеки Квінса мають достатньо надходжень з місцевого бюджету, тож усі свої потреби в інформації користувачі задовольняють безкоштовно.

Працюючи у відділі зв'язків з громадськістю бібліотеки Квінсу (США), пані Івонн Хофт набула значного досвіду роботи саме з цього напрямку, чим вона поділилася з українськими колегами в ході окремого семінару-практикуму.

Крім того, були проведені наступні семінари-тренінги:
- бібліотечний менеджмент та маркетинг;
- організація виставкової роботи та робота галереї бібліотеки Квінсу;
- інформаційний ресурс центру "Вікно в Америку", який працює при відділі документів іноземними мовами;
- бібліотека на допомогу молоді та студентам (з досвіду бібліотеки Квінсу);
- організація та оформлення англомовної частини сайту обласної бібліотеки тощо.

Головним підсумком перебування Івонн Хофт можна вважати взаємне збагачення досвідом роботи та можливістю подальших перспектив роботи.


Фото


Матеріали преси

[ HOME ]
Наші партнери 
© ОУНБ Кропивницький 1999-2000     Webmaster: webmaster@library.kr.ua