[HOME]
ОУНБ Кіровоград
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон «Моя квітуча Україна - Дніпропетровщина»


Фон

"Моя квітуча Україна" “Київ”  |  "Моя квітуча Україна" «Гуцулія»
"Моя квітуча Україна" «Одеса»  |  "Моя квітуча Україна" «Запоріжжя»
| "Моя квітуча Україна" «Поділля»  
|  "Моя квітуча Україна. Харків у перспективі часу"
| "Моя квітуча Україна. Сумський калейдоскоп"


Кіровоградська обласна організація
Національної спілки фотохудожників України
Кіровоградська обласна універсальна наукова
бібліотека імені Дмитра Чижевського
Міжрегіональне об'єднання фотомитців
Кіровоградський державний педагогічний університет
імені Володимира Винниченка
газета «Народне слово»
Кіровоградської обласної ради
та обласної державної aдміністрації

запрошують на
Всеукраїнський фотофестиваль «Кіровоградщина»!



Шановні жителі та гості міста! 23 серпня 2012 року з нагоди 21-ї річниці Дня незалежності України відбудеться перший Всеукраїнський фотофестиваль „Кіровоградщина”, початок о 14.00, у холі І поверху Кіровоградської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д.І. Чижевського.

Фотофестиваль об’єднує низку унікальних ексклюзивних заходів. Очікувана презентація фотовиставки „Моя квітуча Україна. Кіровоградщина”, безсумнівно, діамант серед фотовиставок, присвячених різним куточкам України. Рівно рік тривав проект „Моя квітуча Україна”, за цей час відвідувачі ОУНБ ім. Д. Чижевського переглянули фотопроекти 9 регіонів України, 1105 робіт 215 авторів, з яких понад 100 є членами Національної спілки фотохудожників України та лауреатами численних міжнародних фестивалів і конкурсів. Віртуальні фотовиставки (Крим, Вінниччина-Поділля, Гуцулія, Вечірній Київ, Одеса, Харків, Запоріжжя, Суми, Дніпропетровщина) переглянула незліченна кількість користувачів бібліотечного сайту.

У рамках проекту «Моя квітуча Україна» 46 майстрів фотографії (з них 17 авторів уперше взяли участь у фотопроекті) представляють свій погляд на серце України, її географічний центр - Кіровоградщину. Учасниками виставки стали не лише фотомитці з Кіровоградщини, а й з Києва, Харкова, Кривого Рогу.

Унікальність фотовиставки полягає в тому, що глядач може побачити розмаїття художньої фотографії і різножанровість представлених 150 робіт: це - портрети людей, природа, пейзажі, миттєвості, філософські, композиційні, графічні фотороботи. Автори використовують різні сюжети й техніки, в окремих випадках презентують суміш багатьох видів фотографії. Оргкомітет виставки обирав кращі, на його думку, роботи. Перед вами - факти, події, художні образи, як символізують наш степовий край. Це наймасштабніша виставка, яка з одного боку символічно об’єднує увесь річний цикл фотовиставок, а з іншого боку дає поштовх і піднімає рівень для наступних фотопрезентацій регіонів України.

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

В програмі фотофестивалю передбачено кілька цікавих заходів:

О 14:00 - урочисте привітання муніципального камерного хору під керівництвом хорового диригента, Заслуженого діяча мистецтв України, почесного громадянина Кіровограда Юрія Любовича (хол І поверху)

О 14:30 презентація виставки ретро-фотоапаратів ХІХ –ХХ століть з колекції члена Національної спілки кінематографістів України, члена Національної спілки фотохудожників України, члена Національної спілки журналістів України, Заслуженого працівника культури України, Заслуженого діяча культури Польщі Володимира Мощинського, а також раритетні фото, зроблені цими пристроями (відділ рідкісних і цінних документів, ІІ поверх)

О 15:00 круглий стіл „Історія фотомистецтва та фотожурналістики на Кіровоградщині. Популяризація сучасного фотомистецтва” В рамках засідання відбудеться презентація ексклюзивної фотовиставки „Елисаветградские дамы и кавалеры. Городской салонный портрет ХІХ –нач. ХХ веков» з приватної колекції члена Національної спілки краєзнавців України Юрія Тютюшкіна (відділ мистецтв, І поверх)

О 15:00 відбудеться безкоштовний другий фото-майстер-клас, який проведе фотограф, журналіст і викладач фотошколи, член НСФХУ Сергій Дубільєр.
Кілька тижнів тому Сергій Дубільєр провів експрес-курс для початківців, який мав великий резонанс, тож чекаємо не менш захоплюючого продовження навчання азам фотографії і тому, без чого фотошедевр ніколи не вийде
(відділ документів іноземними мовами, ІІ поверх).

Практичні заняття з цієї теми відбудуться 24-25 серпня на фотопленері в с. Розумівка Олександрівського району.

Це перший фотофестиваль у стінах бібліотеки і ми щиро запрошуємо всіх небайдужих до фотомистецтва обов’язково відвідати наші зали та особисто переконатися в безмежності багатства сучасної фотографії і раритетів минулого! Сподіваємося, що жоден не омине своєю увагою цю подію в культурно-мистецькому житті Кіровоградщини.

Фотофестиваль проходить у бібліотеці за адресою: м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 24.

Вхід на всі заходи - вільний, участь у майстер-класі – безкоштовна!



[ HOME ]

«Моя квітуча Україна - Кіровоградщина»
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2012 Webmaster: webmaster@library.kr.ua