[HOME]
ОУНБ Кіровоград
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон «Моя квітуча Україна. Запоріжжя»


Фон

Кіровоградська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Д.І. Чижевського,
Кіровоградська обласна організація НСФХУ
Запорізька обласна організація НСФХУ
Міжрегіональне об'єднання фотографів України
в рамках циклу виставок проекту Сергія Зайцева
представляють проект

«Моя квітуча Україна. VI проект Запоріжжя»


Сучасне Запоріжжя - один з найбільших адміністративних, промислових і культурних центрів півдня України. Четвертий за величиною індустріальний центр держави - це дійсно щось особливе. А ще славетна історія козацької вольниці, острів Хортиця - «священна земля», де на площі 24 квадратних кілометрів представлені різні природні зони і ландшафти - степи, балки, скелі, луки, озера, протоки, острови тощо. В Україні аналогів подібного природного комплексу не збереглося. Від самого початку існування Запоріжжя тут навіки оселився дух свободи й толерантності. А хто його відчув, той завжди захоче повернутися сюди. Запорізький край, відомий кам'яними могилами під Мелітополем, а також в степу на кордоні Запорізької і Дніпропетровської областей, відкриє вам завісу історії, яку тут має кожен камінь, кожна стежка.

Азовське море – улюблене місце відпочинку багатьох наших співвітчизників та жителів країн близького зарубіжжя, приваблює дивовижним ароматом моря і степу, відчуттями спокою і безмежного простору.

Помилуватися цим чудовим краєм нашої держави запрошуємо на значній фотовиставці, де представлено 127 робіт. Це фотографії Олега Бурбовського, Івана Безимянного, Миколи Беззубова, Валерія Белогурова, Марини Ганчевої, Ігоря Гирника, Бориса Дворного, Олексія Забуги, Сергія Завгородного, Євгена Іваненка, Віктора Кадуріна, Олексія Клименка, Катерини Клочко, Євгена Компанійченка, Юлії Козаченко, Володимира Козлова, Олексія Красовського, Геннадія Куницького, Сергія Лаврова, Олега Лагура, Віталія Ливадного, Тетяни Лютої, Володимира Мальцева, Олександра Максимова, Ольги Момот, Тетяни Нечипуренко, Артема Носенка, Кирила Притули, Юрія Пшеничного, Олександра Пшегорлинського, Миколи Рудченка, Олександра Селезня, Ірини Тимошенко, Валерія Титаренка, Григорія Тищенка, Ольги Ткаченко, Віталія Ткаченка, Антона Філоненка, Дмитра Шестакова, Дмитра Шулатова.

Презентація фотовиставки „Запоріжжя” - 23 лютого 2012 року о 14.00 у холі Кіровоградської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д.І. Чижевського.

Оскільки відкриття фотовиставки відбувається в святковий День захисника Вітчизни, тож усі присутні отримають подарунок – бойовий гопак у виконанні студентського танцювального колективу. Тим паче, що це в дусі спортивного Запоріжжя і козацтва, яке відоме у всьому світі.

В рамках презентації буде проведено майстер-клас "Творча фотографія" фотохудожника з Полтави Едуарда Странадка.

Чекаємо на презентацію фотовиставки у бібліотеці за адресою: м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 24.

Вхід вільний.

Довідка про Запоріжжя.

На найдавнішому торговому шляху «з варяг у греки», біля дніпровських порогів, були стоянки скіфів - кочівників. Пізніше тут жили племена сарматів і печенігів. У XI-XII століттях майбутню територію міста заселили слов'яни, які пішли звідси в XII столітті, рятуючись від монголо-татарського ярма. Наприкінці XV століття на цих землях оселилися козаки.

Запорізький край став центром формування вільного козацького війська. На місці Олександрівської фортеці виникло поселення, яке зберегло назву Олександрівськ Катеринославської губернії. Нова назва - Запоріжжя пов'язана зі знаменитими дніпровськими порогами, що тягнуться від острова Хортиця на 90 км вгору за течією Дніпра.У 1926 році Раднарком СРСР ухвалив рішення про будівництво Дніпрогесу. Будівництво Дніпрогесу не тільки вирішило проблему судноплавства на Дніпрі, але дало можливість для створення великого промислового комплексу в Запоріжжі. З 1932 до 1939 року тут були побудовані гіганти чорної і кольорової металургії - «Запоріжсталь», «Коксохім», феросплавний, магнієвий, алюмінієві комбінати та інші. Крім автомобілів, запорізькі машинобудівники випускають авіаційні двигуни для найбільших у світі літаків. У місті розташовані найбільші у світі Трансформаторний і Абразивний комбінати. Запоріжжя бурхливо будувалося. До війни зведена нова частина міста в стилі конструктивізму. У повоєнні роки це було місто новобудов і красивої сучасної архітектури. Підготовку кадрів для індустрії Запоріжжя забезпечували технічні ВНЗ, технікуми, ПТУ, а також державний університет, медичний інститут, індустріальні,педагогічні, музичні, художні училища тощо.

Сучасне Запоріжжя - одне з найкрасивіших міст України, культурний і промисловий центр.

Вхід на виставку вільний, бібліотека працює без вихідних! Запрошуємо до перегляду!



Фон


Фон

[ HOME ]

«Моя квітуча Україна. Запоріжжя»
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2011 Webmaster: webmaster@library.kr.ua