[HOME]
ОУНБ Кіровоград
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Анонс масових заходів


Фон

Анонс масових заходів

Обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д. Чижевського запрошує:

З 05 січня по 11 січня

Шановні користувачі! Вітаємо вас зі святом Різдва! В цей час шкільних канікул родини багато часу проводять разом, а бібліотека пропонує вам цікаве й позитивне дозвілля. Нагадуємо про наш графік роботи: бібліотека працює 5, 8, 9 січня з 10.00 до 19.00; 6, 10, 11 січня - з 10.00 до 18.00, 7 січня - вихідний. Запрошуємо відвідати яскраві книжкові, творчі виставки, які щойно відкрилися. У відділі читальних залів розпочала роботу книжкові виставки «Різдвяна зіронька зійшла» та «Новорічна феєрія».У відділі документів з економічних, технічних та природничих наук –виставка-інсталяція «У затишку родинного коминка».

У понеділок, 5 січня о 17.00 відділ мистецтв запрошує на РІЗДВЯНО-НОВОРІЧНИЙ вечір, який організовує спільно з музеєм музичної культури імені Кароля Шимановського та гуртом "ДИКЕ ПОЛЕ", на колядки, щедрівки, новорічні гімни, жарти, ворожіння, загалом музичні традиції нашого міста.

На вихідні відділ мистецтв запрошує на майстер – класи, присвячені українським традиціям в зимові свята, в рамках проекту «Коло ремесел»:

9 січня 11.00 - майстер – клас «Паперові бігунки» (витинанки) від Лариси Гарбузенко;

10 січня 11.00 - майстер – клас «Живопис», художник Вадим Канащук;

11 січня 14.00 - майстер – клас «Українська іграшка».

Майстер-класи – безкоштовні, вхід – вільний.

5, 8 , 9 січня о 17.00 запрошуємо на засідання клубу з вивчення розмовної англійської мови, що проходять у відділі документів іноземними мовами обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського. Для тих, хто самостійно вивчає іноземну мову - пропонуємо платформу дистанційного навчання “Інтерактивний курс англійської мови для дорослих “English-123 в бібліотеці”. Звертайтеся до працівників Інтернет-центру.

Запрошуємо на перегляди.

 

Деталі в розділі «Що нового».

ВХІД НА БІБЛІОТЕЧНІ ЗАХОДИ — ВІЛЬНИЙ

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪




З 29 грудня по 04 січня

Шановні користувачі, відвідувачі, друзі бібліотеки! Від щирого серця вітаємо усіх зі святами – новим 2015 роком! Нехай свята принесуть Вам тільки добробут, благополуччя, родинне тепло та злагоду, щирих друзів та партнерів, шани та любові від рідних та близьких Вам людей! Повідомляємо, що 1 січня – вихідний день, 31 грудня – санітарний день; в інші дні бібліотека працює згідно з графіком.

З 29 грудня у бібліотеці працюють книжкові виставки «У затишку родинного коминка», «Біла казка дитинства», «Новорічна феєрія», сучасні ідеї книг та журналів з яких допоможуть вам прикрасити власну оселю, приготувати новорічну вечерю і підготувати сценарій розваг. А також створити святковий образ – манікюр, зачіску і підібрати вбрання. Крім того, наближається час новорічних канікул, батьки можуть привести дітей на майстер-класи і взяти участь в заходах.

29 грудня о 17.00 запрошуємо на засідання клубу з вивчення розмовної англійської мови, що проходять у відділі документів іноземними мовами обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського.

Для тих, хто самостійно вивчає іноземну мову - пропонуємо платформу дистанційного навчання “Інтерактивний курс англійської мови для дорослих “English-123 в бібліотеці”. Звертайтеся до працівників Інтернет-центру.

30 грудня о 10.00 відбудеться презентація виставки «Єлисавет - Форте». Запрошуються усі бажаючі.

Відділ документів з економічних, технічних та природничих наук запрошує на перегляд фотовиставки Глєба Цуканова “Дорожні замальовки” із серії “Відкриваючи Україну”.

Відділ мистецтв запрошує на перегляд фотовиставки Юрія та Лариси Лебедєвих «Ілюстрації до ненаписаних оповідань». Мистецький проект: приходьте, дивіться, пишіть оповідання! Світлини виставки стануть вашим натхненням для оповіді або вірша. Станьте співавтором, запропонуйте цікаву назву для фотографії. Оригінальні назви вітаються

Запрошуємо на перегляди.

 

Деталі в розділі «Що нового».

ВХІД НА БІБЛІОТЕЧНІ ЗАХОДИ — ВІЛЬНИЙ

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪




 

З 22 по 28 грудня

 

22 грудня о 14.00 у відділі мистецтв відбудеться відкриття яскравої новорічної виставки старожитностей української оселі «Коло ремесел». Ви дізнаєтеся про звичаї українського народу та візьмете участь у школі родинних ремесел. Виставку підготовлено викладачами КДПУ ім.В.Винниченка разом з бібліотекою. В експозиції - предмети домашніх ремесел та побуту української хати. Програма виставки передбачає проведення екскурсій та організацію школи домашніх ремесел, до якої входять: майстер-клас «Моделювання писанки на кульці: художній поділ та малювання» зі студентами КДПУ В.Винниченка; майстер-клас «Розпис української печі»; виготовлення української іграшки з глини. Запрошуємо усіх до української оселі!!!

23 грудня о 14.00 в приміщенні Кіровоградського прес-клубу (м.Кіровоград, вул. 50 років Жовтня, 1а) відбудеться урочиста презентація Програми читання «Кіровоградщина читає Хемінгуея», організована Кіровоградською обласною науковою бібліотекою ім. Д.І.Чижевського, Інформаційно-ресурсним центром „Вікно в Америку" за підтримки Посольства США в Україні.

23 грудня о 15.00 відбудеться майстер-клас для всіх бажаючих з навчання плетінню шкарпеток у рамках благочинної бібліотечної акції “Подаруй тепло захиснику Батьківщини: в’яжемо шкарпетки разом”. Запрошуємо до відділу документів з економічних, технічних і природничих наук (ІІ поверх).

24 грудня о 15.00 у відділі краєзнавства відбудеться публічне обговорення творів авторів– претендентів, які висунуті на здобуття обласної літературної премії імені Євгена Маланюка. До обговорення запрошуються лауреати цієї премії минулих років, цьогорічні претенденти на звання лауреата, науковці, літературознавці та шанувальники літератури. У залі краєзнавчої літератури можна познайомитись із творами-претендентами та відгуками на них у місцевій пресі

25 грудня о 14 годині в Орхуському центрі екологічної інформації відділу документів з економічних, технічних та природничих наук відбудеться презентація книги «Грунтознавство з основами геології та географії ґрунтів» колективу авторів Топольний Ф.П., Мостіпан М.І., Гелевера О.Ф., Вахняк В.С.

Особливістю видання є об‘єднання в одній книзі як теоретичної частини курсу, так і практичної, у якій наводяться основні аналізи і дослідження ґрунтів, які передбачені навчальними програмами.Навчальний посібник призначається для студентів, аспірантів, викладачів і науковців природничих спеціальностей. На захід запрошуються усі бажаючі.

Усіх охочих вчити українську мову запрошуємо на курси з вивчення української мови в рамках проекту “Безкоштовні курси української мови”. Заняття проходять щосереди у відділі документів з економічних, технічних та природничих наук о 17.30 (для початківців) та щочетверга у відділі обслуговування користувачів о 17.30 (для знавців) .

22, 24, 25, 26 грудня о 17.00 запрошуємо на засідання клубу з вивчення розмовної англійської мови, що проходять у відділі документів іноземними мовами обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського.

Для тих, хто самостійно вивчає іноземну мову - пропонуємо платформу дистанційного навчання “Інтерактивний курс англійської мови для дорослих “English-123 в бібліотеці”. Звертайтеся до працівників Інтернет-центру.  

Відділ документів з економічних, технічних та природничих наук запрошує на перегляд фотовиставки Глєба Цуканова “Дорожні замальовки” із серії “Відкриваючи Україну”.

Відділ мистецтв запрошує на перегляд фотовиставки Юрія та Лариси Лебедєвих «Ілюстрації до ненаписаних оповідань». Мистецький проект: приходьте, дивіться, пишіть оповідання! Світлини виставки стануть вашим натхненням для оповіді або вірша. Станьте співавтором, запропонуйте цікаву назву для фотографії. Оригінальні назви вітаються .

В холі ІІІ поверху обласної бібліотеки ім. Д.Чижевського працює фотовиставка відомого криворізького фотохудожника Сергія Книша „Кримські татари. На рідній землі”. Захід проходить в рамках проекту Кіровоградського центру європейської інформації «Кіровоградщина – Крим: розвиток діалогу та підтримки».
Запрошуємо на перегляди.

Деталі в розділі «Що нового».

ВХІД НА БІБЛІОТЕЧНІ ЗАХОДИ — ВІЛЬНИЙ

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

 

 

З 15 по 21 грудня

17 грудня о 15.00 відбудеться майстер-клас для всіх бажаючих з навчання плетінню шкарпеток у рамках благочинної бібліотечної акції “Подаруй тепло захиснику Батьківщини: в’яжемо шкарпетки разом”. Запрошуємо до відділу документів з економічних, технічних і природничих наук (ІІ поверх)

Усіх охочих вчити українську мову запрошуємо на курси з вивчення української мови в рамках проекту “Безкоштовні курси української мови”. Заняття проходять щосереди у відділі документів з економічних, технічних та природничих наук о 17.30 (для початківців) та щочетверга у відділі обслуговування користувачів о 17.30 (для знавців)

15, 17, 18, 19 грудня о 17.00 запрошуємо на засідання клубу з вивчення розмовної англійської мови, що проходять у відділі документів іноземними мовами обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського. Для тих, хто самостійно вивчає іноземну мову - пропонуємо платформу дистанційного навчання “Інтерактивний курс англійської мови для дорослих “English-123 в бібліотеці”. Звертайтеся до працівників Інтернет-центру.

18 грудня о 16.00 у відділі краєзнавства відбудеться презентація книги місцевого краєзнавця, дослідника Федора Шепеля «Ніхто не хотів помирати». На зустріч запрошуємо краєзнавців, співробітників музеїв, читачів бібліотеки та кіровоградців, які слідкують за літературним життям рідного краю.

До Дня святого Миколая 19 грудня бібліотека проводить благодійну святкову акцію для вихованців притулку «Надія». Діти, які опинилися в складних життєвих обставинах, запрошені на святковий майстер-клас, віртуальні ігри, екскурсії по виставках бібліотеки. Ми даруємо тепло своїх душ знедоленій малечі, адже чужих дітей не буває.

У вівторок, 23 грудня о 14.00 в приміщенні Кіровоградського прес-клубу (м.Кіровоград, вул. 50 років Жовтня, 1а) відбудеться урочиста презентація Програми читання «Кіровоградщина читає Хемінгуея», організована Кіровоградською обласною науковою бібліотекою ім. Д.І.Чижевського, Інформаційно-ресурсним центром „Вікно в Америку" за підтримки Посольства США в Україні. Деталі – в наступних анонсах.

Відділ документів з економічних, технічних та природничих наук запрошує на перегляд фотовиставки Глєба Цуканова“Дорожні замальовки” із серії “Відкриваючи Україну”.

Відділ мистецтв запрошує на перегляд фотовиставки Юрія та Лариси Лебедєвих «Ілюстрації до ненаписаних оповідань». Мистецький проект: приходьте, дивіться, пишіть оповідання! Світлини виставки стануть вашим натхненням для оповіді або вірша. Станьте співавтором, запропонуйте цікаву назву для фотографії. Оригінальні назви вітаються

В холі ІІІ поверху обласної бібліотеки ім. Д.Чижевського працює фотовиставка відомого криворізького фотохудожника Сергія Книша „Кримські татари. На рідній землі”. Захід проходить в рамках проекту Кіровоградського центру європейської інформації «Кіровоградщина – Крим: розвиток діалогу та підтримки».

Запрошуємо на перегляди.

 

Деталі в розділі «Що нового».

ВХІД НА БІБЛІОТЕЧНІ ЗАХОДИ — ВІЛЬНИЙ

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪




З 08 по 14 грудня

9 грудня о 13.00 у відділі документів з економічних, технічних та природничих наук відбудеться презентація фотовиставки Глєба Цуканова“Дорожні замальовки” із серії “Відкриваючи Україну”

На виставці представлено  42 світлини, які Глєб зробив влітку і восени цього року. Серед фотографій - портрети, пейзажі, анімалістичний жанр. Спілкування з природою, з людьми, що проживають в різних куточках нашої країни, спонукає до пошуку прекрасного в повсякденні. Автор чергової фотовиставки, а це вже шоста в його доробку, ділиться своїми спостереженнями з відвідувачами бібліотеки і знову відкриває для себе і для нас Україну. Запрошуємо усіх бажаючих відвідати цю експозицію, яка діятиме протягом місяця.

9 грудня о 15.00 відбудеться майстер-клас для всіх бажаючих з навчання плетінню шкарпеток у рамках благочинної бібліотечної акції “Подаруй тепло захиснику Батьківщини: в’яжемо шкарпетки разом”. Запрошуємо до відділу документів з економічних, технічних і природничих наук (ІІ поверх) .

Усіх охочих вчити українську мову запрошуємо на курси з вивчення української мови в рамках проекту “Безкоштовні курси української мови”. Заняття проходять щосереди у відділі документів з економічних, технічних та природничих наук о 17.30 (для початківців) та щочетверга у відділі обслуговування користувачів о 17.30 (для знавців).

8, 10, 11, 12 грудня о 17.00 запрошуємо на засідання клубу з вивчення розмовної англійської мови, що проходять у відділі документів іноземними мовами обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського.

Для тих, хто самостійно вивчає іноземну мову - пропонуємо платформу дистанційного навчання “Інтерактивний курс англійської мови для дорослих “English-123 в бібліотеці”. Звертайтеся до працівників Інтернет-центру .

11 грудня о 14.00 у відділі краєзнавства відбудуться «Краєзнавчі студії». Тема засідання «Рік Тараса Григоровича Шевченка на Кіровоградщині». На зустріч запрошуємо краєзнавців, співробітників музеїв, читачів бібліотеки та всіх шанувальників творчості Великого Кобзаря.

14 грудня о 14.00 відділ мистецтв запрошує на вечір пам’яті Кіровоградського поета та журналіста Віталія Семеновича Ципіна

Відділ мистецтв запрошує на перегляд виставки Юрія та Лариси Лебедєвих «Ілюстрації до ненаписаних оповідань». Мистецький проект: приходьте, дивіться, пишіть оповідання! Світлини виставки стануть вашим натхненням для оповіді або вірша. Станьте співавтором, запропонуйте цікаву назву для фотографії. Оригінальні назви вітаються
В холі ІІІ поверху обласної бібліотеки ім. Д.Чижевського працює фотовиставка відомого криворізького фотохудожника Сергія Книша „Кримські татари. На рідній землі”.

Захід проходить в рамках проекту Кіровоградського центру європейської інформації «Кіровоградщина – Крим: розвиток діалогу та підтримки».

Запрошуємо на перегляди.

 

Деталі в розділі «Що нового».

ВХІД НА БІБЛІОТЕЧНІ ЗАХОДИ — ВІЛЬНИЙ

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪




 

З 1 по 7 грудня

З 1 до 5 грудня о 15.00 у кінозалі бібліотеки ім.Д.Чижевського продовжується показ документального кіно мандрівного фестивалю про права людини Docudays UA.

Отже, перелік фільмів наступний: 1 грудня - «Життя в раю — нелегали по сусідству» (Роман Вітал, Швейцарія, 2013, 78 хв.); 2 грудня - «Особлива потреба» (Карло Дзоратті, Італія, Німеччина, 2013, 82 хв.); 3 грудня «Содік» (Адейємі Майкл, Великобританія, 2013, 27 хв.); 4 грудня - «Капітан і його пірат» (Енді Вольфф, Німеччина, Бельгія, 2012, 84 хв.); 5 грудня - «Зона без вогню: Убивчі поля Шрі – Ланки» (Каллем Макрей, Великобританія, 2013, 93 хв.). Детальнішу інформацію можна дізнатись у розділі “Що нового” Запрошуються усі бажаючі. Вхід вільний

З 1 до 7 грудня в холі I поверху бібліотеки ім. Д. Чижевського буде представлено виставку фотографій фотохудожника Ігоря Гайдая «Обличчя свободи. Майдан». Виставка рухається по містах України разом із Мандрівним фестивалем документального кіно про права людини Docudays UA. В Кіровограді виставка працюватиме лише тиждень. Запрошуємо кіровоградців переглянути унікальні фотопортрети з Майдану від відомого українського фотографа.

2 грудня обласна бібліотека ім. Д. Чижевського проводить інформаційно-просвітницьку акцію для молоді «Міжнародний день боротьби за скасування рабства».В цей день будуть проведені численні конкурси, опитування молоді, що мають на меті інформування про викорінення сучасних форм рабства. Зокрема, йдеться про торгівлю людьми, сексуальну експлуатацію, включаючи шлюби за примушенням, продаж наречених, передачу вдовиць у спадщину, а також дитячу працю і насильницьке вербування дітей для їх використання у збройних конфліктах. Нагадаємо, щорічно 2 грудня відзначається Міжнародний день боротьби за скасування рабства, що пов’язано з датою прийняття Генеральною Асамблеєю ООН Конвенції про боротьбу з торгівлею людьми та експлуатацією проституції третіми особами. Долучитися до акції, можна зателефонувавши за телефоном 066 122 70 98.

2 грудня о 15.00 відбудеться майстер-клас для всіх бажаючих з навчання плетінню шкарпеток у рамках благочинної бібліотечної акції “Подаруй тепло захиснику Батьківщини: в’яжемо шкарпетки разом”. Запрошуємо до відділу документів з економічних, технічних і природничих наук (ІІ поверх)

Усіх охочих вчити українську мову запрошуємо на курси з вивчення української мови в рамках проекту “Безкоштовні курси української мови”. Заняття проходять щосереди у відділі документів з економічних, технічних та природничих наук о 17.30 (для початківців) та щочетверга у відділі обслуговування користувачів о 17.30 (для знавців)

1, 3, 4, 5 грудня о 17.00 запрошуємо на засідання клубу з вивчення розмовної англійської мови, що проходять у відділі документів іноземними мовами обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського

Для тих, хто самостійно вивчає іноземну мову — пропонуємо платформу дистанційного навчання “Інтерактивний курс англійської мови для дорослих “English-123 в бібліотеці”. Звертайтеся до працівників Інтернет-центру

З 26 листопадавідділ мистецтв запрошує на перегляд виставки Юрія та Лариси Лебедєвих «Ілюстрації до ненаписаних оповідань». Мистецький проект: приходьте, дивіться, пишіть оповідання! Світлини виставки стануть вашим натхненням для оповіді або вірша. Станьте співавтором, запропонуйте цікаву назву для фотографії. Оригінальні назви вітаються.

З 28 листопада листопада в холі ІІІ поверху обласної бібліотеки ім. Д.Чижевського працює фотовиставка відомого криворізького фотохудожника Сергія Книша „Кримські татари. На рідній землі”. Захід проходить в рамках проекту Кіровоградського центру європейської інформації «Кіровоградщина – Крим: розвиток діалогу та підтримки»

Запрошуємо на перегляди.

Деталі в розділі «Що нового».

ВХІД НА БІБЛІОТЕЧНІ ЗАХОДИ — ВІЛЬНИЙ

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪




З 24 по 29 листопада

З 24 листопада по 10 грудня о 15.00 у кінозалі бібліотеки Д.Чижевського відбудеться показ документального кіно мандрівного фестивалю про права людини Docudays UA.

25 листопада о 14.00 відділ абонемента запрошує на зустріч – діалог “Молодь Кіровоградщини – за здоровий спосіб життя”. Молодь міста зустрінеться з лікарем-епідеміологом Кіровоградського обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом; підлітковим лікарем-наркологом; акушером-гінекологом Центру планування сім'ї. Кожна молода людина зможе задати питання спеціалісту та отримати на нього кваліфіковану відповідь

25 листопада о 15.00 відбудеться майстер-клас для всіх бажаючих з навчання плетінню шкарпеток у рамках благочинної бібліотечної акції “Подаруй тепло захиснику Батьківщини: в’яжемо шкарпетки разом”. Запрошуємо до відділу документів з економічних, технічних і природничих наук (ІІ поверх)

26 листопада о 16.00 у відділі мистецтв обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського відбудеться відкриття фотовиставки Юрія та Лариси Лебедєвих “Ілюстрації до ненаписаних оповідань”. Запрошуємо до перегляду

27 листопада о 15.00 відділ мистецтв презентує електронну сторінку на сайті бібліотеки, присвячену 100 - річчю від дня народження українського дитячого драматурга Всеволода Данилевича

Усіх охочих вчити українську мову запрошуємо на курси з вивчення української мови в рамках проекту “Безкоштовні курси української мови” Заняття проходять щосереди у відділі документів з економічних, технічних та природничих наук о 17.30 (для початківців) та щочетверга у відділі обслуговування користувачів о 17.30 (для знавців)

28 листопада о 12.00 в холі І поверху - презентація виставки “Діти, як діти” спільно з громадською організацією матерів дітей – інвалідів та інвалідів “Серце матері”. А о 13.00 відділ абонемента презентує першу ілюстровану книгу “Лисичка і журавель” шрифтом Брайля. Тактильна книга буде корисною для дошкільнят, адже вони лише починають звикати до читання рельєфно-крапковим шрифтом. Своєрідним епілогом книги є абетка Брайля

28 листопада о 14.00 у відділі краєзнавства відбудеться засідання Краєзнавчих студій. Тема зустрічі: «Єлисаветградський гусарський полк: гордість і слава Єлисаветграда». Запрошуємо на студії всіх, хто цікавиться історією рідного краю

28 листопада о 15.00 в холі ІІІ поверху обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д.Чижевського відбудеться презентація фотовиставки відомого криворізького фотохудожника Сергія Книша „Кримські татари. На рідній землі”. Запрошуємо насолодитися творчою манерою митця

24, 26, 27, 28 листопада о 17.00 запрошуємо на засідання клубу з вивчення розмовної англійської мови, що проходять у відділі документів іноземними мовами обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського

Для тих, хто самостійно вивчає іноземну мову — пропонуємо платформу дистанційного навчання “Інтерактивний курс англійської мови для дорослих “English-123 в бібліотеці”. Звертайтеся до працівників Інтернет-центру

Відділ мистецтв запрошує на перегляд виставки “Світ на долоні. Виставка дипломних робіт – 2014”. Виставка презентує творчі роботи випускників художньо-графічного відділення мистецького факультету Кіровоградського державного педагогічного університету ім.В. Винниченка. Тут представлені роботи, виконані у різних техніках образотворчого мистецтва: живопис, графіка, декоративно-ужиткове мистецтво, кераміка та інше.
Приходьте до нас і дізнайтеся більше!


Деталі в розділі «Що нового».

ВХІД НА БІБЛІОТЕЧНІ ЗАХОДИ — ВІЛЬНИЙ

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪




З 17 по 21 листопада

17 листопада о 12.00 відділ мистецтв підготував для членів УТОСу показ фільму «Пролітаючи над гніздом зозулі»;

18 листопада о 12.00 у відділі обслуговування користувачів відбудеться презентація книг зі спортивної тематики. Спортивна книга – це запорука здорового способу життя громадян, повноцінного розвитку спорту. Тож запрошуємо усі бажаючих, хто цікавиться розвитком фізичної культури в країні;

18 листопада о 15.00 відбудеться майстер-клас для всіх бажаючих з навчання плетінню шкарпеток у рамках благочинної бібліотечної акції «Подаруй тепло захиснику Батьківщини: в’яжемо шкарпетки разом». Запрошуємо до відділу документів з економічних, технічних і природничих наук (ІІ поверх);

19 листопада о 15.00 кіноклуб «Екран» запрошує на перегляд фільму «Діти райка / Les enfants du paradis Режисер - Марсель Карне Франція / 1945, 190 хв. Приємного перегляду!;

19 листопада о 14.00 у відділі обслуговування користувачів відбудеться тематичний вечір присвячений 125-річчю від дня народження Остапа Вишні. На вечір запрошуються прихильники творчості класика сатиричної прози ХХ ст.;

20 листопада о 14.00 запрошуємо прослухати голосні читання «Твої права: сторінками конвенції ООН про права дитини», які відбудуться у відділі обслуговування користувачів;

Усіх охочих вчити українську мову запрошуємо на курси з вивчення української мови в рамках проекту «Безкоштовні курси української мови». Заняття проходять щосереди у відділі документів з економічних, технічних та природничих наук о 17.30 (для початківців) та щочетверга у відділі обслуговування користувачів о 17.30 (для знавців)

17, 19, 20, 21 листопада о 17.00 запрошуємо на засідання клубу вивчення розмовної англійської мови, що проходять у відділі документів іноземними мовами обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського;

Для тих, хто самостійно вивчає іноземну мову — пропонуємо платформу дистанційного навчання «Інтерактивний курс англійської мови для дорослих «English-123 в бібліотеці». Звертайтеся до працівників Інтернет-центру;

Відділ мистецтв запрошує на перегляд виставки «Світ на долоні. Виставка дипломних робіт – 2014». Виставка презентує творчі роботи випускників художньо-графічного відділення мистецького факультету Кіровоградського державного педагогічного університету ім.В. Винниченка. Тут представлені роботи, виконані у різних техніках образотворчого мистецтва: живопис, графіка, декоративно-ужиткове мистецтво, кераміка та інше.

Приходьте до нас і дізнайтеся більше!

Деталі в розділі «Що нового».

ВХІД НА БІБЛІОТЕЧНІ ЗАХОДИ — ВІЛЬНИЙ

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪




З 10 по 16 листопада

9 листопада вперше у 2014 році відзначається Всеукраїнський День працівників культури та майстрів народного мистецтва! Це професійне свято людей, які опікуються прекрасним, чиє покликання сприяє розвитку української культури та мистецтва.

Наше суспільство знаходиться на шляху національного відродження, змінюються суспільні орієнтири, набувають якісно нового забарвлення мистецькі смаки і духовні запити громадян. Бажаємо нашим колегам, усім, хто вірою і правдою, піснею і словом закладає фундамент майбутнього української держави, забезпечує моральне здоров’я народу - професійних успіхів, утілення нових цікавих ідей, невтомного творчого пошуку, щастя, радості, міцного здоров’я! Запрошуємо до відділу обслуговування користувачів переглянути книжкову виставку «З чистих джерел», де розкритий багатий світ української культури.

10 листопада о 13.00 у відділі документів з економічних, технічних і природничих наук відбудеться тренінг «Розвиток екологічної свідомості особистості»;

10 листопада о 17.00 у відділі обслуговування користувачів з нагоди національного свята Республіки Польща - презентація виставки «В боротьбі за свободу і незалежність». Запрошуємо всіх бажаючих;

11 листопада о 15.00 відбудеться майстер-клас для всіх бажаючих з навчання плетіння шкарпеток у рамках благочинної бібліотечної акції «Подаруй тепло захиснику Батьківщини: в’яжемо шкарпетки разом». Запрошуємо у відділ документів з економічних, технічних і природничих наук (ІІ поверх);

12 листопада о 15.00 кіноклуб «Екран» запрошує на перегляд фільму Самурай / Le samourai. (Режисер – Жан-П'єр Мельвіль, Італія, Франція / 1967, 105 хв.) Приємного перегляду;

13 листопада - Міжнародний день сліпих. Ця всесвітня дата покликана привернути увагу людей до тих, хто назавжди втратив зір і опинився у важкій життєвій ситуації. В Україні цей день відзначають з особливим розумінням і відповідальністю за незрячих людей. Тому бібліотекарі ОУНБ ім. Д.І.Чижевського проведуть зустріч “Бачити душею”, присвячену Міжнародному дню сліпих, об 11.00 у приміщенні Кіровоградської обласної організації УТОС.

Під час заходу УТОСівці дізнаються цікаві факти з життя видатних незрячих - давньогрецького поета Гомера; аргентинського письменника Хорхе Луїса Борхеса; американського музиканта Стіві Уандера; українського письменника, педагога, етнографа, музиканта Василя Єрошенка. Також люди з вадами зору почують твори українських та зарубіжних авторів про незрячих людей;

13 листопада о 13.30 відділ рідкісних та цінних видань запрошує на презентацію книжкової виставки «Вулицями рідного міста». Співорганізатори виставки - ОУНБ ім.Д.Чижевського та Державний архів Кіровоградської області. На зустріч запрошуються краєзнавці, співробітники архівів, музеїв, вчителі історії, викладачі та студенти, читачі бібліотеки та всі бажаючі;

14 листопада о 14.00 у відділі документів з економічних, технічних і природничих наук відбудеться презентація персональної виставки авторської вишивки Вікторії Шкабой «Кольорові квадратики». Запрошуємо до перегляду;

16 листопада о 14.00 у відділі обслуговування користувачів - презентація книжкової виставки «Толерантність у глобалізованому світі». На захід запрошуються студенти навчальних закладів міста, викладачі, вчителі та учні.

Усіх охочих вчити українську мову запрошуємо на курси з вивчення української мови в рамках проекту «Безкоштовні курси української мови». Заняття проходять щосереди у відділі документів з економічних, технічних та природничих наук о 17.30 (для початківців) та щочетверга у відділі обслуговування користувачів о 17.30 (для знавців).

10, 12, 13, 14 листопада о 17.00 запрошуємо на засідання клубу вивчення розмовної англійської мови, що проходить у відділі документів іноземними мовами обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського;

Для тих, хто самостійно вивчає іноземну мову — пропонуємо платформу дистанційного навчання «Інтерактивний курс англійської мови для дорослих «English-123 в бібліотеці». Звертайтеся до працівників Інтернет-центру;

Відділ мистецтв запрошує на перегляд виставки «Світ на долоні. Виставка дипломних робіт – 2014». Виставка презентує творчі роботи випускників художньо-графічного відділення мистецького факультету Кіровоградського державного педагогічного університету ім. В. Винниченка.

Тут представлені роботи, виконані у різних техніках образотворчого мистецтва: живопис, графіка, декоративно-ужиткове мистецтво, кераміка та інше.
Приходьте до нас і дізнайтеся більше!

ВХІД НА БІБЛІОТЕЧНІ ЗАХОДИ — ВІЛЬНИЙ

Деталі в розділі «Що нового».

Адреса: м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 24

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

 

 

З 03 по 09 листопада

4 листопада о 15.00 відбудеться майстер-клас для всіх бажаючих з навчання плетіння шкарпеток у рамках благочинної бібліотечної акції «Подаруй тепло захиснику Батьківщини: в’яжемо шкарпетки разом». Запрошуємо у відділ документів з економічних, технічних і природничих наук (ІІ поверх).

 Усіх охочих вчити українську мову запрошуємо на курси з вивчення української мови в рамках проекту «Безкоштовні курси української мови». Заняття проходять щосереди у відділі документів з економічних, технічних та природничих наук о 17.30 (для початківців) та щочетверга у відділі обслуговування користувачів о 17.30 (для знавців).

3, 5, 6, 7 листопада о 17.00 запрошуємо на засідання клубу вивчення розмовної англійської мови, що проходить у відділі документів іноземними мовами обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського;

Для тих, хто самостійно вивчає іноземну мову — пропонуємо платформу дистанційного навчання «Інтерактивний курс англійської мови для дорослих «English-123 в бібліотеці». Звертайтеся до працівників Інтернет-центру;

Відділ мистецтв запрошує на перегляд виставки «Світ на долоні. Виставка дипломних робіт – 2014». Виставка презентує творчі роботи випускників художньо-графічного відділення мистецького факультету Кіровоградського педагогічного університету ім. В. Винниченка. Тут представлені роботи, виконані у різних техніках образотворчого мистецтва: живопис, графіка, декоративно-ужиткове мистецтво, кераміка та інше.

Приходьте до нас і дізнайтеся більше!

ВХІД НА БІБЛІОТЕЧНІ ЗАХОДИ — ВІЛЬНИЙ

Деталі в розділі «Що нового».

Адреса: м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 24

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

 

З 27 жовтня по 02 листопада

 27 жовтня о 13.00 запрошуємо до відділу мистецтв на відкриття виставки дипломних робіт студентів мистецького факультету КДПУ ім. В. Винниченка «Світ на долоні».

28 жовтня о 15.00 відбудеться майстер-клас для всіх бажаючих з навчання плетіння шкарпеток у рамках благочинної бібліотечної акції «Подаруй тепло захиснику Батьківщини: в’яжемо шкарпетки разом». Запрошуємо у відділ документів з економічних, технічних і природничих наук (ІІ поверх).

29 жовтня о 15.00 кіноклуб “Екран” запрошує на показ французького художнього фільму режисера Жана Ренуара «Французький канкан» або «Френч канкан» (фр. French Cancan). Романтична історія про заснування «Мулен Руж» нікого не залишить байдужою. Приємного перегляду.

 Усіх охочих вчити українську мову запрошуємо на курси з вивчення української мови в рамках проекту «Безкоштовні курси української мови». Заняття проходять щосереди у відділі документів з економічних, технічних та природничих наук о 17.30 (для початківців) та щочетверга у відділі обслуговування користувачів о 17.30 (для знавців);

30 жовтня о 16.00 запрошуємо на презентацію книги Світлани Орел «Розстріляна просвіта»; захід відбудеться у відділі краєзнавства.

 31 жовтня о 14.00 відбудуться жовтневі Краєзнавчі студії на тему «Археологічні дослідження на території Кіровоградської області». Доповідачі: викладачі КДПУ ім. В. Винниченка Ірина Козир, Олександр Чорний. Запрошуємо істориків, краєзнавців, усіх, хто цікавиться культурою рідного краю, до відділу краєзнавства.

 31 жовтня о 17.00 відділ мистецтв запрошує усіх бажаючих на лекцію Людгарди Рядненко «200 років від дня народження Михайла Лермонтова».

 Всіх любителів шахової творчості запрошуємо на “Осіннє рандеву”, яке відбудеться 1 – 2 листопада. Початок o 10.00. В турнірних змаганнях зможуть взяти участь гравці всіх вікових категорій. Турніри проходитимуть на ІІІ поверсі, у відділі читальних залів.

27, 29, 30, 31 жовтня о 17.00 запрошуємо на засідання клубу вивчення розмовної англійської мови, що проходить у відділі документів іноземними мовами обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського;

Для тих, хто самостійно вивчає іноземну мову — пропонуємо платформу дистанційного навчання «Інтерактивний курс англійської мови для дорослих «English-123 в бібліотеці». Звертайтеся до працівників Інтернет-центру;

ВХІД НА БІБЛІОТЕЧНІ ЗАХОДИ — ВІЛЬНИЙ

Деталі в розділі «Що нового».

Адреса: м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 24

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

 

 

З 20 по 26 жовтня

21 жовтня о 15.00 відбудеться майстер-клас для всіх бажаючих з навчання плетіння шкарпеток у рамках благочинної бібліотечної акції «Подаруй тепло захиснику Батьківщини: в’яжемо шкарпетки разом». Запрошуємо у відділ документів з економічних, технічних і природничих наук (ІІ поверх). На минулому тижні вже було зібрано теплі плетені речі і передано у місцеву військову частину. Читайте на сайті звіт.

22 жовтня о 15.00 кіноклуб “Екран” запрошує на показ фільму Квітнева рибка / Poisson d'avril Режисер – Жиль Гранжье Франція / 1954, 102 хв.

 Спокусившись на умовляння енергійного продавця, наївний механік Еміль (Бурвиль) витрачає всі гроші, виділені з сімейного бюджету для купівлі пральної машини, на набір риболовних снастей. Не наважившись зізнатися в скоєному своїй дружині Шарлоті (А. Корді), Еміль, пославшись на термінову роботу, вирушає разом зі своїм сином на риболовлю. Шляхом вони заїжджають до кузини Еміля Аннетт (Ж. Ноель), з якою Емілю, через обставини, доводиться розігрувати сімейну пару перед дружиною коханця Аннетт ... Перша спільне поява на екрані Бурвіля і Луї де Фюнеса.

Приємного перегляду.

 Усіх охочих вчити українську мову запрошуємо на курси з вивчення української мови в рамках проекту «Безкоштовні курси української мови». Заняття проходять щосереди у відділі документів з економічних, технічних та природничих наук о 17.30 (для початківців) та щочетверга у відділі обслуговування користувачів о 17.30 (для знавців);

20, 22, 23, 24 жовтня о 17.00 запрошуємо на засідання клубу вивчення розмовної англійської мови, що проходить у відділі документів іноземними мовами обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського;

Для тих, хто самостійно вивчає іноземну мову — пропонуємо платформу дистанційного навчання «Інтерактивний курс англійської мови для дорослих «English-123 в бібліотеці». Звертайтеся до працівників Інтернет-центру;

Відділ мистецтв запрошує усіх бажаючих щоденно о 14.30 на екскурсію по виставці стародавніх рушників з колекції Володимира Нагорного та Лариси Гарбузенко «Полотняні послання минувшини. Рушники Наддніпрянщини».

Вхід на заходи – вільний.

 

ВХІД НА БІБЛІОТЕЧНІ ЗАХОДИ — ВІЛЬНИЙ

Деталі в розділі «Що нового».

Адреса: м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 24

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

 

З 13 по 19 жовтня

14 жовтня о 14:00 у відділі документів з економічних, технічних та природничих наук відбудеться презентація виставки авторської ляльки майстрині Наталії Кравченко «Таємниці лялькового світу». Авторська лялька дарує нам можливість насолоджуватись ансамблем стилю та витонченості, яскравістю одягу, неповторністю образів. А для дітей вона відкриває чарівний світ пригод та дарує відчуття казки. Запрошуємо до перегляду.

14 жовтня о 15.00 відбудеться майстер-клас для всіх бажаючих з навчання плетіння шкарпеток у рамках благочинної бібліотечної акції «Подаруй тепло захиснику Батьківщини: в’яжемо шкарпетки разом». Запрошуємо у відділ документів з економічних, технічних і природничих наук (ІІ поверх).

15 жовтня о 15.00 кіноклуб “Екран” запрошує на показ фільму Дні кохання / Giorni d'amore/ Режисер - Джузеппе Де Сантіс, Леопольдо Савона - Італія, Франція, / 1954, 98 хв. Паскуале і Анджеліна люблять один одного, але через бідність не можуть одружитися і зіграти весілля. Але вихід є: молоді повинні втікати з села і на березі моря провести свою першу ніч.Тоді їх визнають чоловіком і дружиною.

Усіх охочих вчити українську мову запрошуємо на курси з вивчення української мови в рамках проекту «Безкоштовні курси української мови». Заняття проходять щосереди у відділі документів з економічних, технічних та природничих наук о 17.30 (для початківців) та щочетверга у відділі обслуговування користувачів о 17.30 (для знавців);

13, 15, 16, 17 жовтня о 17.00 запрошуємо на засідання клубу вивчення розмовної англійської мови, що проходить у відділі документів іноземними мовами обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського;

Для тих, хто самостійно вивчає іноземну мову — пропонуємо платформу дистанційного навчання «Інтерактивний курс англійської мови для дорослих «English-123 в бібліотеці». Звертайтеся до працівників Інтернет-центру;

Курси польської мови проходять у відділі обслуговування користувачів за графіком 13 та 17 жовтня о 17.00, 16 жовтня о 16.00;

Відділ мистецтв запрошує усіх бажаючих щоденно о 14.30 на екскурсію по виставці стародавніх рушників з колекції Володимира Нагорного та Лариси Гарбузенко «Полотняні послання минувшини. Рушники Наддніпрянщини».
Вхід на заходи – вільний.

 

ВХІД НА БІБЛІОТЕЧНІ ЗАХОДИ — ВІЛЬНИЙ

Деталі в розділі «Що нового».

Адреса: м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 24

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

 

 

З 06 по 12 жовтня

7 жовтня о 14:00 до 100-річчя від початку Першої світової війни у відділі рідкісних та цінних видань відбудеться презентація книжкової виставки «Перша світова: історія і факти». Запрошуємо краєзнавців, співробітників архівів, музеїв, читачів бібліотеки та всіх бажаючих.

7 жовтня о 15.00 відбудеться майстер-клас для всіх бажаючих з навчання плетіння шкарпеток у рамках благочинної бібліотечної акції «Подаруй тепло захиснику Батьківщини: в’яжемо шкарпетки разом». Запрошуємо у відділ документів з економічних, технічних і природничих наук (ІІ поверх).

10 жовтня о 10:30 відділ мистецтв запрошує на засідання круглого столу в рамках XІІ музичного фестивалю ім. К.Шимановського;

11 жовтня о 11:00 до Дня українського козацтва у відділі краєзнавства відбудеться зустріч «Козацтво і сьогодення: традиції козацтва і захист України». Запрошуємо краєзнавців, науковців, творчу інтелігенцію та користувачів бібліотеки.

6, 8, 9, 10 жовтня о 17.00 запрошуємо на засідання клубу вивчення розмовної англійської мови, що проходить у відділі документів іноземними мовами обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського.

Для тих, хто самостійно вивчає іноземну мову — пропонуємо платформу дистанційного навчання «Інтерактивний курс англійської мови для дорослих «English-123 в бібліотеці». Звертайтеся до працівників Інтернет-центру.

Відділ мистецтв запрошує усіх бажаючих щоденно о 14.30 на екскурсію по виставці стародавніх рушників з колекції Володимира Нагорного та Лариси Гарбузенко «Полотняні послання минувшини. Рушники Наддніпрянщини».

Вхід на заходи – вільний.

 

ВХІД НА БІБЛІОТЕЧНІ ЗАХОДИ — ВІЛЬНИЙ

Деталі в розділі «Що нового».

Адреса: м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 24

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

 

З 22 по 28 вересня


25 вересня о 14.00 у відділі краєзнавства обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського відбудуться Краєзнавчі студії на тему “Морська слава Кіровоградщини”, присвячені 100-річчю з дня народження І.І.Фісановича. Деталі проведення заходу та імена запрошених почесних гостей будуть анонсовані за кілька днів;

25 вересня о 16:00 у відділі мистецтв обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського у рамках проекту «Колоритні мандрівочки» відбудеться зустріч з мандрівниками – подружжям Лебедєвих, які поділяться своїми захоплюючими враженнями від подорожі до південно-західної частини Туреччини “На могилі Антиоха”. Запрошуються журналісти, мандрівники та небайдужі кіровоградці;

Щорічно 27 вересня відзначається Всесвітній день туризму. Обласна бібліотека ім. Д. Чижевського також приєднується до святкування цієї дати та презентує книжкову виставку «Паломницькими стежками», яка працюватиме у відділі обслуговування користувачів з 23 вересня;

22, 24, 25, 26 вересня о 17.00 запрошуємо на засідання клубу вивчення розмовної англійської мови, що проходить у відділі документів іноземними мовами обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського;

Для тих, хто самостійно вивчає іноземну мову — пропонуємо платформу дистанційного навчання «Інтерактивний курс англійської мови для дорослих «English-123 в бібліотеці». Звертайтеся до працівників Інтернет-центру;

28 вересня з 14.00 до 19.00, востаннє цього року, у парку відпочинку «Ковалівський» працюватиме літній читальний зал «Бібліотека під зеленими вітрилами». Малечі пропонуємо різноманітні розваги, майстер-класи, розмальовки, розвиваючі ігри. Дорослі матимуть змогу переглянути журнали та отримати інформацію про роботу сучасної бібліотеки. Послуги надаються безкоштовно.

Відділ мистецтв запрошує усіх бажаючих щоденно о 14.30 на екскурсію по виставці стародавніх рушників з колекції Володимира Нагорного та Лариси Гарбузенко «Полотняні послання минувшини. Рушники Наддніпрянщини».

Вхід на заходи – вільний.

 

ВХІД НА БІБЛІОТЕЧНІ ЗАХОДИ — ВІЛЬНИЙ

Деталі в розділі «Що нового».

Адреса: м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 24

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

 

З 15 по 21 вересня


16 вересня о 13.30 у відділі документів з економічних, технічних та природничих наук відбудеться презентація фотовиставки Глєба Цуканова «Прикарпаття» із серії «Відкриваючи Україну». Запрошуються усі бажаючі та поціновувачі фотомистецтва;

17 вересня запрошуємо в Інтернет-Центр на веб-екскурсію «Вулицями рідного міста», яка розпочнеться о 12.00.

18 вересня о 14.00 у відділі мистецтв Ірина Кудревич проведе майстер - клас «Клаптикове шитво»;

18 вересня о 15.00 відбудеться кіновечір, присвячений 120-річчю від дня народження О.П.Довженка, українського кінорежисера, письменника. Запрошуємо вас на перегляд фільму «Земля» Режисер – Олександр Довженко СССР / 1929, 60 хв.

 «Земля» – найвідоміший український фільм, визнаний шедевром світового кіномистецтва. Глорифікована в Україні після смерті Довженка, авангардистська стрічка, заборонена через 9 днів після виходу в прокат, породила чи не найбільшу кількість контроверсійних тлумачень. Сповнена ліричного пантеїзму, й водночас утопічної екзальтації, вона продемонструвала всю неоднозначність українського цивілізаційного вибору 1920-х, кульмінацією якого стала драматична колективізація… 

15, 17, 18, 19 вересня о 17.00 запрошуємо на засідання клубу вивчення розмовної англійської мови, що проходить у відділі документів іноземними мовами;

Для тих, хто самостійно вивчає іноземну мову — пропонуємо платформу дистанційного навчання «Інтерактивний курс англійської мови для дорослих «English-123 в бібліотеці». Звертайтеся до працівників Інтернет-центру.

В суботу, 20 вересня, з 13.00 до 18.30 у міському парку відпочинку «Ковалівський» традиційно працюватиме літній читальний зал «Бібліотека під зеленими вітрилами». Діти та дорослі мають змогу активно і весело відпочити, провести час з книгою, навчитись власноруч створювати «маленькі шедеври», а головне — отримати море позитивних емоцій! 
Послуги надаються безкоштовно.

Відділ мистецтв запрошує усіх бажаючих щоденно о 14.30 на екскурсію по виставці стародавніх рушників з колекції Володимира Нагорного та Лариси Гарбузенко «Полотняні послання минувшини. Рушники Наддніпрянщини».

Відвідувачі виставки матимуть можливість ознайомитися з чудовими роботами талановитих майстринь, адже український рушник від сивої давнини і до наших днів, у радості й горі був і є невід’ємною часткою нашого життя та побуту.

ВХІД НА БІБЛІОТЕЧНІ ЗАХОДИ — ВІЛЬНИЙ

Деталі в розділі «Що нового».

Адреса: м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 24

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

 

З 08 по 14 вересня


11 вересня 15.00 відбудеться кіновечір присвячений120-річчя від дня народження О.П.Довженка, українського кінорежисера, письменника . Запрошуємо вас на перегляд фільму «Звенигора» Режисер – Олександр ДовженкоСССР / 1927, 67 хв.

 Сюжет фільму охоплює дві тисячі років буття і розповідає про багато етапів історії України: від скіфів і варягів до більшовиків та білогвардійців. Ці етапи, викладені у 12-ти епізодах, об'єднані однією постаттю діда, що є уособленням патріархального селянства з його вірою у минулі цінності та байдужого до революційних змін. Онуки діда — Павло і Тиміш — традиційно в дусі аґітпропу протиставлені один одному. Молодший - контрреволюціонер, націоналіст, у конфлікті з владою і законом, мігрує до Праги і отримує диверсійне завдання. Старший, Тиміш, приєднується до більшовиків, зрозумівши глибинну суть легенди про гайдамацький скарб - все багатство земля…

8, 10, 11, 12 вересня о 17.00 запрошуємо на засідання клубу вивчення розмовної англійської мови, що проходить у відділі документів іноземними мовами;

Для тих, хто самостійно вивчає іноземну мову — пропонуємо платформу дистанційного навчання «Інтерактивний курс англійської мови для дорослих «English-123 в бібліотеці». Звертайтеся до працівників Інтернет-центру.

В суботу, 13 вересня, з 13.00 до 18.30 у міському парку відпочинку «Ковалівський» традиційно працюватиме літній читальний зал «Бібліотека під зеленими вітрилами». Діти та дорослі мають змогу активно і весело відпочити, провести час з книгою, навчитись власноруч створювати «маленькі шедеври», а головне — отримати море позитивних емоцій!

Послуги надаються безкоштовно.

Запрошуємо переглянути виставки, які експонуються в бібліотеці:
- у відділі мистецтв - автентичних речей жителів села Цвітне «Цвітне. Гончарство ХІХ-ХХ ст.» та виставку стародавніх рушників з колекції В.Ногорного «Полотняні послання минувшими. Рушники Наддніпрянщини» ;

- у відділі краєзнавства - декоративно-ужиткового мистецтва Клубу народних ремесел «Ниточка» «Рушникові доріжки-2014» та картини - колажа Василя Ткаченка «Народження України»;

ВХІД НА БІБЛІОТЕЧНІ ЗАХОДИ — ВІЛЬНИЙ

Деталі в розділі «Що нового».

Адреса: м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 24

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

 

З 01 по 06 вересня


Шановні друзі, вітаємо усіх з Днем знань! Повідомляємо, що бібліотека з 1 вересня працює без перерви і вихідних, понеділок-п’ятниця – 10.00-19.00, субота-неділя – 10.00-18.00.

Ми вітаємо всіх школярів, студентів, батьків та вчителів, всіх, хто має відношення до освіти! Бажаємо успіхів у навчанні, досягненні мрій, щасливого майбуття, невичерпної енергії при здобутті нових знань. Нехай у вашому житті і житті ваших дітей завжди буде місце знанню, мудрості, які стануть вірними супутниками на життєвому шляху! І не забувайте про нас – заходьте до обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д. Чижевського, яка також є храмом знань, і ми допоможемо вам зорієнтуватися у різноманітному морі інформації! Запрошуємо Вас на оглядові екскурсії-ознайомлення з відділами бібліотеки.

Проведіть з нами День Знань і відвідайте виставки:

- автентичних речей жителів села Цвітне «Цвітне. Гончарство ХІХ-ХХ ст.»;

- декоративно-ужиткового мистецтва Клубу народних ремесел «Ниточка» «Рушникові доріжки-2014»;

- картини - колажа Василя Ткаченка «Народження України»;

- стародавніх рушників з колекції В.Ногорного «Полотняні послання минувшими. Рушники Наддніпрянщини» ,

а також багато інших книжкових виставок, що працюють у залах бібліотеки.

2 вересня о 11.00 та 13.00 у відділі мистецтв відбудеться відкрита лекція Лариси Габузенко «Український рушник». Запрошуємо усіх бажаючих прослухати цікаву лекцію, адже цi українськi обереги пройшли крiзь вiки i нинi символiзують чистоту почуттiв, глибину безмежної любовi до своїх дiтей, до всiх, хто не черствiє душею. "Хай стелиться вам доля рушниками!" - кажуть, бажаючи людям щастя, добра, миру, злагоди i любовi. Бажаючих прослухати екскурсію по виставці чекаємо щодня о 14.30. 1, 3, 4, 5 вересня о 17.00

Запрошуємо на засідання клубу вивчення розмовної англійської мови, що проходить у відділі документів іноземними мовами;

Для тих, хто самостійно вивчає іноземну мову — пропонуємо платформу дистанційного навчання «Інтерактивний курс англійської мови для дорослих «English-123 в бібліотеці». Звертайтеся до працівників Інтернет-центру;

4 та 5 вересня о 17.00 у відділі обслуговування користувачів відбуваються заняття з вивчення польської мови (викладач - Аліна Мехеда) (п’ятниця – для новачків); В суботу, 6 вересня, з 13.00 до 18.30 у міському парку відпочинку «Ковалівський» традиційно працюватиме літній читальний зал «Бібліотека під зеленими вітрилами». Діти та дорослі мають змогу активно і весело відпочити, провести час з книгою, навчитись власноруч створювати «маленькі шедеври», а головне — отримати море позитивних емоцій!

Послуги надаються безкоштовно.

ВХІД НА БІБЛІОТЕЧНІ ЗАХОДИ — ВІЛЬНИЙ

Деталі в розділі «Що нового».

Адреса: м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 24

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

 

З 25 по 30 серпня


25, 29 серпня о 17.00 запрошуємо на засідання клубу вивчення розмовної англійської мови, що проходить у відділі документів іноземними мовами;

 27 серпня о 14.00 у відділі краєзнавства відбудуться “Краєзнавчі студії”. Тема засідання: “Історія міст і сіл Олександрійського району”. На засіданні Краєзнавчих студій вчителі Балацький Л.Ю. (Войнівська ЗШ І-ІІІст.) та Шевцов А.О. (Куколівський НВК) представлять проект «Історія міст і сіл України. Кіровоградська область», дослідження «Село Войнівка», «Село Долинське», «Село Протопопівка». На зустріч запрошуються краєзнавці, співробітники архівів, музеїв, читачі бібліотеки, бібліотекарі та всі бажаючі;

27 серпня о 17.00 у відділі документів іноземними мовами до Дня рівності жінок в США відбудеться тематичне засідання клубу розмовної англійської мови «Всі чоловіки й жінки створені рівними»;

28 серпня о 17.00 у відділі документів іноземними мовами відбудеться перегляд та обговорення англомовного фільму;

 Для тих, хто самостійно вивчає іноземну мову — пропонуємо платформу дистанційного навчання «Інтерактивний курс англійської мови для дорослих «English-123 в бібліотеці». Звертайтеся до працівників Інтернет-центру;

28 та 29 серпня о 17.00 у відділі обслуговування користувачів відбуваються заняття з вивчення польської мови (викладач - Аліна Мехеда) (п’ятниця – для новачків);
В суботу, 30 серпня, з 13.00 до 18.30 у міському парку відпочинку «Ковалівський» традиційно працюватиме літній читальний зал «Бібліотека під зеленими вітрилами». Діти та дорослі мають змогу активно і весело відпочити, провести час з книгою, навчитись власноруч створювати «маленькі шедеври», а головне — отримати море позитивних емоцій! 
Послуги надаються безкоштовно.

ВХІД НА БІБЛІОТЕЧНІ ЗАХОДИ — ВІЛЬНИЙ

Деталі в розділі «Що нового».

Адреса: м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 24

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

 

З 18 по 24 серпня

Шановні кіровоградці та гості міста, 24 серпня відзначається День незалежності України. Традиційно до цього свята у бібліотеці розгортаються відкриті перегляди нової літератури, присвяченої цьому святу. Отже, запрошуємо на книжкові виставки «Усі дороги до тебе ведуть: ти на світі у нас єдина», «Державний прапор — святиня України», «Під прапором сонця і неба».

20 серпня о 12.00 у відділі краєзнавства обласної бібліотеки ім. Д.І.Чижевського відбудеться презентація картини-колажа “Народження України” з нагоди Дня незалежності України. Автор — Ткаченко Василь Олексійович, член Спілки журналістів України.

21 серпня о 10.00 в Інтернет-центрі відбудеться відео-екскурсія “День Незалежності - історія і традиції святкування”.

21 серпня о 14.00 у відділі мистецтв обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського відбудеться майстер-клас Ірини Кудревич — «Захисні обереги для солдат в зоні АТО». Майстриня вчитиме виготовляти текстильні обереги з найдревнішими слов’янськими захисними символами. У давнину наші предки вірили, що вони здатні захистити воїнів на війні. Кожен з нас має можливість створити таку річ та передати для підтримки української армії. Запрошуємо на майстер-клас всіх небайдужих до долі наших солдат. Вхід на заходи – вільний.

21 серпня о 16.00 відбудеться захід-презентація «З книжкових колекцій друзів бібліотеки». Відомий літературознавець, науковець Володимир Панченко подарував бібліотеці власну книжкову колекцію – наукові праці, літературознавчі збірники. Унікальністю колекції є те, що книги стали свідком роздумів Володимира Євгеновича, який, обдумуючи творчі ідеї, залишав замітки на полях видань. І тепер кожен користувач бібліотеки може прослідкувати за ходом думки видатного науковця. Володимир Панченко запрошує колег, друзів до бібліотеки на презентацію.

22 серпня о 14.00 відбудеться відкриття виставки старовинних рушників з колекції Володимира Нагорного «Полотняні послання минувшини. Рушники Наддніпрянщини». Детальний прес-реліз на сайті бібліотеки.
Продовжується вивчення іноземних мов у відділах бібліотеки. На цьому тижні, 18,20,21,22 серпня о 17.00 запрошуємо на засідання клубу вивчення розмовної англійської мови, що проходить у відділі документів іноземними мовами. 21, 22 серпня о 17.00 у відділі обслуговування користувачів обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського відбуваються заняття з вивчення польської мови (викладач - Аліна Мехеда), (п’ятниця – для новачків).

В суботу, 23 серпня, з 13.00 до 18.30 у міському парку відпочинку «Ковалівський» літній читальний зал «Бібліотека під зеленими вітрилами» запрошує на інформаційну акцію, присвячену Дню незалежності України. На вас чекають цікаві майстер-класи, а також виставка нових книги.
Послуги надаються безкоштовно.

ВХІД НА БІБЛІОТЕЧНІ ЗАХОДИ — ВІЛЬНИЙ

Деталі в розділі «Що нового».

Адреса: м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 24

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

З 11 по 17 серпня

Шановні кіровоградці та гості міста, на фінішну пряму виходить Літня школа мистецтв - 2014!!! Розпочинається підготовка до школи, тож запрошуємо не пропустити останні майстер-класи з різних технік декоративно-ужиткового мистецтва. Творчі майстерні проводяться щодня (крім неділі) у відділі мистецтв обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського.

Довідки за контактними номерами відділу мистецтв – 093 1842250, 095 5974010. Розваги вас чекають! Поспішіть!

12 серпня в Канадсько-Українському бібліотечному центрі, який працює при відділі обслуговування користувачів, відбудеться презентація книжкової виставки «Український визвольний рух: сторінки історії». На виставці представлені рідкісні і цінні видання, надруковані на початку ХХ століття в Чикаго, Торонто та інших містах Європи й Америки.

На цьому тижні, 11, 13, 14, 15 серпня о 17.00 запрошуємо на засідання клубу вивчення розмовної англійської мови, що проходить у відділі документів іноземними мовами. Для тих, хто самотужки вивчає іноземну мову — пропонуємо платформу дистанційного навчання «Інтерактивний курс англійської мови для дорослих «English-123 в бібліотеці». Звертайтеся до працівників Інтернет-центру.

14, 15 серпня о 17. 00 у відділі обслуговування користувачів обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського відбуваються заняття з вивчення польської мови (викладач - Аліна Мехеда),
(п’ятниця – для новачків)

В суботу, 16 серпня, з 13.00 до 18.30 у міському парку відпочинку «Ковалівський» традиційно працюватиме літній читальний зал «Бібліотека під зеленими вітрилами». Запрошуємо відвідати творчі майстерні і переглянути нові, цікаві книги.
Послуги надаються безкоштовно.

Деталі в розділі «Що нового».
Вхід на заходи – вільний!

Адреса: м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 24

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

З 04 по 10 серпня

У четвер, 7 серпня, з 12.00 до 14.00 біля Будинку культури с. Созонівка (Кіровоградський район) для мешканців села відбудеться бібліотечна вулична акція «Запрошуємо на гостини». Акція проходить в рамках літньої майстерні для молодих бібліотекарів Кіровоградщини, які представлять свій професійний досвід та будуть вражати креативними ідеями созонівців. Серед заходів – акція «Міняю повітряну кульку на вірш», «Дерево бажань», майстер-клас з виготовлення Дідуха, виставки творчих робіт місцевих майстрів декоративно-ужиткового мистецтва та інші. Запрошуємо усіх на свято – гарний настрій та розваги гарантовані.

Шановні кіровоградці та гості міста, запрошуємо до бібліотеки всіх, хто бажає вивчати іноземні мови. Користувачі обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського мають унікальну можливість безкоштовно відвідувати мовні заняття.

На цьому тижні, 4, 6, 7, 8 серпня о 17.00 запрошуємо на засідання клубу вивчення розмовної англійської мови, що проходить у відділі документів іноземними мовами.

 Для тих, хто самотужки вивчає іноземну мову – пропонуємо платформу дистанційного навчання «Інтерактивний курс англійської мови для дорослих «English-123 в бібліотеці». Звертайтеся до працівників Інтернет-центру.

7, 8 серпня о 17. 00 у відділі обслуговування користувачів обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського відбуваються заняття з вивчення польської мови (викладач - Аліна Мехеда), (п’ятниця – для новачків)

Запрошуємо до оновленого Літературного календаря. Відділ обслуговування користувачів обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського презентує книжкові виставки серпневих літераторів-іменинників. У серпні минає 120 років від дня народження Михайла Зощенка - ми підготували книжкову виставку «Поетика Михайла Зощенка», а виставка «Буковинський Кобзар» присвячена 180-річчю від дня народження Юрія Федьковича.

До 90-річчя від дня народження Павла Загребельного працює виставка «Диво від Загребельного».

 У серпні кіноклуб «Екран» йде у відпустку, тож чекайте на відновлення кіносеансів у вересні.

В суботу, 9 серпня, з 13.00 до 18.30 у міському парку відпочинку «Ковалівський» традиційно працюватиме літній читальний зал «Бібліотека під зеленими вітрилами». Запрошуємо відвідати творчі майстерні і переглянути нові, цікаві книги.

Послуги надаються безкоштовно.

Літня школа мистецтв - 2014 триває !!!
Відділ мистецтв обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського щодня з 15.00 до 17.00 (крім неділі) запрошує відвідати захоплюючі майстер-класи з різних технік декоративно-ужиткового мистецтва. На цьому тижні майстер-класи проводитимуть визнані майстрині – Ірина Кудревич та інші.
Довідки за контактними номерами відділу мистецтв – 093 1842250, 095 5974010

Розваги вас чекають! Поспішіть!

Деталі в розділі «Що нового»

Вхід на заходи – вільний!

Адреса: м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 24

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

З 28 липня по 02 серпня

28, 30 липня та 1 серпня о 17.00 у відділі документів іноземними мовами відбудеться засідання клубу вивчення розмовної англійської мови;

30 липня о 15.00 у відділі краєзнавства в рамках липневого засідання “Краєзнавчих студій” відбудеться показ та обговорення документального фільму «Винниченко без брому» (режисер - Ірина Шатохіна). Вхід - вільний.

31 липня о 15.00 кіноклуб “Екран” запрошує на показ фільму «Шопен. Бажання любові / Chopin. Pragnienie milosci», режисер - Єжи Антчак Польща /2002, 134 хв.

1830 рік. 20-річний Фредерік Шопен залишає понівечену війною Польщу, щоб знайти щастя в модному Парижі. Прихильність меценатів і впливових друзів робить Шопена "перлиною" світських салонів, відкриваючи йому шлях до слави. У Парижі він знайомиться зі скандально знаменитою письменницею Жорж Санд. Довгий і бурхливий роман дарує геніям хвилини блаженства і щастя, однак непозбутня душевна пристрасть, творчі муки, ревнощі і заздрість пророкують їм неминучо трагічний фінал…

Запрошуємо до перегляду. Шановні любителі кіно, з 1 серпня кіноклуб «Екран» - у нетривалій відпустці. Кінопокази розпочнуться з останніх тижнів літа.

31 липня та 1 серпня о 17.00 у відділі обслуговування користувачів відбуваються заняття з вивчення польської мови (викладач - Аліна Мехеда);

31 липня о 17.00 у відділі документів іноземними мовами відбудеться перегляд та обговорення англомовного фільму;

В суботу, 2 серпня, з 13.00 до 18.30 у міському парку відпочинку «Ковалівський» традиційно працюватиме літній читальний зал «Бібліотека під зеленими вітрилами». Діти та дорослі мають змогу активно і весело відпочити, провести час з книгою, навчитись власноруч створювати «маленькі шедеври», а головне — отримати море позитивних емоцій!
Послуги надаються безкоштовно.

Літня школа мистецтв - 2014 триває !!!


Відділ мистецтв обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського протягом тижня з 15.00 до 17.00 запрошує відвідати захоплюючі майстер-класи з різних технік декоративно-ужиткового мистецтва. Ваші дітлахи зможуть поспілкуватися, обмінятися думками, почитати, показати свої здібності, проявити свій талант та поділитися цікавими ідеями.

Довідки за контактними номерами відділу мистецтв – 093 1842250, 095 5974010

Розваги вас чекають! Поспішіть!

Деталі в розділі «Що нового»

Вхід на заходи – вільний!

Адреса: м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 24

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

 

З 21 по 27 липня

21, 23, 25 липня о 17.00 у відділі документів іноземними мовами відбудеться засідання клубу вивчення розмовної англійської мови;

24 липня о 15.00 кіноклуб “Екран” запрошує на перегляд фільму Мексиканець / The Mexican Режисер – Гор Вербінські США/2001, 123 хв.

Типовий роззява Джеррі Уелбі через свою дурість вічно потрапляє в різні неприємності. І цього разу його попало врізатися в автомобіль гангстера Марголіса, в багажнику якого знаходилася потенційна жертва. В результаті цієї аварії Марголіс потрапляє до в'язниці, а Джеррі змушує працювати на себе. Одного разу хлопець отримує два ультиматуму відразу: або він відправляється до Мексики за антикварним пістолетом, прозваним «Мексиканцем», або ж йому доведеться повернути борги. Та й дівчина Джеррі теж ставить свої умови: або вона, або банда. З двох зол хлопець вибирає менше і відправляється в Мексику. Але, виявляється, за «Мексиканцем» полюють ще парочка професійних кілерів…

Бажаємо вам приємного перегляду!

24, 25 липня о 17.00 у відділі обслуговування користувачів - курси з вивчення польської мови (викладач Аліна Мехеда);

Літня школа мистецтв продовжує свою роботу!!!

Протягом тижня о 15:00  відділ мистецтв обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського пропонуємо відвідати захоплюючі майстер-класи у техніках: штампування, пресованої флористики, аплікації, монотипії, витинанки та створення колажу. А найголовніше диво тут – творча атмосфера та позитивний настрій.

Інформація для турботливих батьків – Ви можете привести своє Сонечко в зручний для Вас час, з 15.00 до 17.00.

Вимоги до матеріалів з’ясовуйте додатково за контактними номерами відділу мистецтв – 093 1842250, 095 5974010.

24 липня о 17.00 у відділі документів іноземними мовами відбудеться перегляд та обговорення англомовного фільму;

В суботу, 26 липня, з 13.00 у парку відпочинку «Ковалівський» традиційно працюватиме літній читальний зал «Бібліотека під зеленими вітрилами». Малечі пропонуємо різноманітні розваги, майстер-класи, розмальовки, розвиваючі ігри. Перетворіть свій відпочинок на незабутню зустріч, дізнайтеся щось нове, подаруйте собі маленьке свято під відкритим небом! Послуги надаються безкоштовно.

Нагадуємо, що в бібліотеці працюють такі виставки:

- в холі І поверху розміщена книжкова виставка «Конституція України:стратегії розвитку та перспективи модернізації»;
- у відділі краєзнавства - роботи майстринь декоративно-ужиткового мистецтва Клубу народних ремесел «Ниточка» «Рушникові доріжки-2014»;
- у відділі мистецтв – персональна фотовиставка Володимира Оглобліна «Рига -2014»

Деталі в розділі «Що нового»

Вхід на заходи – вільний!

Адреса: м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 24

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

З 14 по 19 липня

17 липня о 15.00 кіноклуб “Екран” запрошує на перегляд фільму Неприборкані серця All the Pretty Horses Режисер - Біллі Боб Торнтон США / 2000, 116 хв.

Двоє молодих ковбоїв - Джон Греді Коул і Лейсі Роулінс - залишають рідний Техас заради пошуку пригод та нових друзів у Мексиці. І, звичайно, з легкістю знаходять і те, і інше у цьому красивому і суворому краю. Там, у преріях, де пасуться стада прекрасних диких мустангів, Коул закохується в дочку багатого ранчеро. Але зв'язок грінго і мексиканки - це табу. Не в силах приборкати свою пристрасть, Коул накликає на себе, свою любов і своїх друзів смертельну небезпеку ... Запрошуємо до перегляду.

18 липня о 12.00 у відділі обслуговування користувачів відбудеться презентація книжкової виставки «Українське мистецтво на теренах Канади». Запрошуємо усіх бажаючих.

Протягом тижня о 15:00 відділ мистецтв обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського пропонуємо відвідати захоплюючі майстер-класи у техніках: штампування, пресованої флористики, аплікації, монотипії, витинанки та створення колажу. А найголовніше диво тут – творча атмосфера та позитивний настрій.

Інформація для турботливих батьків – Ви можете привести своє Сонечко в зручний для Вас час, з 15.00 до 17.00.

Вимоги до матеріалів з’ясовуйте додатково за контактними номерами відділу мистецтв – 093 1842250, 095 5974010.

 В суботу, 19 липня, з 13.00 у парку відпочинку «Ковалівський» традиційно працюватиме літній читальний зал «Бібліотека під зеленими вітрилами». Малечі пропонуємо різноманітні розваги, майстер-класи, розмальовки, розвиваючі ігри. Перетворіть свій відпочинок на незабутню зустріч, дізнайтеся щось нове, подаруйте собі маленьке свято під відкритим небом! Послуги надаються безкоштовно.

Нагадуємо, що в бібліотеці працюють такі виставки:

- в холі І поверху розміщена книжкова виставка «Конституція України:стратегії розвитку та перспективи модернізації»;
 - у відділі краєзнавства - роботи майстринь декоративно-ужиткового мистецтва Клубу народних ремесел «Ниточка» «Рушникові доріжки-2014»;
- у відділі мистецтв – персональна фотовиставка Володимира Оглобліна «Рига -2014»

Деталі в розділі «Що нового»

Вхід на заходи – вільний!

Адреса: м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 24

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

З 07 по 12 липня

10 липня о 15.00 кіноклуб “Екран” запрошує на перегляд фільму «Фанфан - тюльпан / Fanfan la Tulipe», режисер - Жерар КравчикФранція / 2003, 97 хв.

У прекрасній країні Франції в середині XVIII-го століття життя було щасливим, жінки доступними, а чоловіки займалися своєю улюбленою справою, тобто війною. Розвага для королів, в якій брав участь також і народ. Щоб уникнути одруження, молодий авантюрист Фанфан, записується в армію Людовика XV-го. Агітуючи Фанфана в рекрути, Аделіна, дочка сержанта, що займається набором солдатів в армію, передбачає хлопцю, що його чекає просування по службі і що його навіть полюбить дочка короля.

Запрошуємо до перегляду.

Протягом тижня о 15:00 відділ мистецтв обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського пропонуємо відвідати захоплюючі майстер-класи у техніках: штампування, пресованої флористики, аплікації, монотипії, витинанки та створення колажу. А найголовніше диво тут – творча атмосфера та позитивний настрій.

Інформація для турботливих батьків – Ви можете привести своє Сонечко в зручний для Вас час, з 15.00 до 17.00.

Вимоги до матеріалів з’ясовуйте додатково за контактними номерами відділу мистецтв – 093 1842250, 095 5974010.

Щосуботи з 14.00 до 19.00 в парку Ковалівський працює літній читальний зал «Бібліотека під зеленими вітрилами». 12 липня до ваших послуг нові книги та майстер- класи:

  • лялька-мотанка «Північна берегиня»;

  • створення маленького ангела;

  • листівка в техніці «квіллінг» — візерунки з паперу

Ми радо поділимося секретами з усіма охочими.

Нагадуємо, що в бібліотеці працюють такі виставки:

- в холі І поверху розміщена книжкова виставка «Конституція України:стратегії розвитку та перспективи модернізації»;
 - у відділі краєзнавства роботи майстринь декоративно-ужиткового мистецтва Клубу народних ремесел «Ниточка» «Рушникові доріжки-2014»;
- у відділі мистецтв – персональна фотовиставка Володимира Оглобліна «Рига -2014»

Деталі в розділі «Що нового»

Вхід на заходи – вільний!

Адреса: м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 24

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

 

 

З 30 червня по 5 липня

2 липня о 16:30 у відділі документів іноземними мовами відбудеться зустріч з керівництвом і службою безпеки Корпусу Миру США.

3 липня о 15.00 кіноклуб “Екран” запрошує на перегляд фільму Месьє N. / Monsieur N. Режисер - Антуан де Кон Франція, Великобританія / 2003, 120 .
Суддя з Ліона, і чарівна адвокатесса Марі люблять один ...
Запрошуємо до перегляду.

Протягом тижня о 15:00 відділ мистецтв обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського запрошує відвідати захоплюючі майстер-класи у техніках: штампування, пресованої флористики, аплікації, монотипії, витинанки та створення колажу. А найголовніше диво тут – творча атмосфера та позитивний настрій.
Інформація для турботливих батьків – Ви можете привести своє Сонечко в зручний для Вас час, з 15.00 до 17.00.
Вимоги до матеріалів з’ясовуйте додатково за контактними номерами відділу мистецтв – 093 1842250, 095 5974010.

Щосуботи з 14.00 до 19.00 в парку Ковалівський працює літній читальний зал «Бібліотека під зеленими вітрилами». 5 липня на вас чекає цікава, розважальна програма та нові книги! Шукайте нас в парку!

Нагадуємо, що в бібліотеці працюють такі виставки:

  • в холі І поверху розміщена книжкова виставка «Конституція України:стратегії розвитку та перспективи модернізації»;

  • у відділі краєзнавства роботи майстринь декоративно-ужиткового мистецтва Клубу народних ремесел «Ниточка» «Рушникові доріжки-2014»;

  • у відділі мистецтв – персональна фотовиставка Володимира Оглобліна «Рига -2014»

Деталі в розділі «Що нового»

Вхід на заходи – вільний!

Адреса: м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 24

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

 

З 23 по 28 червня

25 червня о 15:00 у відділі краєзнавства червневі «Краєзнавчі студії» запрошують на презентацію видання науковця і дослідника Василя Даценка “Зелена брама: повернення до легенди”. Чекаємо краєзнавців, науковців, співробітники архіву, музеїв, читачів бібліотеки та всіх небайдужих до історії рідного краю.

26 червня о 15.00 кіноклуб “Екран” запрошує на перегляд фільму «Шум у серці / Le souffle au coeur». Режисер – Луї Маль (Франція, Німеччина, Італія / 1971, 118 хв.)
Лоран Шевальє, 14-річний підліток, найближчим своїм другом вважав власну матір. Вони удвох поїхали на гірський курорт. Клара Шевальє фліртувала з одним мешканцем готелю, її син познайомився з дівчатками-ровесницями. Однак на свято і Лоран, і його мама залишилися без супутників. Запрошуємо до перегляду в кіноклуб.

24, 25, 26 червня з 13.00 до 16.00 запрошуємо на майстер-клас у відділ мистецтв. Спеціально для вас призер міжнародних виставок, художник-теддіст Грета Агафонцева в обласній бібліотеці ім. Д.Чижевського проведе авторський мастер-клас «Мій улюблений ведмідь».

Протягом тижня о 15:00 відділ мистецтв обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського запрошує відвідати захоплюючі майстер-класи у техніках: штампування, пресованої флористики, аплікації, монотипії, витинанки та створення колажу. А найголовніше диво тут – творча атмосфера та позитивний настрій.
Інформація для турботливих батьків – Ви можете привести своє Сонечко в зручний для Вас час, з 15.00 до 17.00.
Вимоги до матеріалів з’ясовуйте додатково за контактними номерами відділу мистецтв – 093 1842250, 095 5974010.

Нагадуємо, щосуботи з 14.00 до 19.00 в парку Ковалівський працює літній читальний зал «Бібліотека під зеленими вітрилами». 7 червня на вас чекає цікава, розважальна програма та нові книги! Шукайте нас в парку!

Деталі в розділі «Що нового»

Вхід на заходи – вільний!

Адреса: м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 24

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

 

З 16 по 21 червня

17 червня 2014 року о 14.00 в Орхуському центрі екологічної інформації обласної бібліотеки ім. Д.І. Чижевського відбудеться засідання круглого столу з екологічних питань.
Запрошуємо представників громадського екологічного руху взяти участь у засіданні круглого столу. За додатковою інформацію та з приводу участі у заході звертатися за тел. (0522) 22-65-24 Роменська О.М.

19 червня о 15.00 кіноклуб “Екран” запрошує на перегляд фільму «Банкірша / La banquiere». Режисер - Франсіс Жиро, Франція / 1980, 131 хв. Фільм присвячений життю героїні паризьких хронік 20-х років, хижої і владної банкірші Еммі Еггерт. Її сексуальні апетити, манія величі, манера носити чоловічий одяг і курити сигари, ефебофілія і сп’яніння розкішшю... Запрошуємо до перегляду в кіноклуб.

21 червня о 13:00 у відділі мистецтв до Дня Скорботи і вшанування пам?яті жертв війни в Україні відбудеться презентація виставки Олександра Чорного “Командири 41-го”. Запрошуємо на відкриття.

Протягом тижня о 15:00 відділ мистецтв обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського запрошує відвідати захоплюючі майстер-класи у техніках: штампування, пресованої флористики, аплікації, монотипії, витинанки та створення колажу. А найголовніше диво тут – творча атмосфера та позитивний настрій.
Інформація для турботливих батьків – Ви можете привести своє Сонечко в зручний для Вас час, з 15.00 до 17.00.
Вимоги до матеріалів з’ясовуйте додатково за контактними номерами відділу мистецтв – 093 1842250, 095 5974010.

Нагадуємо, щосуботи з 14.00 до 19.00 в парку Ковалівський працює літній читальний зал «Бібліотека під зеленими вітрилами». 7 червня на вас чекає цікава, розважальна програма та нові книги! Шукайте нас в парку!

Деталі в розділі «Що нового»

Вхід на заходи – вільний!

Адреса: м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 24

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

 

З 9 по 15 червня

Шановні користувачі! Вітаємо Вас зі світлим святом – Трійці. Повідомляємо, що обласна бібліотека 7 червня працює з 10.00 до 17.00, 9 червня з 10.00 до 19.00. 8 червня – вихідний.

12 червня о 16:00 у відділі мистецтв відбудеться відкриття персональної виставки відомого харківського фотохудожника Володимира Оглобліна «Рига - 2014». На фотовиставці буде презентовано 30 світлин. Різноманітна ризька архітектура, всесвітньовідомий «Будинок Бога» (Домський собор), портрети мешканців міста – все це роботи відомого харківського фотохудожника Володимира Оглобліна, які створені під час поїздок до Риги у грудні 2012 та березні 2014 років. Фотовиставка працює в рамках комунікаційної кампанії «Рига 2014 – Культурна столиця Європи». В заході візьме участь Надзвичайний і повноважний посол Латвійської Республіки в Україні Пані Аргіта Даудзе.
Для журналістів 12 червня о 15.30 відбудеться прес-брифінг, в якому візьмуть учать почесні гості - пані Аргіта Даудзе та автор проекту - фотограф Володимир Оглоблін, член НСФХУ, член Спілки фотографів Росії, переможець та учасник міжнародних конкурсів і фестивалів фотографії.
Завітайте на виставку, не втрачайте можливості доторкнутися до високого мистецтва!

12 червня о 15.00 кіноклуб “Екран” запрошує на перегляд фільму Пекельне тріо / Le trio infernal Режисер - Франсіс Жиро Франція, Німеччина, Італія / 1974, 107 хв.
Марсель, 1919. Жорж Сарі - шановний адвокат - знайомиться з двома красунями-сестрами, зваблює їх і втягує в аферу: спочатку одруження, потім вбивство і отримання страховки. Отже, підступне тріо починає діяти - от тільки чи все буде так гладко, як планувалося ...
Запрошуємо кінолюбителів до перегляду.

Протягом тижня о 15:00 відділ мистецтв обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського запрошує відвідати захоплюючі майстер-класи у техніках: штампування, пресованої флористики, аплікації, монотипії, витинанки та створення колажу. А найголовніше диво тут – творча атмосфера та позитивний настрій.
Інформація для турботливих батьків – Ви можете привести своє Сонечко в зручний для Вас час, з 15.00 до 17.00.
Вимоги до матеріалів з’ясовуйте додатково за контактними номерами відділу мистецтв – 093 1842250, 095 5974010.

Нагадуємо, щосуботи з 14.00 до 19.00 в парку Ковалівський працює літній читальний зал «Бібліотека під зеленими вітрилами». 7 червня на вас чекає цікава, розважальна програма та нові книги! Шукайте нас в парку!

Деталі в розділі «Що нового»

Вхід на заходи – вільний!

Адреса: м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 24

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

 

З 2 по 8 червня

3 червня о 17:30 в ІРЦ «Вікно в Америку» відділу документів іноземними мовами обласної бібліотеки ім. Д.І. Чижевського відбудеться презентація програми дитячого відпочинку "Літо 2014". Попередня реєстрація за тел. (0522) 274021, 0504573211.

5 червня о 15.00 кіноклуб “Екран” запрошує на перегляд фільму Старший брат / Legrandfrere, Режисер - Франсіс Жиро Франція / 1982, 115 хв. Запрошуємо кіноманів насолодитися переглядом драми.

Шановні любителі шахів! 6-7 червня 2014 року в Клубі інтелектуальних ігор обласної бібліотеки ім. Д.І.Чижевського відбудеться шаховий турнір, присвячений Дню захисту дітей.
Змагання проходитимуть серед шахістів двох категорій: І — до 8 років; ІІ — до 14 років. На переможців чекають медалі, дипломи, цінні подарунки.
Початок — о 10.00.
З собою мати шахи.
У програмі зустрічі — презентація китайської настільної гри Го та літератури, присвяченої їй. Можливо, незабаром ви станете прихильниками цієї інтелектуальної стратегічної гри. На вас чекають у відділі читальних залів з гуманітарних наук (ІІІ поверх) обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського.

Нагадуємо, щосуботи з 14.00 до 19.00 в парку Ковалівський працює літній читальний зал «Бібліотека під зеленими вітрилами». 7 червня на вас чекає цікава, розважальна програма та нові книги! Шукайте нас в парку!

Деталі в розділі «Що нового»

Вхід на заходи – вільний!

Адреса: м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 24

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

 

З 26 травня по 1 червня

27 травня о 14.00 у відділі мистецтв відбудеться майстер-клас Людмили Іванівни Кривенко з плетіння килимка «Кругляж». Це традиційна технологія плетіння без застосування інструментів. Запрошуємо усіх бажаючих дізнатися маленькі секрети рукоділля.

29 травня о 15.00 кіноклуб “Екран” запрошує на перегляд фільму “Частка ангелів / The Angels' Share”, режисер - Кен Лоуч, Великобританія, Франція, Бельгія, Італія / 2012, 106 хв.
Після відвідувань заводів і сеансів дегустації Роббі відкриває в собі справжній талант, який незабаром дозволяє йому відрізняти найрідкісніші і дорогі сорти. Як вчинять Роббі і його нові друзі з цим даром? Чи застосують вони його в чергових злочинах, шахрайствах, крадіжках або використають його, щоб побудувати нове багатообіцяюче майбутнє? Про це знають лише янголи... Запрошуються всі поціновувачі кінематографу;

1 червня в парку Ковалівський розпочинає роботу традиційний літній читальний зал «Бібліотека під зеленими вітрилами». На відкритті студенти мистецького факультету КДПУ ім. В. Винниченка представлять свої роботи і навчатимуть створювати витинанки. Бібліотекарі підготували цікаву розважальну програмі і нові книги! Шукайте нас в парку!

Деталі в розділі «Що нового»

Вхід на заходи – вільний!

Адреса: м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 24

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

 

З 19 по 25 травня

20 травня о 14.00 у відділі мистецтв майстриня Лариса Гарбузенко проведе майстер-клас «Гладь». Запрошуємо постійних учасників клубу;

20 травня о 12.00 у відділі краєзнавства відбудеться літературна зустріч, присвячена творчості поетеси Поліни Коган. Вхід – вільний.

20 травня о 14.00 у відділі обслуговування користувачів до 90 - річчя від дня народження Булата Окуджави та Юлії Друніної відбудеться літературно-музичний вечір «Музика їхніх душ». Запрошуємо поетів, музикантів, бардів та всіх поціновувачів мистецтва.

24 травня о 14.00 у відділі обслуговування користувачів відбудеться презентація книжкової виставки «Культура і мистецтво слов’янського світу». Запрошуються студенти ВНЗ міста та всі бажаючі.

Нагадуємо, що 22 травня о 12.00 розпочнеться загальнобібліотечне свято «Бібліофестиваль на Великій Перспективній-2014». Наголошуємо, що в цей день на гостей чекає багато сюрпризів, кожен бажаючий матиме змогу спробувати себе у творчих майстернях та взяти участь у надсучасних цифрових атракціонах. Для дітей пропонуємо різні цікаві розваги та КІНЕКТ 3D (рухливі ігри). Запрошуємо усіх бажаючих на наше свято!

Подробиці заходів шукайте на сторінках сайту та в соціальних мережах.

Вхід – вільний.

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

 

З 12 по 18 травня

14 травня о 14.00 у відділі краєзнавства відбудуться “Краєзнавчі студії”, в рамках яких відбудеться презентація “Історичного календаря Кіровоградщини на 2014 рік. Люди. Події. Факти” (Автор-упорядник Володимир Босько).

9-й альманах, присвячений 260-й річниці заснування фортеці св. Єлисавети та 75-річчю утворення Кіровоградської області. Календар містить відомості про ювілеї понад 400 визначних особистостей як минулих часів, так і сьогодення, пов`язаних з нашим краєм. Нагадує про пам`ятні події, що відбувалися на території Єлисаветградщини (Кіровоградщини) впродовж трьох століть. Історико - краєзнавчі нариси розповідають про драматичні долі відомих людей та пам`яток архітектури Степової Еллади. Автор зосереджує увагу на унікальній історичній місії регіону: народжувати талановитих особистостей для всього світу. Видання ілюстроване та розраховане на широке коло читачів. Запрошуємо краєзнавців, викладачів та студентів ВНЗ міста.

 15 травня о 14.00 у відділі мистецтв обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського визнана майстриня клаптикового шитва Ірина Кудревич проведе майстер - клас «Сумка з квадратів». Не пропустіть унікальну можливість поспілкуватися з фахівцем. Запрошуємо всіх бажаючих.

Запрошуємо переглянути виставки, які відкрилися і працюють у бібліотеці:

у відділі мистецтв обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського працює виставка клаптикового шитва Людмили Кривенко «Печворк»;

 - у відділі краєзнавства працює виставка “Мотузяне диво” від Людмили Люненко. Вироби з лляного шпагату — це гарний подарунок для друзів та стильний декор для оздоблення оселі;

 - у холі І поверху працює фотовиставка «П Р О В И Н Ц И Я» Андрія Самойлова (м. Кривий Ріг);

- у відділі мистецтв до Дня Пам’яті війни почала працювати фотовиставка кіровоградського колекціонера Володимира Нагорного «На довгу і незабутню пам'ять…»;

- у відділі краєзнавства обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського розпочала роботу виставка портретів Олександра Чорного «Радянські генерали в історії Кіровоградщини 1941-1945 рр.»

Деталі в розділі «Що нового»

Вхід на заходи – вільний!

Адреса: м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 24

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

 

З 5 по 11 травня

Шановні користувачі обласної бібліотеки ім. Д.Чижевського, від всієї душі вітаємо з Днем Перемоги! Бажаємо мирного неба, ясного сонця та всього найкращого! Хай панує мир, злагода та добробут у Ваших оселях!

Повідомляємо, що бібліотека 5, 6, 7 травня працює з 10.00 до 19.00. 8, 10, 11 травня працює з 10.00 до 18.00, 9 травня - вихідний.

5 травня Інтернет-центр обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського запрошує на акцію «Будьмо ближчими». Ветерани і діти війни матимуть змогу – за допомогою скайпу (телефонного зв’язку) спілкуватися зі своїми рідними і близькими, які проживають в інших містах України та за кордоном БЕЗКОШТОВНО! Акція триває протягом тижня. Скористатися послугами Інтернет-центру можна щодня, крім 9 травня.

6 травня об 11.00 в актовій залі обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д.І.Чижевського відбудеться зустріч "Роки війни — століття пам'яті”, присвячена Дню Перемоги. Захід проводиться спільно з Кіровоградською обласною організацією Товариства Червоного Хреста України та Територіальним центром соціального обслуговування Ленінського району м. Кіровограда. Завершить захід святковий виступ вокального самодіяльного колективу "Калинонька" Територіального центру соціального обслуговування Ленінського району м. Кіровограда.
На зустріч запрошуються ветерани Великої Вітчизняної війни та діти війни.

6 травня о 14.00 у відділі мистецтв відбудеться «День пам’яті війни». У програмі зустрічі: презентація фотовиставки громадської організації «Закінчимо війну», перегляд фільму, а також неформальне спілкування - співи, вірші, чаювання. Пам’ять про війну залишилась у вулицях, названих іменами героїв, в монументах та обелісках, в незгасимому вічному вогні на них, у нашому серці… Тож запрошуємо на захід учасників медіапроекту обласної бібліотеки ім. Чижевського «Голоси з війни».

7 травня о 14.00 до Дня Перемоги у відділі краєзнавства відбудеться презентація виставки «Радянські генерали в історії Кіровоградщини 1941-1945 рр.». Автор реконструкції - кандидат історичних наук, доцент Кіровоградського державного педагогічного університету ім.В.Винниченка Олександр Чорний. Запрошуємо на презентацію.

Запрошуємо переглянути виставки, які нещодавно відкрилися і працюють у бібліотеці:

  • у відділі мистецтв обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського працює виставка клаптикового шитва Людмили Кривенко «Печворк»;

  • у відділі краєзнавства працює виставка “Мотузяне диво” від Людмили Люненко. Вироби з лляного шпагату — це гарний подарунок для друзів та стильний декор для оздоблення оселі;

  • у холі І поверху працює фотовиставка «П Р О В И Н Ц И Я» Андрія Самойлова (м. Кривий Ріг).

  • відділ читальних залів обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського запрошує на перегляд книжкової виставки «Ми йшли до тебе, Перемого», де зібрана література з історії Другої світової війни та інші нові надходження цієї тематики.

Деталі в розділі «Що нового»

Вхід на заходи – вільний!

Адреса: м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 24

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

З 28 квітня по 4 травня

Шановні користувачі обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського, щиро вітаємо вас з чудовим весняним святом праці – Днем Першого Травня! Зичимо щастя, здоров’я, весняного тепла, натхнення, творчої праці! Хай першотравневі свята принесуть Вам і Вашим близьким радість та задоволення! Хай панує мир, злагода та добробут у Ваших оселях! Повідомляємо, що бібліотека 30 квітня працює з 10.00 до 18.00, 3 і 4 травня – з 10.00 до 18.00. 1 і 2 травня - святкові дні.

29 квітня о 10.30, 13.15 у відділі мистецтв відбудеться екскурсія по виставці «Цвітне. Гончарство ХІХст.». Запрошуємо всіх бажаючих.

29 квітня о 14.00 у Центрі Європейської інформації до дня Європи відбудеться творча зустріч формату діалог-порозуміння «Вибір та відповідальність». Захід орієнтований на шкільну та студентську молодь.

29 квітня у відділі краєзнавства обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського розпочне роботу виставка портретів кандидата історичних наук Олександра Чорного «Герої Радянського Союзу – земляки та визволителі краю»

Запрошуємо переглянути виставки, які нещодавно відкрилися і працюють у бібліотеці:

- у відділі мистецтв обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського працює вистава клаптикового шитва Людмили Кривенко «Печворк»;

- у відділі краєзнавства працює виставка “Мотузяне диво” від Людмили Люненко. Вироби з лляного шпагату — це гарний подарунок для друзів та стильний декор для оздоблення оселі;

-у холі І поверху працює фотовиставка «П Р О В И Н Ц И Я» Андрія Самойлова (м. Кривий Ріг).

- відділ читальних залів обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського запрошує на перегляд книжкової виставки «Книги, в яких шукали майбутнє», де зібрана література з історії книжкової справи, рекомендації для дитячого та молодіжного читання, роздуми про важливість читання для людини третього тисячоліття.

Деталі в розділі «Що нового»

Вхід на заходи – вільний!

Адреса: м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 24

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

З 21 березня по 27 квітня

21 квітня о 14.00 у відділі обслуговування користувачів відбудеться презентація книжкової виставки «У світі ідей і образів»;

22 квітня о 14.00 у відділі мистецтв відбудеться зустріч учасників клубу «ПроШви». Темою заняття є «Тіньова гладь»;

23 квітня о 14.00 у відділі краєзнавства відбудеться презентація виставки “Мотузяне диво” від Людмили Люненко. Запрошуємо відвідати виставку, адже вироби з лляного шпагату — це гарний подарунок для друзів та стильний декор для оздоблення оселі;

23 квітня о 16.00 у відділі мистецтв відбудеться презентація книги Романа Яковенка «Цинізм бароко – гумористичні мініатюри». Запрошується творча спільнота міста;

24 квітня о 12.00 відділ мистецтв запрошує на відкриття художньої виставки клаптикового шитва Людмили Кривенко;

25 квітня о 17.00 польський кіноклуб запрошує на перегляд фільму «Потоп»;

26 квітня о 10.30 у відділі обслуговування користувачів відбудеться заняття творчої майстерні «Розуміти себе – розуміти інших» та майстер-клас зі створення скрайбінгів на тему «Цінності. Власний вимір». Запрошуються студенти ВНЗ міста;

26 квітня о 13.00 відділ обслуговування користувачів запрошує на лекцію «Рівні права - рівні обов'язки. Проблеми працевлаштування»

Запрошуємо переглянути виставки, які працюють в бібліотеці:

- у відділі документів із економічних, технічних та природничих наук обласної бібліотеки Д.І.Чижевського працює книжкова виставка “Екологічні проблеми сучасності”. На виставці представлена література, яка охоплює найважливіші проблеми загальної та сучасної екології довкілля: захист та збереження атмосфери, охорона та раціональне використання водних ресурсів, сільськогосподарська екологія, техноекологія, екологічна безпека продуктів харчування та екологія житла.
- у відділі мистецтв обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського працює фотовиставка «ПРОВИНЦИЯ» Андрія Самойлова (Кривий Ріг).
- відділ читальних залів з гуманітарних наук обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського запрошує на перегляд виставки-істаляції «Великодні дзвони». Гостинно запрошуємо до перегляду.

Деталі в розділі «Що нового»

Вхід на заходи – вільний!

Адреса: м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 24

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

З 7 березня по 13 квітня

8 квітня об 11.00 у відділі мистецтв відбудеться майстер-клас Людмили Кривенко зі створення святкової ляльки – мотанки «Пасхальна лялька». Такі мотанки робили за тиждень до Великодня і ставили на стіл між пасхальними дарунками. Гарна нагода прикрасити свій святковий стіл традиційною українською лялькою.

8 квітня о 14.00 у відділі мистецтв майстер-клас від Лариси Гарбузенко «ПроШви».

10 квітня о 13.00 у відділі документів з економічних, технічних та природничих наук відбудуться презентація фотовиставки Гліба Цуканова «Дорожні замальовки» із серії «Відкриваючи Україну». На виставці представлено понад 25 світлин історичних місць Буковини - Кам’янець-Подільський, Хотин, Чернівці. Кожне з цих місць має свою неповторну красу, унікальну атмосферу, традиції.

10 квітня о 14.00 у відділі мистецтв відбудеться II частина майстер-класу Ірини Кудревич з вільної машинної стібки. На занятті майстрині продовжать вивчення прийомів машинного стібкування, їх різновиди та відмінності. Необхідні матеріали (з I частини майстер-класу).

10 квітня о 15.00 у відділі краєзнавства відбудеться Засідання краєзнавчих студій, присвячених120-річчю від дня народження Д.І.Чижевського з презентацією видання «Наш земляк Дмитро Чижевський – видатний вчений – енциклопедист, філософ та історик культури й науки». Видання підготовлене за результатами дослідницько-просвітницького проекту, метою якого є привернення уваги широких кіл громадськості до неординарної особистості Дмитра Чижевського, розкриття змісту його багатогранної діяльності, популяризація творчих та професійних надбань; актуалізацію відомостей про пам`ятні місця, пов`язані з життям його родини в Олександрії; визначення місця і ролі нашого видатного земляка у формуванні слов`янської духовності та світового гуманітарного знання.

12 квітня о 14.00 у відділі мистецтв відкриття фотовиставки Андрія Самойлова з Кривого Рогу «Провінція». Він працює зі старою плівковою апаратурою. Знімки виходять такими, що на них інколи важко впізнати людей, неможливо розглянути подробиці і вловити історію, розказану там. Більшість фотографій, які представлені на виставці, зняті інтуїтивно, не дивлячись у видошукач. Такий метод зйомок абсолютно непередбачуваний. Занадто сильно тут проявляється фактор випадковості. Коли ж апарат заряджений плівкою, з якої від старості «сиплеться» емульсія, передбачити результат зйомки не візьметься жоден досвідчений експерт. Але і повторити такий знімок теж неможливо!

Деталі в розділі «Що нового»

Вхід на заходи – вільний!

Адреса: м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 24

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

З 31 березня по 06 квітня

1 квітня о 16.00 у відділі документів з економічних, технічних та природничих наук до Всесвітнього дня птахів відбудеться відкриття персональної фотовиставки Сергія Рижкова “Птахи рідного краю”.

Персональні виставки автора проводились у рідному Кривому Розі, Дніпропетровську, Дніпродзержинську, Харкові. У 2012 році його світлина «Шлюбні пригощання одудів» отримала першість на Всеукраїнському конкурсі природньої фотографії «PhotoNature-2012». У 2014 році Сергій отримав першість на всеукраїнському конкурсі “Фотограф року 2013”. Нині Сергій Рижков є членом Національної спілки фотохудожників України. Запрошуємо всіх бажаючих відвідати експозицію.

Нагадуємо, що з 26 березня у відділі мистецтв функціонує виставка історичного гончарства «Цвітне. Гончарство ХІХ-ХХ ст.».

Проект, над яким працювали кілька років, дістав свого завершення. Вперше одночасно буде представлено місцеве гончарство настільки широко, в усій своїй багатогранності, що даcть можливість простежити художньо-стилістичні та технологічні особливості виробів гончарних осередків Цвітного в їх історичному розвитку. Не втратчайте такої можливості – відвідайте виставку!

Деталі в розділі «Що нового»

Вхід на заходи – вільний!

Адреса: м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 24

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

З 24 по 30 березня

25 березня у відділі мистецтв обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського Ірина Кудревич проведеде лекцію та майстер-клас «Принципи печворку». Ви зможете поспілкуватися з майстринею та отримати відповідь на всі ваші питання щодо цього виду рукоділля.

26 березня 2014 року о 14.00 у відділу мистецтв Кіровоградської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д.Чижевського відбудеться відкриття виставки історичного гончарства “Цвітне. Гончарство”.

27 березня о 14.00 у відділі краєзнавства відбудуться “Краєзнавчі студії”. Тема засідання: “Світ у чуттєвих образах”.

«Світ у чуттєвих образах (минуле та сучасне образотворчого мистецтва Кіровоградщини)» - відеопроект викладача-методиста Кіровоградського музичного училища Людмили Френчко.

28 березня о 17.00 у відділі мистецтв відбудеться вечір польської пісні за участю О.І. Полячка та О.Л. Спіньова. На святковий вечір запрошуються творча інтелігенція, викладачі музичних шкіл та музиканти. Приємних вражень!

Нагадуємо, що в бібліотеці працюють такі виставки:

- у відділі мистецтв – фотовиставка Юрія та Лариси Лебедєвих «Світло згаслого дня». Призахідне сонце – диво, яке ми можемо споглядати щодня. Фотографи пропонують 43 пейзажі, зняті в «золоту годину», час, коли кольори стають нереальними, тіні – довгими, настрій зображення змінюється, і захоплення від фантастичних фарб змінюється сумом і задумою;

- у відділі документів з економічних, технічних та природничих наук працює виставка Ольги Єрофєєвої “Весняне натхнення” присвячена Міжнародному дню жіноцтва. Це – ексклюзивні, неповторні, оригінальні рукотворні речі, які дарують лише позитивні емоції. Глядачів зачаровує витончений смак майстрів, бездоганно підібрані кольори, гармонійний синтез використаних деталей.

Деталі в розділі «Що нового»

Вхід на заходи – вільний!

Адреса: м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 24

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

З 17 по 23 березня

 

17 березня о 14.00 у відділі краєзнавства до Всесвітнього дня поезії в рамках поетичної майстерні відбудеться творча зустріч з молодими поетами. Запрошуємо всіх прихильників класичної та сучасної поезії.

18 березня о 14.00 у відділі читальних залів з гуманітарних наук відбудеться зустріч з народним депутатом України, засновником фонду «Рідна країна» Миколою Томенком

18 березня о 14.00 у відділі читальних залів з гуманітарних наук відбудеться вечір пам’яті, присвячений пам’яті відомої російської поетеси Марині Цветаєвої. Захід приурочено до Дня поезії.

19 березня о 14.00 запрошуємо на лекцію - бесіду з медичними працівниками-фтизіатрами «Туберкульоз: новий погляд на проблему». На захід запрошені студенти середніх та вищих навчальних закладів міста. Зустріч відбудеться у відділі читальних залів з гуманітарних наук;

20 березня о 12.00 у відділі документів з економічних, технічних та природничих наук обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського відбудеться круглий стіл, присвячений Всесвітньому дню води, який в 2014 році проходить під гаслом «Вода і енергія». Тематика засідання: вода і енергія; збереження та відтворення водних ресурсів, їх збалансоване використання; відновлення джерел та витоків річок; моніторинг водних ресурсів.

20 березня о 16.00 у відділі краєзнавства обласної бібліотеки ім. Д.І.Чижевського відбудеться презентація книги Юрія Матівоса “Тарасові шляхи Приінгулля”. Це серія науково-публіцистичних нарисів про перебування Тараса Шевченка на землях теперішньої Кіровоградщини, про зв’язок відомих постатей вітчизняної та світової історії, культури, літератури, що торкнулися Шевченкової долі, його творчості, з Приінгульським краєм. Запрошуємо на презентацію книжкової новинки!

21 березня о 17.00 у відділі мистецтв відбудеться лекція "Українські митці 60-х. Школа спротиву". Доповідач - Елла Янчукова.

22 березня о 12.00 у відділі мистецтв відбудеться майстер-клас від Анастасії Бєлік в техніці осибама "Пейзаж шевченківської хати".

Нагадуємо, що в бібліотеці працюють такі виставки:

- з 27 лютого у відділі мистецтв працює фотовиставка Юрія та Лариси Лебедєвих «Світло згаслого дня». Призахідне сонце - диво, яке ми можемо споглядати щодня. Фотографи пропонують 43 пейзажі, зняті в «золоту годину», час, коли кольори стають нереальними, тіні - довгими, настрій зображення змінюється, і захоплення від фантастичних фарб обертається сумом;

- з 3 березняу відділі мистецтв працює виставка сумок та аксесуарів «Дамське щастя», виготовлених власноруч учасницями клубу печворку Ірини Кудревич;

- з 3 березня у відділі документів із економічних, технічних та природничих наук працює виставка Ольги Єрофєєвої “Весняне натхнення” присвячена Міжнародному дню жіноцтва. Це - ексклюзивні, неповторні, оригінальні речі, які дарують лише позитивні емоції. Глядачів зачаровує їх витончений смак, бездоганно підібрані кольори, гармонійний синтез використаних деталей.

Деталі в розділі «Що нового»

Вхід на заходи – вільний!

Адреса: м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 24

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

 

 

З 10 по 16 березня

Шановні читачки, милі пані і панянки!


Вітаємо вас зі святом весни - 8 Березня. Бажаємо щастя, здоров’я, миру, благополуччя і побільше сонячних днів.

Повідомляємо, що бібліотека працює 7 березня до 17.00, 8 Березня – вихідний день. В неділю, 9 березня, бібліотека гостинно запрошує вас з 10.00 до 18.00, а в понеділок, 10 березня, – з 10.00 до 19.00.

Ви можете переглянути художні виставки, скористатися послугами Інтернет-центру, де також є скайп-зв'язок, і привітати своїх рідних і друзів зі весняними святами.

У холах та відділах бібліотеки - відмінний WI-FI-зв'язок (безкоштовно для користувачів). Ви також можете привести дітей та провести гарно разом дозвілля.
Ми чекаємо вас, і дуже раді завжди вам!

Зі святом!

12 березня о 14.00 у відділі краєзнавства відбудуться “Краєзнавчі студії”. Тема засідання: “Гілки роду Варфоломія Шевченка у розвідках його нащадків”. На зустріч запрошуються краєзнавці, співробітники архіву, музеїв, читачі бібліотеки, бібліотекарі та всі бажаючі.

12 березня о 15.00 у відділі мистецтв відбудеться лекція «Музеї та митці» з електронною презентацією, яку проведе завідуюча відділом мистецтв Світлана Ушакова. Запрошені гості заходу зможуть здійснити віртуальну екскурсію в музеї міста Кіровограда, ознайомитися з їх колекціями та більше дізнатися про видатних особистостей, на честь яких названо музеї.

13 березня о 13.00 у відділі читальних залів з гуманітарних наук до 375- річчя видатного державного діяча І.Мазепи відбудеться презентація книжкової виставки «На теренах вічності». На захід запрошені студенти навчальних закладів міста, викладачі, учні.

13 березня о 14.00 у відділі мистецтв Ірина Кудревич проведе показовий майстер - клас з вільної машинної стібки.

З 14 березня у відділі документів з економічних, технічних та природничих наук працює книжкова виставка “Альберт Ейнштейн: формула життя”, присвячена 135-річчю від дня народження одного з найвизначніших фізиків XX століття, лауреата Нобелівської премії. На виставці представлена література, яка розкриває сторінки життєвого та наукового шляху видатного вченого в галузі фізики, автора теорії відносності.

15 березня об 14:00 розпочнеться благодійна акція «Березневий блюз» у холі І поверху обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського. Мета акції: привернути увагу громадськості до проблем безпритульних тварин, а також зібрати кошти для допомоги Муркам і Барсикам, які опинилися на вулиці. А ще Ви зможете переглянути фотовиставку “Котячі будні”, завітати до веселого кінотеатру “Киць-Киць”, перевтілитися в котика, а майстер з боді-арту вам у цьому допоможе. Приходьте родинами, чекаємо на Вас, обов’язково візьміть із собою гарний настрій!

15 березня увідділі абонемента до Всесвітнього дня поезії розпочинає роботу книжкова виставка «Краса та сила слова». Кращі зразки світової поезії та твори місцевих поетів чекають на вас.

Запрошуємо переглянути виставки, які працюють в бібліотеці:

- з 27 лютого у відділі мистецтв працює фотовиставка Юрія та Лариси Лебедєвих «Світло згаслого дня». Призахідне сонце - диво, яке ми можемо споглядати щодня. Фотографи пропонують 43 пейзажі, зняті в «золоту годину», час коли кольори стають нереальними, тіні - довгими, настрій зображення змінюється. Отримайте задоволення від дивовижних фототографій;

- з 3 березня у відділі мистецтв працює виставка сумок та аксесуарів «Дамське щастя», виготовлені власноруч учасницями клубу печворку Ірини Кудревич;

- з 3 березня у відділі документів із економічних, технічних та природничих наук працює виставка Ольги Єрофєєвої “Весняне натхнення” присвячена Міжнародному дню жіноцтва. Це - ексклюзивні, неповторні, оригінальні речі, які дарують лише позитивні емоції. Вас зачарує їх витончений смак, бездоганно підібрані кольори, гармонійний синтез використаних деталей. Завітайте на святкову виставку.

Деталі в розділі «Що нового»

Вхід на заходи – вільний!

Адреса: м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 24

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

З 03 по 09 березня

3 березня о 13.00 у відділі документів з екологічних, технічних та природничих наук відбудеться відкриття персональної виставки Ольги Єрофєєвої “Весняне натхнення”, присвяченої Міжнародному дню жіноцтва. Поспішайте! Ви можете стати не лише глядачами, але й володарями неперевершеної краси!

3 березня о 14.30 у відділі мистецтв відбудеться відкриття виставки «Дамське щастя». Це сумки та аксесуари, виготовлені власноруч учасницями клубу печворку Ірини Кудревич, який цілий рік працює при відділі мистецтв бібліотеки ім. Д. Чижевського. Море позитивних емоцій гарантуємо!

4 березня об 11:00 у відділі мистецтв відбудеться майстер-клас Людмили Кривенко з виготовлення ляльки-мотанки «Дівка-баба».

4 березня о 14:00 у відділі краєзнавства відбудеться відкриття виставки декоративно – ужиткового мистецтва клубу народних ремесел «Ниточка»: «З Шевченком у серці». Запрошуємо на презентацію.

5 березня 2014 року о 14:00 у відділі читальних залів з гуманітарних наук відбудеться літературно - музичний вечір «У сяйві слова і сутінках долі», присвячений 200-річчю від дня народження Т.Г. Шевченка. На захід запрошено викладачів вузів, вчителів, студентів коледжів, учнів ЗОШ № 2, представників засобів масової інформації.

Деталі в розділі «Що нового»

Вхід на заходи – вільний!

Адреса: м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 24

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

З 24 лютого по 02 березня

24 лютого у відділі обслуговування користувачів обласної бібліотеки ім. Д.Чижевського розпочинає роботу книжкова виставка «Хай святиться ім’я твоє», присвячена виходу першої друкованої книги в Україні. 440 років тому Іван Федоров видав у Львові першу друковану книгу «Апостол». Запрошуємо усіх бажаючих на перегляд виставки. 

 27 лютого о 14:00 у відділі документів із економічних, технічних та природничих наук обласної бібліотеки ім. Д.Чижевського відбудеться відкриття виставки робіт декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва переможців міського фестивалю «Степові джерела» колективів загальноосвітніх шкіл, дитячо-юнацьких центрів естетичного виховання та позашкільних навчальних закладів. Запрошуємо переглянути виставку, де в малюнку, ліпці та аплікації діти передають свої враження від оточуючого світу та виражають власне ставлення до нього.

27 лютого о 14.00 у відділі краєзнавства обласної бібліотеки ім. Д.Чижевського до 200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка відбудеться засідання краєзнавчих студій «Гілки роду Варфоломія Шевченка у розвідках його нащадків». Основну доповідь представляє екскурсовод та краєзнавець Ірина Сосна. Запрошуємо краєзнавців, студентів та викладачів нашого міста.

27 лютого відділ мистецтв обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського пропонує здійснити віртуальну подорож до пристрасної Іспанії разом з Ларисою та Юрієм Лебедєвими. Країна Басків заново відкриється Вам у досконалих роботах майстра фотографії пана Юрія. Цікавий оповідач та спостережливий глядач - пані Лариса подивує навіть «бувалих». Початок о 17.00.

1 березня о 14.00 екологічний центр, відділ мистецтв бібліотеки Д.Чижевського та Кіровоградська міська громадська організація захисту тварин «БІМ» запрошують усіх бажаючих яскраво відзначити Всесвітній День Кота! Протягом дня відбудеться благодійна акція «Березневий блюз».

Ми бажаємо привернути увагу громадськості до проблем безпритульних тварин, а також допомогти зібрати кошти для допомогу Муркам і Барсикам, які опинилися на вулиці. Акція відбудеться у фойє І поверху.

Детальну інформацію про заходи ви можете дізнатись на офіційному сайті бібліотеки http://library.kr.ua.


Вхід на заходи – вільний!

Адреса: м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 24

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪


17 лютого – 23 лютого

З 17 лютого у залі гуманітарних наук обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського до 115-річчя бібліотеки І.Д.Чижевського працює виставка «115 років разом з вами». На виставці представлені копії архівних документів, що стосуються становлення та відкриття Єлисаветградської громадської бібліотеки. Також представлена історія бібліотеки в штампах, видання з першими інвентарними номерами та бібліотечне життя у плакатах і календариках. Запрошуємо на перегляд виставки.

20 лютого у залі гуманітарних наук обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського до Дня захисника Вітчизни розпочинає роботу виставка «Все пам’ятає батьківська земля». А також до 100-річчя від дня народження Л.Смілянського відкривається виставка «Чисте серце, світлий талант».

21 лютого у відділі абонемента обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського до Міжнародного дня рідної мови розпочинає роботу книжкова виставка «Бо то не просто мова, звуки...»

22-23 лютого о 10:00 у залі гуманітарних наук обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського до Дня захисника Вітчизни відбудеться шаховий турнір.

Детальну інформацію про заходи ви можете дізнатись на офіційному сайті бібліотеки http://library.kr.ua.

Вхід на заходи - вільний!

Адреса: м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 24, бібліотека Чижевського.

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪


Анонс масових заходів

Обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д. Чижевського запрошує:

З 10 по 16 лютого

11 лютого о 14.00 у відділі мистецтв відбудеться презентація книги кіровоградського поета Валерія Корнійця «Перо поета». Нещодавно він презентував у бібліотеці свою книгу «Вкус полыни», а тепер готовий представити на розсуд читачеві свою нову роботу. Його вірші написані з притаманними його поетичному самовираженню душевністю nf пристрастю, щирістю та ліричністю. Завітайте на презентацію нової книги!

Також 11 лютого о 16.00 у відділі документів з економічних, технічних та природничих наук до дня св.Валентина відкривається виставка робіт вчителів трудового навчання м. Кіровограда в стилі хенд-мейд «Вернісаж подарунків для закоханих». В експозиції представлені роботи, виконані в різних техніках. Запрошуємо всіх поціновувачів декоративно-ужиткового мистецтва на відкриття.

12 лютого о 17.00 у залі гуманітарних наук відбудеться творча зустріч з українським письменником та перекладачем Сергієм Жаданом. Автор презентуватиме свою нову книгу «Месопотамія».

13 лютого о 14.00 у відділі мистецтв відбудеться майстер-клас відомого майстра клаптикового шитття Ірини Кудревич «Техніка акварель» в стилі печворк.

14 лютого о 13.00 у залі гуманітарних наук відбудеться презентація збірки молодих авторів «Гра в поетів». Упорядник книги Кирило Поліщук зібрав під однією обкладинкою творчий доробок десяти майстрів віршованого слова.

14 лютого о 15.00 в холі ІІІ поверху до 75-річчя з дня утворення Кіровоградської області відбудеться урочисте відкриття обласної фотовиставки «Кіровоградщино, пишаємось тобою!», створеної працівниками Кіровоградського обласного краєзнавчого музею.

Більш детальну інформацію про заходи шукайте на сайті.

Вхід на усі заходи – вільний!

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

З 3 по 9 лютого

4 лютого о 15.00 у відділі обслуговування користувачів відбудуться урочистості з нагоди вручення обласної літературної премії імені Євгена Маланюка за 2013 рік.

6 лютого о 11.00 у відділі мистецтв відбудеться майстер-клас зі стоврення ляльки-мотанки «Домовушка», який проведе Людмила Кривенко.

7 лютого о 17.00 у відділі мистецтв відбудеться лекція з презентацією «Українські шістдесятники: Алла Горська, Віктор Зарецький, Микола Вінграновський, Василь Симоненко, Лесь Танюк, Іван Світличний, Опанас Заливаха».
Доповідач, Елла Михайлівна Янчукова, поділиться з вами думками про шляхи розвитку українського мистецтва і літератури.
Цікавитеся минулим і сучасним української культури? Тоді більше різноманітної інформації знайдете у книжковому фонді бібліотеки!

Більш детальну інформацію про заходи шукайте на сайті.

Вхід на усі заходи – вільний!

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

З 30 грудня по 10 січня


Вітаємо мешканців та гостей міста з
Новим Роком та Різдвом Христовим!
Прийміть від нас найщиріші поздоровлення та побажання!
Нехай Новий Рік увійде до Вашої оселі добрим і радісним,
Принесе натхнення на нові вагомі здобутки.
Хай здійсняться всі мрії і сподівання!

2 січня о 14.00 у відділі мистецтв відбудеться майстер-клас «Зимова листівка-Петриківка».

В українських сім’ях традиційно святкові дні проходять без клопоту, в атмосфері затишку, тепла та творчості. Запрошуємо Вас провести цей час у відділі мистецтв, та взяти участь у майстер-класі «Зимова листівка-Петриківка». Пані Наталія Федорова професійно займається петриківським розписом та знає про нього все. Тому вона залюбки навчить кожного, підкаже та допоможе.

З собою просимо взяти:

  • фарби
  • пензлі
  • палітру
  • клей ПВА
  • папір
  • простий олівець.


А також на період зимових канікул запрошуємо всіх учнів нашого міста та їх батьків відвідати бібліотеку Д.Чижевського, та відпочити. «Дитячий куточок» у відділі абонемента - дитяча література, іграшки та розвиваючі ігри до ваших послуг.

У відділі мистецтв ви можете відвідати виставки: історико-культурологічний фотопроект Володимира Оглобліна «Нескучное Зинаиды Серебряковой» та «Улица Фестивальная» - святкова, фантазійна вулиця інтернет-спільноти «Дублерин» у техніці клаптикового шитва. Індивідуальні та групові екскурсії проходитимуть в інтерактивній формі (гра, спілкування на розвиток асоціативного мислення).

Відділ документів іноземними мовами запропонує школярам перегляд Новорічних та Різдвяних мультфільмів, у відділі обслуговування користувачів у будь-який час можна пограти в шахи.

Майстер-класи по виготовленню поробок у техніці «квілінг» і «орігамі» Вам запропонують в екологічному центрі (ІІ поверх).

Вхід на заходи - вільний.

 

Повідомляємо, що 31 грудня і 6 січня бібліотека працює з 10.00 до 18.00
1, 7 січня – вихідні дні.

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪


Попередні заходи (січень-грудень 2013 року)

Попередні заходи (січень-грудень 2012 року)

Попередні заходи (січень-грудень 2011 року)

Попередні заходи (січень-грудень 2010 року)

Попередні заходи (квітень-грудень 2009 року)

Попередні заходи



Фон


Фон

[ HOME ]

Анонс масових заходів
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2013 Webmaster: webmaster@library.kr.ua