[HOME]
ОУНБ Кіровоград
DC.Metadata

[ HOME ]
Фон Анонс масових заходів


Фон

Анонс масових заходів

 

 

Обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д. Чижевського запрошує:

З 02 по 08 березня 2020 року

Шановні пані і чарівні панянки! Вітаємо вас зі святом весни, краси і ніжності - 8 Березня! Нехай лагідна посмішка весняного сонця дарує вам невичерпну енергію, красу і чарівність, життя ваше буде наповнене щастям, добробутом та натхненням. Зі святом! Повідомляємо, що бібліотека 7 березня працює з 10.00 до 17.00, 8 березня – вихідний.

З нагоди свята, з 1 до 10 березня бібліотека запрошує скористатися умовами акції «8 годин безкоштовного Інтернету». За довідками звертайтеся в Інтернет-центр.

3 березня о 12.00 у відділі мистецтв відбудеться зустріч з французько-українським співаком Полем Манондізом, який вже кілька років живе в Україні, виконує неймовірні пісні українською мовою. З осені 2017 року є солістом всеукраїнського туру «Моцарт. Рок-опера», де виконує роль Леопольда Моцарта. Нещодавно вийшов його альбом «Мій рай», наприкінці 2019 року став учасником національного відбору всеукраїнського талант-шоу «X-Фактор». Запрошуємо всіх бажаючих на дружнє спілкування з митцем.

5 березня о 14.00 у відділі документів з економічних, технічних та природничих наук відкривається виставка декоративно-ужиткового мистецтва майстринь клубу народних ремесел «Ниточка» «Весна – як жінка, жінка – як весна», присвячена Міжнародному жіночому дня 8 березня. Виставка налічує понад 40 робіт: ікони, картини, панно в різних техніках виконання, жіночі прикраси в техніці джутової філіграні та клаптикове шитво. Завітайте на виставку, аби помилуватися творінням рук талановитих майстринь.

5 березня о 16.00 відділ мистецтв презентує двох визнаних майстрів живопису Аліну Славгородську & Михайла Довганя з виставкою «Барви рідного краю». Гості нашого міста представляють пейзажі, натюрморти, об’єднані темою степової України. Простір рідного краю надихає митців кольором природи у різні пори року, розмаїттям ландшафтів. Запрошуємо на відкриття.

7 березня о 17.00 в рамках проекту «Артхаус Клуб» відбудеться показ фільму «Портрет дівчини у вогні» (Реж.: Селін Сьямма, Франція, 2019). Запрошуємо до актової зали бібліотеки.

Запрошуємо на перегляд виставки поштівок з колекції дослідника-краєзнавця, лауреата премії ім.В.Винниченка Віталія Володимировича Постолатія. Так, в Інтернет-центрі представлені фотообрази жінки різних епох і професій, уквітчані барвистими вітальними поштівками «50 відтінків жінки». А у відділі рідкісних та цінних видань – «Cherche la femme» (Шукаю жінку).

ВХІД НА БІБЛІОТЕЧНІ ЗАХОДИ - ВІЛЬНИЙ
Деталі в розділі “Що нового” http://library.kr.ua

Адреса: м. Кропивницький, вул. Велика Перспективна, 24.

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

 

 

Обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д. Чижевського запрошує:

З 24 лютого по 01 березня 2020 року

25 лютого о 13.30 до Міжнародного дня рідної мови у відділі обслуговування користувачів відбудеться інтелектуальна гра «Знавці рідної мови».

27 лютого о 14.00 у відділі краєзнавства в рамках Краєзнавчих студій організована зустріч з істориком Борисом Шевченком та обговорення його дослідження «Велика Виска та її околиці: історія від найдавніших часів до сучасності». Видання побачило світ у 2019 році і розраховане на істориків, краєзнавців та усіх, хто цікавиться історією Кіровоградщини, зокрема Маловисківського району.

27 лютого о 17.30 в рамках мініпроекту відділу мистецтв відбудеться концерт «Музика для барона Мюнхаузена» – «Мюнхаузен-300». Запрошуємо кропивничан і гостей міста на виступ студентів та викладачів музичного колежу, учнів ДМШ №2, ДМШ №3.

29 лютого о 15.00 у відділі мистецтв професійний фотограф Юрій Лебедєв проведе творче заняття «Знайомимося з основами фотографії». Знаний кропивницький фотограф, член обласної організації Національної спілки фотохудожників України розповість про мистецтво фотографії, про свої досягнення та поділиться таємницями створення унікальних світлин.

1 березня з 11.00 до 16.00 у холі І поверху триватиме благодійна акція «Березневе свято котів». Це спільний просвітницький проект відділу мистецтв, відділу документів з економічних, технічних та природничих наук, громадської організації захисту тварин «Бім». Запрошуємо відвідати ярмарок майстрів громадського об’єднання «Єлисаветградський узвіз»; конкурси, вікторини; виставку «Фотосушка»; майстер-класи з виготовлення листівок, аквагрим; виставку сувенірних котів країн світу з приватної колекції Лариси Лебедєвої; переглянути відеоісторії «Веселі коти». Зверніть увагу: відкриття виставки дитячих малюнків творчої студії Володимира Волохова «Хвостаті, безхвості та куцохвості» – о 12.00; збір благодійних коштів на користь громадської організації захисту тварин «Бім» з 15.00 до 16.00.

Акція спрямована на формування у громади гуманного та відповідального ставлення до тварин.

Запрошуємо на перегляд виставки поштівок з колекції дослідника-краєзнавця, лауреата премії ім.В.Винниченка Віталія Володимировича Постолатія. Так, в Інтернет-центрі представлені фотообрази жінки різних епох і професій, уквітчані барвистими вітальними поштівками «50 відтінків жінки». А у відділі рідкісних та цінних видань – «Cherche la femme» (Шукаю жінку).

Завершується «Єврофест: кіно для кожного» – кінофестиваль європейських фільмів, створений для підвищення толерантності та рівності в українському суспільстві, а також розширення можливостей дозвілля для людей з інвалідністю за проектом «Кіноклуб. Всеукраїнська мережа». У суботу, 29 лютого о 17.00 запрошуємо на трилер «Сини Данії» (режисер: Улаа Салім). Події фільму розгортаються в недалекому майбутньому в північній країні, головний герой, прагнучи захистити свою родину, звертається за допомогою до впливової організації. http://kinoklub.org.ua/ua/festivals/eurofest-2019/

ВХІД НА БІБЛІОТЕЧНІ ЗАХОДИ - ВІЛЬНИЙ
Деталі в розділі “Що нового” http://library.kr.ua

Адреса: м. Кропивницький, вул. Велика Перспективна, 24.

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

 

 

Обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д. Чижевського запрошує:

З 17 по 23 лютого 2020 року

18 лютого о 14.00 у відділі обслуговування користувачів відбудеться презентація поетичної збірки «У краї на зліт часів» письменника, екскурсовода, журналіста, громадського діяча Василя Левицького. Присутні матимуть змогу познайомитися з новою книгою молодого літератора, почути авторське декламування та власне трактування поезій. Також на Вас чекають літературні ігри, мініподарунки та автограф-сесія.

18 лютого о 15.00 відділ мистецтв запрошує на інтерактивне заняття «Пригоди в Єгипті» та перегляд літератури за темою «Мистецтво Єгипту».

20 лютого 2014 року Україна прощалася із загиблими на Майдані Героями України. Відтоді 20 лютого оголошено Днем жалоби за Небесною Сотнею. Ці люди, а серед них і наш земляк Віктор Чміленко, віддали найцінніше – життя – задля нас із вами… А таке не забувається… До Дня вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні запрошуємо переглянути книжкову виставку «Лицарі небесної варти» (відділ обслуговування користувачів). Відділ мистецтв запрошує на перегляд українського документального фільму «Все палає». Стрічка знята Олександром Течинським, Олексієм Солодуновим та Дмитром Стойковим і розповідає про події на Майдані Незалежності у Києві взимку 2013–2014 років. Домовитися про показ фільму для студентських та учнівських груп можна за телефоном +38 099 6553309 (Світлана Анатоліївна).

Міжнародний день рідної мови – день, який відзначають щороку 21 лютого, починаючи з 2000 року. Це відносно молоде свято – до календарів усього світу воно ввійшло тільки у 1999 році. І в Україні воно також лише почало писати свою історію. У відділі обслуговування користувачів до свята працює книжкова виставка «Мова калинова», у відділі абонемента – книжкова виставка «Мова – то серце народу». Тут також можна ознайомитися з новинками української та зарубіжної літератури.

22 лютого о 14.00 в рамках творчого проекту для учасників бойових дій на сході України «Мистецькі студії для учасників/учасниць АТО/ООС «Арт блокпост» відбудеться майстер-клас від Ірини Кудревич «Шиття зі смужок» (швидкі квадрати зі смужок та блок французька коса).

Триває «Єврофест: кіно для кожного» – кінофестиваль європейських фільмів, створений для підвищення толерантності та рівності в українському суспільстві, а також розширення можливостей дозвілля для людей з інвалідністю за проектом «Кіноклуб. Всеукраїнська мережа». У суботу, 22 лютого о 17.00 запрошуємо на трагікомедію «Чемпіони» (режисер: Хав'єр Фессер). Тренер з баскетболу, засуджений до громадських робіт, отримує завдання зробити чемпіонів з команди людей, які мають особливості інтелектуального розвитку. http://kinoklub.org.ua/ua/festivals/eurofest-2019/

ВХІД НА БІБЛІОТЕЧНІ ЗАХОДИ - ВІЛЬНИЙ
Деталі в розділі “Що нового” http://library.kr.ua

Адреса: м. Кропивницький, вул. Велика Перспективна, 24.

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

 

 

Обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д. Чижевського запрошує:

З 10 по 16 лютого 2020 року

12 лютого о 13:00 в Інтернет-центрі відбудеться презентація унікальної виставки листівок з приватної колекції Віталія Постолатія «50 відтінків жінки». На виставці будуть представлені фотообрази жінки різних епох і професій, уквітчані барвистими вітальними поштівками. Відвідувачі презентації отримають подарунок: безкоштовний майстер-клас з виготовлення сувеніру 3D-ручкою. Друга частина презентації експозиції листівок, на яких зображені жінки в аристократичних образах кінця ХІХ–початку ХХ ст. «Cherche la femme» (Шукаю жінку), відбудеться у відділі рідкісних та цінних видань. Яскравим доповненням до фотографій є виставка рідкісних видань поезій ХІХ–початку ХХ ст.: В.Шекспіра, П.Верлена, Т.Шевченка, Є.Гребінки, І.Котляревського та інших поетів. Запрошуємо на презентації – приєднуйтесь до свята краси та жіночності!

13 лютого о 16.00 у відділі обслуговування користувачів (ІІІ поверх) відбудеться поетичний батл, присвячений Дню закоханих! На Вас чекають: читання власної поезії на тему кохання; музичні етюди; експромти; книжкові інсталяції. Отримайте музичні подарунки від гурту «Анатомія стихії» (Володимир Лобач, Олексій Іванов, Руслан Дороганіч). Ведуча програми – молода поетеса Ольга Юхименко-Могильда. Реєстрація для учасників змагань працює до 12 лютого (включно) за цим посиланням: https://forms.gle/EKagDBXTYN5oXZFLA

Запрошуємо на перегляд виставок: до Дня Святого Валентина – відкритий перегляд «Кохання чарує світ» (відділ абонемента), до 60-річчя від дня народження Олександра Жовни – книжкова виставка «Карби одвічних істин Олександра Жовни» (відділ краєзнавства), до Міжнародного Дня дарування книги – виставка-інсталяція з елементами гри «Книги-ювіляри!» (відділ обслуговування користувачів).

15 лютого о 14.00 в рамках творчого проекту для учасників бойових дій на сході України «Мистецькі студії для учасників/учасниць АТО/ООС «Арт блокпост» відбудеться майстер-клас від Наталії Федорової. Учасники опанують петриківський розпис «Українська ружа».

Триває «Єврофест: кіно для кожного» – кінофестиваль європейських фільмів, створений для підвищення толерантності та рівності в українському суспільстві, а також розширення можливостей дозвілля для людей з інвалідністю за проектом «Кіноклуб. Всеукраїнська мережа». У суботу, 15 лютого о 17.00 запрошуємо на трагікомедію «Зимові мухи» (країна: Чехія, Словаччина, Польща, Словенія, Франція, 2018, режисер: Олмо Омерзу). Двоє непосидючих хлопців-підлітків вирушають у непросту подорож, що зрештою обертається на історію про дорослішання, сповнену імпульсивності, нестримності та невинності. http://kinoklub.org.ua/ua/festivals/eurofest-2019/

Шановні користувачі! Запрошуємо Вас долучитись до збору іграшок для поповнення «Скриньки хоробрості» для онкохворих дітей, які проходять лікування в гематологічному відділенні дитячої обласної лікарні. Скринька з іграшками – це маленька винагорода за витримку і хоробрість важкохворим дітям після виснажливих процедур
До скриньки можна покласти нові речі: маленькі іграшки, розмальовки, конструктори, пазли, пакетики тіста для ліплення, блокноти, наліпки тощо (м’які іграшки дарувати не можна). Поповнити скриньку кожен бажаючий може до 14 лютого. За більш детальною інформацією звертайтеся до працівників відділу з питань медицини та охорони здоров’я.

ВХІД НА БІБЛІОТЕЧНІ ЗАХОДИ - ВІЛЬНИЙ
Деталі в розділі “Що нового” http://library.kr.ua

Адреса: м. Кропивницький, вул. Велика Перспективна, 24.

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

 

 

Обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д. Чижевського запрошує:

З 03 по 09 лютого 2020 року

2 лютого 2020 року минуло 175 років від дня народження видатного українського фізика, електротехніка, математика, винахідника та громадського діяча Івана Павловича Пулюя. З цієї нагоди у відділі документів з економічних, технічних та природничих наук розпочала роботу книжкова виставка «Попередник Рентгена». Тут представлена інформація про життя видатного вченого, який зробив значний внесок у скарбницю світової науки. Запрошуємо ознайомитися з літературою та осмислити величезний внесок Івана Пулюя в українську та світову науку й культуру.

5 лютого об 11.00 у відділі краєзнавства відбудеться презентація туристично-краєзнавчого путівника «1-2-3 дні у Кропивницькому». Наше місто має цікаву історію, славиться унікальною архітектурою, пам’ятками мистецтва… Якісь об’єкти можна встигнути побачити й за один день, інші за два, а то – й за три. Саме з таких міркувань і створювалася ця книга з такою незвичною назвою. Представляти довідково-інформаційне видання буде його автор – краєзнавець, лауреат обласної премії ім.В. Ястребова Олена Класова.

6 лютого о 12.00 у відділі краєзнавства відбудеться презентація книги “Історичний календар Кіровоградщини на 2020 рік. Люди. Події. Факти” Володимира Миколайовича Боська. Історико-краєзнавчі нариси та розвідки висвітлюють драматичні долі відомих людей Степової Еллади. Автор зосереджує увагу на унікальній історичній місії регіону: народжувати талановитих особистостей для всього світу. Запрошуємо на презентацію.

6 лютого о 17.00 у відділі краєзнавства розпочинає роботу новий клуб «Краєзнавство: центральний регіон».На першому засіданні буде обговорюватися тема «Транспорт Єлисаветграда – Кіровограда – Кропивницького», а саме: Кіровоградська автостанція та міжміські пасажирські перевезення в другій половині 1940-х–наприкінці 1950-х рр. (Олександр Жосан); рух байкерів у Кіровограді в 1970-х–1980-х рр. (Віталій Неділько); схеми руху автобусів у м. Кіровограді в 1950-х, 1960-х, 1970-х, 1980-х та 1990-х роках: ступінь відтворення та білі плями (Юрій Євстратьєв). Це спільний захід групи «Краєзнавство: центральний регіон» та відділу краєзнавства ОУНБ ім. Д.І. Чижевського.

7 лютого о 14.00 у залі гуманітарних наук (ІІІ поверх) відбудеться презентація мандрівної виставки «На Зламі» про зміни в житті цивільного населення внаслідок війни на Донбасі. Виставка «На Зламі» поєднує особисті історії свідків та постраждалих з інфографікою та статистичними доказами, які показують наскільки глибокі зміни відбулись в структурі суспільства після початку конфлікту на сході України. Відвідувачі також матимуть змогу побачити відеоісторії постраждалих, які опинилися у полоні свавілля бойовиків «Л/ДНР». Запрошуємо на відкриття!

8 лютого о 15.00 у відділі мистецтв відбудеться чергове засідання мистецького клубу «Знай наших», на якому розкажуть про відомих художників кіно – уродженців Кіровоградщини: Володимира Дементьєва та Анатолія Добролежу. У програмі заходу – показ уривків з художніх фільмів «Третя ракета», «Я, Франциск Скорина», «Овід», «Тарас Шевченко. Заповіт».

Триває «Єврофест: кіно для кожного» – кінофестиваль європейських фільмів, створений для підвищення толерантності та рівності в українському суспільстві, а також розширення можливостей дозвілля для людей з інвалідністю за проектом «Кіноклуб. Всеукраїнська мережа». У суботу, 8 лютого о 17.00 запрошуємо на драму «Робота без авторства» (країна: Німеччина, Італія, 2018, режисер: Режисер: Флоріан Генкель фон Доннерсмарк). Історія німецького художника Ґерхарда Ріхтера, дитинство якого випало на нацистські роки, що вплинуло не тільки на його життя, але і на творчість.
Показ відбувається в актовій залі бібліотеки http://kinoklub.org.ua/ua/festivals/eurofest-2019/

Шановні користувачі! Запрошуємо Вас долучитись до збору іграшок для поповнення «Скриньки хоробрості» для онкохворих дітей, які проходять лікування в гематологічному відділенні дитячої обласної лікарні. Скринька з іграшками – це маленька винагорода за витримку і хоробрість важкохворим дітям після виснажливих процедур.
До скриньки можна покласти нові речі: маленькі іграшки, розмальовки, конструктори, пазли, пакетики тіста для ліплення, блокноти, наліпки тощо (м’які іграшки дарувати не можна). Поповнити скриньку кожен бажаючий може до 14 лютого. За більш детальною інформацією звертайтеся до працівників відділу з питань медицини та охорони здоров’я.

ВХІД НА БІБЛІОТЕЧНІ ЗАХОДИ - ВІЛЬНИЙ
Деталі в розділі “Що нового” http://library.kr.ua

Адреса: м. Кропивницький, вул. Велика Перспективна, 24.

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

 

 

Обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д. Чижевського запрошує:

З 27 січня по 02 лютого 2020 року

З 27 січня в секторі «Інформаційно-туристичний центр» відділу краєзнавства працює виставка літератури «Білий суперпростір – Карпати взимку», яка присвячена відпочинку в Карпатах. На виставці представлена туристична інформація та науково-популярна література про гірськолижні курорти Карпат, туристичні комплекси регіону, національні парки, а також про замки, фортеці та інші історико-культурні об’єкти регіону. Територія краю налічує 12 замків та замкових руїн часів Середньовіччя та безліч інших історико-культурних об’єктів, які варто відвідати.

Обираючи маршрут для гірськолижного відпочинку, зверніть увагу на представлену виставку і насолоджуйтеся подорожжю. Виставка діятиме протягом місяця.

27 січня о 14.00 у відділі краєзнавства відбудеться презентація альманаху творчого об’єднання «Парус» – «Вільні вітрила». Авторський колектив, що складається з українців, росіян, ромів, поляків, білорусів, болгар, євреїв, німців ніколи не буває байдужим до подій часу і доль близьких. В альманасі поряд з колоритними природними замальовками переконливо лунають ностальгічні мотиви наївного дитинства, оптимістичної замріяної юності, звучать філософські роздуми самодостатнього зрілого віку. Запрошуємо на презентацію прозових та поетичних творів членів творчого об’єднання «Парус».

У п’ятницю, 31 січня о 14.00 в обласній універсальній науковій бібліотеці ім.Д.І. Чижевського відбудеться урочиста церемонія вручення обласної літературної премії імені Євгена Маланюка. Захід відбувається напередодні дня народження видатного поета, філософа, громадського діяча – Євгена Маланюка. Лауреатами обласної літературної премії імені Євгена Маланюка за 2019 рік стали:

  • у номінації „Поезія” (в тому числі драматичні твори і переклади) Надія Гармазій (Частакова) за поетичну збірку «Попелище для феніксів»;
  • у номінації „Проза” (в тому числі драматичні твори і переклади) – Віктор Терен (Таран) за роман «Ворожіння на ягнятку»;
  • у номінації „Літературознавство та публіцистика” – Володимир Базилевський за статті у літературному часописі «Вежа».

Триває «Єврофест: кіно для кожного» – кінофестиваль європейських фільмів, створений для підвищення толерантності та рівності в українському суспільстві, а також розширення можливостей дозвілля для людей з інвалідністю за проектом «Кіноклуб. Всеукраїнська мережа». У суботу, 1 лютого о 17.00 запрошуємо на трагікокомедію «Лайко. Ром у космосі» (країна: Угорщина, 2018, режисер: Балаш Ленд'єла). Фільм про часи освоєння космосу і одного з перших космонавтів – льотчика-рома Лайоша Сербана, відомого всім як Лайко.

Показ відбувається в актовій залі бібліотеки http://kinoklub.org.ua/ua/festivals/eurofest-2019/

ВХІД НА БІБЛІОТЕЧНІ ЗАХОДИ - ВІЛЬНИЙ
Деталі в розділі “Що нового” http://library.kr.ua

Адреса: м. Кропивницький, вул. Велика Перспективна, 24.

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

 

 

Обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д. Чижевського запрошує:

З 20 по 26 січня 2020 року

З 22 січня у відділі документів з економічних, технічних та природничих наук розпочне свою роботу книжкова виставка «Економічна теорія — вікно у світ економіки», яка діятиме протягом місяця. З представлених матеріалів можна отримати інформацію про основні методологічні тренди у розвитку економічної теорії. На виставці представлені монографії, дослідження, навчальні посібники, що будуть корисними для науковців, фахових економістів, державних управлінців, студентів економічних спеціальностей і широкому колу читачів, які цікавляться питаннями економічної теорії. Запрошуємо до перегляду.

21 січня о 12.00 у відділі краєзнавства відбудеться спільний захід з ГО „Екскурс-інформ” „Міжнародний туризм: Німеччина”. Історія розвитку німецького міста Торгау має багато паралелей з історією нашого міста. Розповість про ці історичні паралелі Валерій Федорович Попов, голова федерації роботодавців у сфері туризму Кіровоградської області. Захід буде цікавим для всіх, хто цікавиться краєзнавством і туризмом.

22 січня о 13.00 у відділі обслуговування користувачів до Дня Соборності України відбудеться он-лайн зустріч “Кропивницький – Кам'янське (Дніпропетровщина)”. Учасниками скайп-спілкування будуть студенти коледжу харчування та торгівлі (м. Кропивницький) і медичного коледжу (м. Кам'янське Дніпропетровської обл.)

24 січня о 16.00 у відділі краєзнавства в рамках циклу «Письменництво: теорія і практика» відбудеться зустріч з українською письменницею і поетесою, авторкою численних дитячих поезій Антоніною Царук. Запрошуємо на зустріч поціновувачів поетичного слова.

25 січня о 14.00 у відділі мистецтв відбудеться зустріч з учасником бойових дій на сході України, полтавським письменником і фотохудожником Віталієм Запекою, який презентує свій антивоєнний роман «Цуцик». Запрошуємо на зустріч небайдужих кропивничан.
Презентація проходить в рамках творчого проекту для учасників бойових дій на сході України «Мистецькі студії для учасників/учасниць АТО/ООС «Арт блокпост» (спільно з ГО «Мобільна волонтерська група»).

Триває «Єврофест: кіно для кожного» – кінофестиваль європейських фільмів, створений для підвищення толерантності та рівності в українському суспільстві, а також розширення можливостей дозвілля для людей з інвалідністю за проектом «Кіноклуб. Всеукраїнська мережа». У суботу, 25 січня о 17.00 запрошуємо на комедію «Зжерті левами» (країна: Велика Британія, 2018, режисер: Джейсон Вінгард). Фільм про те як двоє братів вирушають на пошуки батька, знаючи лише, що його звуть Малік, і він живе в Блекпулі. Показ відбувається в актовій залі бібліотеки http://kinoklub.org.ua/ua/festivals/eurofest-2019/

ВХІД НА БІБЛІОТЕЧНІ ЗАХОДИ - ВІЛЬНИЙ
Деталі в розділі “Що нового” http://library.kr.ua

Адреса: м. Кропивницький, вул. Велика Перспективна, 24.

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

 

 

Обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д. Чижевського запрошує:

З 13 по 19 січня 2020 року

17 січня о 12.00 в рамках Краєзнавчих студій відбудеться презентація книги „Коли реклама мала власні імена. Нариси з історії Єлисаветградської реклами”. Видання упорядкували краєзнавці Володимир Поліщук та Сергій Невесьолов. Книга налічує 22 окремих нариси, зокрема „Від книгарні Менчица до крамниці Злотопольського”, „Золота медаль фотографа Бриля”, „Ковбаса Гейзера, кефір Орлова та макарони Воліної” та інші. У підготовці матеріалів використані документи, які зберігаються у Державному архіві Кіровоградської області.

18 січня о 14.00 у відділі мистецтв відбудеться майстер-клас від керівника Студії клаптарства Ірини Кудревич «Творимо з клаптиків. Знайомимося з японською технікою квілтагамі, орігамі з тканини».

Творчий проект для учасників бойових дій на сході України «Мистецькі студії для учасників/учасниць АТО/ООС «Арт блокпост» (спільно з ГО «Мобільна волонтерська група») відновлює свою роботу і запрошує до участі у заходах батьків з дітьми.

З 18 січня в рамках проекту «Кіноклуб. Всеукраїнська мережа» розпочинається «Єврофест: кіно для кожного» – кінофестиваль європейських фільмів, створений для підвищення толерантності та рівності в українському суспільстві, а також розширення можливостей дозвілля для людей з інвалідністю.

Перший фільм, показ якого відбудеться 18 січня о 17.00 – драма «Вас не було на місці» (країна: Великобританія, Франція, Бельгія, 2019, реж: Кен Лоуч). Це фільм про родину, яка мріє отримати фінансову незалежність і розпочинає власний невеликий бізнес. Показ відбувається в актовій залі бібліотеки. http://kinoklub.org.ua/ua/festivals/eurofest-2019/

ВХІД НА БІБЛІОТЕЧНІ ЗАХОДИ - ВІЛЬНИЙ
Деталі в розділі “Що нового” http://library.kr.ua

Адреса: м. Кропивницький, вул. Велика Перспективна, 24.

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

 

 

Обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д. Чижевського запрошує:

З 06 по 12 січня 2020 року

Шановні користувачі, відвідувачі та друзі обласної бібліотеки ім. Д.І.Чижевського! Вітаємо з Різдвом Христовим! У це світле свято бажаємо усім миру і спокою в кожному домі, добра, взаєморозуміння, достатку, любові, щастя, душевної рівноваги, успіхів у всіх починаннях, міцного здоров'я та всіх благ! Повідомляємо, що 7 січня - вихідний день, 6 січня бібліотека працює з 10:00 до 18:00. Раді бачити вас у затишних залах бібліотеки!

8 січня о 14.00 у відділі мистецтв відбудеться відкриття виставки Марини Чурсанової «Алхімія». Приходьте на виставку і переконайтесь, що творчість та точні науки (пані Марина - кандидат фізико-математичних наук!) можуть бездоганно поєднуватись, в результаті чого з’являється щось нове, дивовижне. Завітайте на презентацію та відкрийте для себе нові враження.

11 січня о 15.00 у відділі мистецтв відбудеться чергове засідання мистецького клубу «Знай наших». Цього разу мова піде про кіноакторів-земляків: Іону Бій-Бродського, Олену Лицканович, Юліана Панич та Валентину Владимирову. У програмі заходу – показ уривків з документального фільму «Акторські долі», присвяченого Юліану Паничу, та фільм з серії «Щоб пам'ятали», присвяченого Валентині Владимировій.

11 січня о 17.00 триває фестиваль «Нове Британське кіно». Запрошуємо на перегляд психологічного трилера «Звір» (режисер Майкл Пірс, Велика Британія, 2017). Фестиваль «Нове британське кіно» проводиться Британською радою в Україні спільно з компанією АртхаусТрафік. https://www.facebook.com/BritishCouncilUkraine/ та https://www.facebook.com/ArthouseTraffic/

Мистецькі та творчі виставки: запрошуємо переглянути виставки «500 миттєвостей Різдва» (Інтернет-центр), «Всесвіт витинанки» (відділ краєзнавства). У холі І поверху працює міжрегіональна документально-художня виставка, присвячена життю і творчості М.Л.Кропивницького «Харків-Київ-Кропивницький», а також бібліотечний фотопроект «Натхненні книгою» (хол ІІІ поверху).

Запрошуємо до відділу документів з економічних, технічних та природничих наук (II поверх), де створено казкову селфі-зону. Тут Ви можете посидіти на Місяці, помилуватися нічним зоряним небом, “поспілкуватися” з привітним симпатичним Сніговиком та зробити фото на згадку. Тож завітайте до бібліотеки і створіть собі святковий настрій!

ВХІД НА БІБЛІОТЕЧНІ ЗАХОДИ - ВІЛЬНИЙ
Деталі в розділі “Що нового” http://library.kr.ua

Адреса: м. Кропивницький, вул. Велика Перспективна, 24.

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪


Попередні заходи (січень-грудень 2019 року)

Попередні заходи (січень-грудень 2018 року)

Попередні заходи (січень-грудень 2017 року)

Попередні заходи (січень-грудень 2016 року)

Попередні заходи (січень-грудень 2015 року)

Попередні заходи (січень-грудень 2014 року)

Попередні заходи (січень-грудень 2013 року)

Попередні заходи (січень-грудень 2012 року)

Попередні заходи (січень-грудень 2011 року)

Попередні заходи (січень-грудень 2010 року)

Попередні заходи (квітень-грудень 2009 року)

Попередні заходи



Фон


Фон

[ HOME ]

Анонс масових заходів
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2020 Webmaster: webmaster@library.kr.ua